نخست‌وزیر ترکیه: قانون اساسی جدید اصل سکولاریسم را تضمین خواهد کرد

نخست‌وزیر ترکیه گفته است سکولار و دموکراتیک بودن ترکیه قابل بحث نیست احمد داووداوغلو، نخست‌وزیر ترکیه گفته است قانون اساسی جدید این کشور اصل سکولاریسم را تضمین خواهد کرد.
 
آقای داووداوغلو امروز چهارشنبه، ۲۷ آوریل در یک سخنرانی تلویزیونی گفته است در قانون اساسی جدید این کشور که در حال حاضر پیش‌نویس آن در دست تهیه است، نظام سیاسی ترکیه از همه ادیان به یک اندازه فاصله می‌گیرد.
 
او گفته است سکولار و دموکراتیک بودن ترکیه قابل بحث نیست.
 
اظهارات نخست‌وزیر ترکیه پس از آن صورت می‌گیرد که اسماعیل قهرمان، رئیس‌مجلس ترکیه خواهان یک قانون اساسی مذهبی شد.
 
این سخنان او با واکنش‌های شدیدی در ترکیه رو‌به‌رو شد و باعث بروز این نگرانی شد که حزب حاکم عدالت و توسعه درصدد پیش بردن ارزش‌های اسلامگرایانه خود است.
 
ترکیه اگرچه کشوری مسلمان است اما نظام حکومتی آن سکولار بوده است.
 
آقای داووداوغلو گفته است که سکولاریسم به عنوان یک اصل در قانون اساسی جدید ترکیه، آزادی مذهبی و باورهای شهروندان را تضمین می‌کند.
 
رئیس مجلس ترکیه پیشتر گفته بود: "ما کشوری مسلمان هستیم و به تبع آن باید یک قانون اساسی مذهبی داشته باشیم."
 
اظهارات او از سوی کمال قلیچ‌دار‌اوغلو، رهبر حزب مخالف جمهوریخواه خلق محکوم شد.
 
حزب عدالت و توسعه خواهان تغییر قانون اساسی است. قانون اساسی فعلی ترکیه در زمان حکومت نظامیان در سال ۱۹۸۰ تهیه شده و در آن مذهب نقشی ندارد.
 
احزاب مخالف در ترکیه نگران آن هستند که قانون اساسی جدید ترکیه، قدرت فراوانی به رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری این کشور خواهد داد. آقای اردوغان خواهان آن است تا رئیس‌جمهوری با قدرت و اختیارات بیشتر جایگزین نظام پارلمانی فعلی شود.
 
حزب عدالت و توسعه در حال حاضر در مجلس ۵۵۰ نفری ترکیه دارای ۳۱۷ کرسی است. این حزب برای ارائه پیش‌نویس خود نیازمند رای ۳۳۰ نماینده است و باید رای چند نماینده از سایر احزاب را جلب کند.
+18
رأی دهید
-32

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۹
    oghabe - سنت گا لن، سوییس

    خمینی هم در اوایل از این شکرها میخورد و نتیجه‌ شو همه دیدیم .ارتش ترکیه باید کودتا کنه و الا ترکیه هم به با د میره.
    2
    30
    ‌چهارشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۶
    baba bekheyal - اسپارت، ایران
    تخم هو یج ترک تروریست
    8
    11
    ‌چهارشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    Omide por jalal - لس‌انجلس، ایالات متحده امریکا
    اون از مارکسیسمِ اسلامیِ رجوی ، بعدش اسلامِ رحمانیِ خمینی حالا هم سکولاریسمِ اسلامی !! به قولِ جناب خان " من دارم دیوونه میشم !!!
    2
    8
    ‌چهارشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۸
    DenaOslo - اسلو ، نروژ
    کلهم همه مذاهب در تاریخ بشر از هر نوعش ذات قانون گریز و ضد بشری دارند ! اسلام هرگز با سکولاریزم و دموکراسی سازگار نیست چرا که اگر اسلام به قانون و دموکراسی احترام میگذاشت که دیگر نمیتوانست قصاص و جهاد و شهادت و شلاق و تکفیر و اعدام کند و این حکم ها از ضروریات اسلام هستند . ترکیه اگر به همین شکل پیش برود و اسلامش را سیاسی بکند در بدبختی و فقر در صدر جدول قرار خواهد گرفت . وقتی مذهب وارد دل میشود عقل هم از سر فرار میکند .
    2
    8
    ‌چهارشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۱
    senator x - تهران، ایران
    ببین آنوقت,آنوقت که برای ترک ها حرف درمیارن,میگی چرا.اصل سکولاریسم با اصل مذهب مخالفه,اتاترک کجائی که ببینی ترکیه داره برمیگرده بزمان عثمانی
    1
    1
    ‌چهارشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۲۳:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.