همه ما عقایدی در مورد سلامتی و تندرستی داریم که بیشتر آنها از اطلاعاتی ناشی می شود که از منابع گوناگون کسب می کنیم. اما لابلای این باورها و آگاهی هایی که به ما می رسد ممکن است خودمان نیز برداشت هایی داشته باشیم که بیشتر شخصی بوده و انتخاب های ما را در این زمینه تحت تاثیر قرار دهند. باورهایی که احتمالا کمتر به آنها پرداخته می شود.
با شروع سال جدید، هر تصمیمی که برای این سال می گیرید قطعا باید بر پایه سلامتی باشد تا بتواند به عمل برسد، چون بدون داشتن بدن و روان سالم، عملکرد درستی را هم نمی توان انتظار داشت.
اما آیا واقعا می دانیم چطور می توانیم به سلامت عمومی بهتری برسیم و از آن مهم تر، حفظش کنیم؟ رسیدن به یک سبک زندگی سالم و درست ساده تر از آنی است که فکرش را بکنید، البته به شرطی که این باورهای اشتباه را کنار بگذارید.
باور یک: فرصت ورزش کردن ندارم این جمله را زیاد می شنویم:" من وقت ورزش کردن ندارم". اما حقیقت این است که می توانید برنامه ورزشی تان را با گنجاندن تنها 30 دقیقه برنامه تمرینی به برنامه روزانه تان شروع نمایید. لازم نیست حتما به باشگاه ورزشی بروید، بلکه می توانید شیوه ای را انتخاب کنید که با سبک زندگی و سلیقه شما جور باشد.
خیلی ها عقیده دارند چون در باشگاه ورزش های شدید می کنند، هر چه بخواهند می توانند بخورند، در حالیکه این باور خیلی غلط است
گزینه های متفاوتی دارید؛ پیاده روی، استفاده از زمان استراحت در محل کارتان برای پیاده روی در اطراف ساختمان، استفاده از پله ها بجای آسانسور، دورتر از مکان مورد نظر ماشین را پارک کردن،... . خواهید دید که تلاش های تان خیلی زود احساس بهتری به شما خواهد داد و دوست دارید این زمان ها را بیشتر کنید.
باور دو: مجبورم ساعت ها در باشگاه وقت صرف کنم تا به نتیجه برسم شاید پیاده روی مورد علاقه تان نباشد. اگر باشگاه را می پسندید، می توانید با صرف 45 دقیقه در باشگاه، ورزش را شروع کرده و از امکانات آنجا استفاده کنید.
با 20 دقیقه تمرین کاردیو برای گرم کردن بدن شروع کنید، مانند پیاده روی تند روی تردمیل، سپس سراغ وزن های آزاد بروید و 25 دقیقه باقیمانده را با آنها تمرین کنید. عالی است! عادت درستی را شروع کرده اید و می توانید در کمتر از یک ساعت ورزش کنید.
باور سه: من می توانم با انجام تمرین استقامتی، به نتیجه برسم بالاخره فهمیده اید که ورزش مورد علاقه شما چیست، اما تمرکز روی تمرین هوازی یا تمرین استقامتی و نداشتن برنامه ای که شامل هر دو باشد، خسته و فرسوده تان خواهد کرد. می توانید تنها کاردیو را انتخاب کنید اما اگر همزمان قوی نشوید و عضلات تان ضعیف شود، پوست تان شل و افتاده خواهد شد. بنابراین این لطف را در حق خودتان بکنید و ترکیبی درست از تمرینات داشته باشید تا بهترین نتایج را کسب کنید.
باور چهار: چون مرتب ورزش می کنم پس می توانم هرچه می خواهم بخورم این باور خیلی غلط است. خیلی ها عقیده دارند چون در باشگاه ورزش های شدید می کنند، هر چه بخواهند می توانند بخورند. سهم تغذیه در موفقیت شما برای رسیدن به سلامت عمومی، 80 درصد است، یعنی نقشی بسیار پررنگ! محققان ثابت کرده اند که می توانید با کنترل روی غذا و نحوه خوردن، به وزن ایده آل برسید و حفظش نمایید. تغذیه مناسب به معنی رژیم گرفتن نیست و نباید خودتان را از خوردن محروم کنید. بلکه باید بیشتر از غذاهایی بخورید که برای شما خوب هستند: کربوهیدرات های سالم، پروتئین، سبزیجات برگ دار و میوه ها.
جایگزین کردن غذاهای ناسالم با غذاهای سالم و مفید، شما را به سبک زندگی سالمی می رساند. اگر احساس می کنید تغذیه خوبی دارید، اما وزن تان متعادل نیست، یاداشت غذایی داشته باشید. شگفت زده خواهید شد وقتی ببینید می توانید چه تغییرات کوچک و ساده ای ایجاد کنید تا به هدف تان برسید.
باور پنج: سالم بودن هزینه دارد باشگاه رفتن، خوردن غذاهای خوب و آماده کردن آنها هزینه بردار است، حق با شماست؟ نه، این طور نیست! می توانید با کمک اینترنت و فیلم های آموزشی بهترین تمرینات را در خانه انجام دهید.
در مورد خرید مواد غذایی سالم نیز می توانید یک پس انداز هفتگی در نظر بگیرید و سبزیجات و میوه ها را از تره بارهای محلی خریداری کنید. خواهید دید که با حذف یا کاهش هزینه ویزیت پزشک و دارو و ...، پس انداز هم کرده اید!
ایجاد سبک زندگی سالم، ربطی به سخت بودن یا گران بودن عوامل آن ندارد. با تغییرات جزئی و کنار گذاشتن باورهای اشتباه، در مسیر سلامت بهتر قرار خواهید گرفت.