صدای ذهن‌تان پسوردتان خواهد شد

مدت‌هاست که امنیت زیستی یا بیومتریک ذهن دانشمندان را به خود مشغول کرده است تا از ویژگی‌های منحصر به‌فرد افراد مثل اثر انگشت یا رنگ چشم برای امور امنیتی استفاده کنند اما دانشمندان به‌تازگی روشی را یافته‌اند که در آن از صدای ذهن به عنوان رمز عبور استفاده می‌شود.
 
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ScienceAlert، امروزه از روش‌های مختلف امنیتی نظیر حسگر اثر انگشت برای باز کردن قفل گوشی همراه استفاده می‌شود. در همین راستا نیز دانشمندان آلمانی در حال کار روی سیستمی هستند که می‌تواند نحوه ارتعاشات مغزی شما در واکنش به یک سیگنال فراصوتی یا اولتراسوتیک را شناسایی کند. زیرا این ارتعاشات مغزی نیز همانند اثر انگشت جزو ویژگی‌های منحصر به‌فرد هر کسی به شمار می‌رود.
 
در این روش، زمانی که شما می‌خواهید وارد ایمیل‌تان شوید یا به محتوای سیستم کامپیوتری‌تان دسترسی یابید، سیستم می‌تواند تائید کند که شما تنها کسی هستید که اجازه این کار را دارید و در نتیجه امکان دسترسی را به شما می‌دهد. این دانشمندان برای تست سیستم امنیتی جدیدشان از 10 نفر کمک گرفتند و در 97 درصد موارد این سیستم شخص درست را تشخیص داد و در واقع، توانست صداهای مغزشان را درست بخواند.
 
البته این سیستم امنیتی برای اندازه‌گیری ارتعاشات جمجمه، نیاز به نوعی از هدست یا لوازم جانبی دارد و محققان در حال حاضر روی ابزار شبیه به عینک گوگ کار می‌کنند تا افراد با زدن آن به چشم بتوانند قفل سیستم را باز کنند.
 
نام این سیستم جدید را «هدایت جمجمه» (SkullConduct) گذاشته‌اند و در حقیقت این سیستم از الگوهای وریدی و امواج مغزی برای تشخیص افراد بهره می‌برد. دانشمندان بر این اساس سیستم جدید امنیتی‌شان را طراحی کرده‌اند که جعل فاکتورهای زیستی کار بسیار دشواری است؛ در حالی در روش‌های سنتی رمزگذاری، فقط کافی است که کسی به رمز عبورتان دست یابد تا هر کاری که دوست دارد با گوشی یا ایمیل‌تان انجام دهد.
 
محققان می‌گویند: «اگر با یک میکروفون سیگنال‌های مغزی را ثبت کنید، می‌بینید که تغییرات سیگنال‌های صوتی مغزی بازتاب فقط مختص یک نفر است و این ویژگی‌ها از شخصی به شخص دیگر فرق می‌کند».
 
آنها می‌افزایند: «از آنجا که ساختار مغزی هر کسی متفاوت است، بخش‌های مختلف مثل جمجمه، بافت‌های مغزی، غضروف‌ها و مایعات درون سر هر کسی نیز متفاوت است و در نتیجه تغییر امواج صوتی مغز هر کسی منحصر به خودش است».
+8
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.