عکسی دیده‌نشده از حضور «سید حسن امام جمعه» در مراسم تولد فرزند محمدرضا پهلوی

شفقنا- سید حسن امام جمعه معروف به امامی (۱۲۸۱ در تهران- ۱۳۵۸ در لوزان، سوئیس) از روحانیون حکومتی و امام جمعه شهر تهران در زمان محمدرضا پهلوی بود. خاندان وی نسل اندر نسل و به شکل موروثی امام جمعه تهران بودند و با حاکمان وقت روابط حسنه برقرار کرده و در تحولات سیاسی اجتماعی کشور، پشت قدرت حاکم را خالی نکردند.
سید حسن امامی (۱۲۸۱ در تهران- ۱۳۵۸ در لوزان، سوئیس) فقیه شیعه، حقوق‌دان، قاضی و سیاست‌مدار ایرانی و امام جمعه شهر تهران در زمان محمدرضا پهلوی بود. امامی تحصیلات دینی خود را در نجف و تحصیلات دانشگاهی خود را در سوئیس گذرانده بود. وی پس از فوت عمویش سید محمد امام‌زاده در سال ۱۳۲۴ منصب امامت جمعه تهران را بر عهده گرفت و تا انقلاب ۱۳۵۷ آن را در اختیار داشت.
 
حسن امامی در سال ۱۳۳۱ در انتخابات جنجالی مجلس هفدهم به عنوان مخالف دولت جبهه ملی، وارد مجلس شد. وی برای مدت کوتاهی (۱۰ تیر تا ۳۱ تیر) به ریاست مجلس شورای ملی نیز رسید. ولی پس از حوادث ۳۰ تیر از ریاست کناره گرفته و در نشستهای مجلس نیز شرکت نمی‌کرد. پس از آن فعالیت خود را بیشتر در دانشگاه متمرکز کرد و یکی از مهمترین اساتید حقوق ایران به شمار می‌رفت. ضمن اینکه به عضویت مجلس سنا نیز درآمد.
 
حسن امامی دو روز بعد از خروج شاه در دی ۱۳۵۷ ایران را به مقصد سوئیس ترک کرد. در آخرین سفر شاه، او برای انجام مراسم دعا در فرودگاه حاضر نشد. او در مرداد ماه سال ۱۳۵۸ در سوئیس بر اثر سرطان و در حالی که ماههای آخر عمر قادر به تکلم نبود و در اغما به سر می‌برد؛ فوت کرد.
تحصیلات
وی فرزند سید میرزا ابوالقاسم تهرانی و نوه سید زین‌العابدین امام جمعه بود. جدش میرزا ابوالقاسم تهرانی از امامان جمعه تهران بوده است. در سال ۱۲۸۱ هجری شمسی در تهران به دنیا آمد. پس از تحصیلات مقدماتی در مدرسه پروکیمنیاژ که توسط روس‌ها اداره می‌شد، برای فراگیری علوم فقهی و دینی، ادبیات عرب، منطق و سایر علوم به حوزه علمیه نجف رفت و به درجه اجتهاد نائل شد. در سال ۱۳۰۷ به منظور فراگیری علم حقوق نوین به سوئیس رفت. پس از پنج سال اقامت و تحصیل در رشته حقوق خصوصی در دانشکده حقوق دانشگاه لوزان، در سال ۱۳۱۲ با ارائه رساله خود با عنوان «اساس قضائی مهر در فقه شیعه اسلامی» موفق به اخذ درجه دکترای حقوق شد.
از چپ: جمشید آموزگار نخست‌وزیر، جعفر شریف‌امامی رئیس سنا، عبدالله ریاضی رئیس مجلس شورای ملی و سید حسن امامی امام جمعه تهران. اسفند ۱۳۵۶، شهر ری، مراسم یکصدمین سال تولد رضاشاهزندگی علمی
امامی پس از بازگشت به ایران، مدتی به تدریس «تاریخ حقوق و حقوق اسلام» در مدرسه عالی حقوق و دانشکده معقول و منقول پرداخت. در سال ۱۳۱۷ به منصب قضاوت رسید و در سال ۱۳۲۳ رئیس کل دادگستری شهرستان تهران گردید. مدت‌ها کرسی تدریس دروس «حقوق ثبت اسناد»، «اصول محاکمات حقوقی»، «حقوق مدنی» و «شرح قانون مدنی» در دانشگاه تهران را در دست داشت. مدتی مجددا به سوئیس سفر کرد و حاصل این سفر، تألیف شش جلد کتاب «حقوق مدنی» بود که هنوز هم یکی از اصلی‌ترین منابع و مراجع تدریس، مطالعه و تحقیق در این زمینه به‌شمار می‌رود.
درگذشت
دو روز بعد از خروج شاه در دی ۱۳۵۷ ایران را به مقصد سوئیس ترک کرد امامی در سال ۱۳۵۸ در اثر ابتلا به بیماری سرطان در سوئیس درگذشت و به خاک سپرده شد.
+105
رأی دهید
-8

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۲
    freedomforiran - لندن، انگلستان

    لعنت بر او و هر چه آخوند که ایرانم را به این روز در آوردند البته با کمک ملت نمکنشناس و بى غیرت
    19
    68
    ‌پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    آلونا ازنامنسکایا - مسکو، روسیه
    با توجه به سن و سال شاه در این عکس این بچه بطور حتم لیلا پهلوی است . توی یوتیوب یک کلیپی از همین آخوند هست که در مراسم صدمین سالگرد تولد رضا شاه در مقبره او سخنرانی می کند و یک کلمه هم از رضا شاه صحبت نمی کند و یک سره درباره فضائل امام رضا صحبت می کند . آخرش هم مثل اینکه نحسی او به شاهدخت لیلای بیچاره هم سرایت کرد
    24
    33
    ‌پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۳
    IRAN+ISRAEL+USA4EVER - مونیخ، آلمان

    روحشان شاد، ایشان در حقیقت هم اسم فامیلشان امامی بوده است.ایشان و خانواده ایشان ساکن شمیرانات پشت بازار تجریش، بسیار نیکوکار، ساده زیست و بخشنده و فرزندان ایشان یعنی‌ پسرانش از طریق فروش لوازم تحریر امرار معاش میکردند.خانم ایشان کمی‌ قبل از شورش مارکسیستی- اسلامی در ایران به طور طبیعی در می‌گذرند و بقیه خانواده، پدر، ۲ پسر و ۲ دختر هم ابتدا به سوئیس و فرزندان ایشان سپس به آمریکا مهاجرت میکنند. منبع خبر " بابام"
    17
    56
    ‌پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

    حتى صداى اذان اون روزها به دل مینشست. آواز دعاى سحر و افطار سید جواد ذبیحى روح آدم رو نوازش میداد. اون روزها اسلام معناى دیگرى داشت. نماز خواندن، مهر و محبت و احترام مادر وخاله و مادر بزرگ رو به بچه ها هدیه میداد. اسلام مترادف با قتل و سیاهى وزشتى و فقر و نکبت نبود. قبل از اینکه به پادشاه فقید ایراد بگیرید که چرا اجازه میداد، فراموش نکنید که او بر اساس قانون اساسى کشور باید به دین اکثریت احترام میگذاشت. یادت بخیر ایرانِ خوب اون روزها.
    11
    82
    ‌پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۶
    مهرداد2538 - تهران، ایران
    اگر شاه فقید بجای بها دادن به نهاد مذهب و مار در آستین پروراندن با نیروهای تکنوکرات چپ و سوسیالیست به مذاکره و مصالحه می پرداخت الآن وضعمون این نبود. بهرحال ایشون هم انسان بود و اشتباه می کرد.
    5
    10
    جمعه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۵:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    شاه و شیخ - قم، ایران
    شاه و شیخ، دو عنصر تفکیک ناپذیر از هم, لازم و ملزوم به هم در تمامی موارد به جز حجاب....!! چقدر به هم میایند..!!
    8
    4
    جمعه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.