چرا ظریف از «جنگ آخرالزمانی» سخن می گوید؟

انتخاب: محمد جواد ظریف در سخنرانی در دانشگاه ملی استرالیا یک هشدار جدی را مطرح کرد که اهمیت بسیاری زیادی داشت. ظریف هشدار داد تغییرات در مرز کشورها در خاورمیانه به جنگی «سی‌ساله» در منطقه منجر شده و تاکید کرد: «تغییر باید در نحوه حکومتداری و اداره حکومت ما باشد و نیز نحوه تعامل ما با یکدیگر و این چیزی است که تغییر به آن نیاز دارد. تغییر دادن مرزها تنها وضعیت را بدتر خواهد کرد و شروع آرماگدون(جنگ‌های آخرالزمانی) خواهد بود.» این اظهارات اگرچه از نگاه رسانه‌های داخلی تا حدودی دور ماند و تنها چند رسانه محدود آن را پوشش دادند، اما رسانه‌هایی چون وال‌استریت ژرونال از آن به سادگی عبور نکردند و آن را منتشر کردند.
 
انتشار همین بخش از اظهارات آقای ظریف می‌تواند ناگفته‌های بسیاری را بیان کند. ظریف درحالی که می توانست از راه افتادن یک جنگ «طولانی مدت» و یا حتی «جنگ جهانی سوم» به عنوان پدیده جنگ جدید در خاورمیانه نام ببرد، مشخصا از آرماگدون نام برده است. آرماگدون یا جنگ آخرالازمانی که بسیاری آن را پایان تاریخ بشر می‌دانند. برخی از دانشمندان، یکی از علایم ظهور امام مهدی(عج) را وقوع معرکه جنگی در منطقه ای به نام "هر مجدون" و به تعبیر روایات "قرقیسا" میدانند. این قضیه حتی در کتب اهل کتاب نیز به آن اشاره شده است. (رؤیای یوحنا، 16/16013؛ سفر زکریا، 14/1-5؛ کتاب مقدس ص 843). براساس باور اهل کتاب (مسیح و یهود) این جنگ پایان تاریخ بشر است.
 
"هرمجدون" کلمه ای است مشتق از "هر" به معنای کوه، "مجدو" که اسم وادی یا کوه کوچکی در شمال فلسطین است. اهل کتاب گمان میکنند مساحت معرکه این جنگ از منطقه مجدو، در شمال فلسطین تا ایدوم در جنوب امتداد دارد (حدود دویست مایل)(شبکه معلومات،ص4). در سالهای اخیر مباحث مربوط به علائم ظهور خصوصا بعد از انتشار سی‌دی‌های بحث برانگیز ظهور‌نزدیک است در دولت قبل در سطح عمومی بیشتر گسترش پیدا کرد. براساس روایات زیاد محدوده این جنگ سوریه، اردن، لبنان، فلسین و اسرائیل را شامل می‌شود. فارغ از اینکه بر سر این موضوع و مصادیق آن اختلافاتی نیز وجود دارد اما در همین حد نیز می‌توان به طور صریح به این جمع بندی رسید که از نظر ادیان مخلتف این جنگ را نمی‌توان یک جنگ عادی و ساده دانست.
 
از سوی دیگر مساله ای که اهمیت این هشدار را تشدید می‌کند، موضوع خروج روسیه از جنگ با تروریست‌های سوریه است. پوتین در اقدامی ناگهانی دستور خروج نیروهایش را از سوریه صادر کرد. اگرچه پیش بینی میشد که روس‌ها همانند ایران، خودشان را برای مدت زمان طولانی درگیر جنگ نکند. اما واکنش‌ها نشان می دهد که این تصمیم پوتین کاملا ناگهانی گرفته شده است. در این وضعیت ظریف نسبت به جنگ آخرالازمانی هشدار می‌دهد. توجه به همین بخش از اظهارات وزیرخارجه ایران نکات بیشتری را نیز فاش میکند. آنجا که ظریف می‌گوید: «تغییر باید در نحوه حکومتداری و اداره حکومت ما باشد و نیز نحوه تعامل ما با یکدیگر و این چیزی است که تغییر به آن نیاز دارد.»
 
به عبارتی دیگر می‌توان این احتمال را داد که این امکان وجود دارد که ایران با اصلاحات در سوریه موافق باشد اما درعین حال اجازه ندهد تا سوریه تجزیه شود، چرا که می تواند مقدمه‌ای برای تجزیه عراق، یمن و حتی لبنان در مراحل بعد باشد.
 
با نگاهی که وزیرخارجه کشورمان به مساله تحولات در سوریه بیان کرد، به نظر می رسد باید منتظر تحولاتی در این حوزه بود. با این مبنا که احتمالا ایران تلاش خواهد کرد جای خالی روسیه را نیز در جنگ سوریه پر کند. تنها به این دلیلی که «تغییر مرزها می‌تواند منجر به جنگ آخر الازمانی شود.» در طرف دیگر نیز هستند اندیشه‌هایی که معتقدند ما باید برای تسویه حساب نهایی به سمت این جنگ حرکت کنیم. تفکر خطرناکی که به نظر می رسد کم‌کم خود را نمایان خواهد کرد.
+46
رأی دهید
-27

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۴
    Raymondweb - ایران، ایران
    درود...من جواد ظریف بیشتر از وزیر امور خارجه کشورهای دیگر قبول دارم چرا که به خوبی سیاست جهانی می فهمد و درک می کنه...
    36
    43
    ‌پنجشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۳
    نازک بین - شفیلد، انگلستان
    درس سیاست را نمی توان در حسینیه یا در مسجد پای منبر آموخت . دنیای سیاست عرصه ایست . پر از تدبیر و تعامل و مصلحت اندیشی و هوشمندی و بالاخره منافع طلبی . منافع با شعار و وعده های پوج دادن و دچار توهم شدن و به بازی گرفتن قدرتهای جهانی و کاغذ پاره فرض کردن اسناد و قراردادها بدست نمی آید. سیاست یک تخصص خاص است نه یک شغل یا کار اداری.
    1
    19
    ‌پنجشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۸
    Free Press - لندن، انگلستان
    بابا خودتی! اصلا یکی‌ از دلیل اصلی‌ روی کار آمدن جمهوری اسلامی، فشار آوردن به اقوام ایرانی‌ چون بلوچ، عرب و کرد است تا نارضایتی را در بین آنها زیاد کنید و زمینه را برای تجزیه آماده کنید. دقیقا همان کاری که اردوغان در ترکیه با کردها می‌کند تا به تدریج کشور کردستان بوجود بیاید. حکومتهای خاورمیانه همگی‌ دست‌نشانده اند تا اهداف کشورهای غربی به عمل برسد. ملت ایران هم در خواب.....
    9
    25
    ‌پنجشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    pars40 - فرایبورگ، سوییس
    Raymondweb - ایران، ایران ای کاش به جای دخالت در کشورهای دیگه این همه هزینه و و قت و انرژی صرف آبادی کشور میشد . حکومتی که مردمش در رنجو عذاب و سرکوب باشند و پشتیبانی مردم رو نداشته باشه هر لحظه ممکنه سقوط کنه اما اگر به مردم میرسیدند کسی جرات نداشت چپ به ایران نگاه کنه ولو اینکه آمریکا تمام ارتشش رو بریزه تو ایران اما نمیتونه از پس هشتاد میلیون ارتش بر بیاد اما متاسفانه حکومت ایران ضد ایرانی و ضد انسانه و به هر سوراخی انگشت میکنه و بهای این کار رو هم خواهد داد دیر یا زود .
    5
    22
    ‌پنجشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۰
    senator x - تهران، ایران
    نازک بین - شفیلد، انگلستان:عزیز .دسیسه و فتنه فاضلاب سیاست است که بمقدار بسیار زیادی درمساجد و منابر ما یافت میشود.سال57را فراموش کردی؟آشوبگران و آتش زدنها از همین مساجد دروسش را خواندن و دستور گرفتند.حافظ بنده خداهم گفت,واعظان کاین جلوه در محراب و منبر میکنند>>>>چون بخلوت میروند آنکار دیگر میکنند.اره عزیز,شیطان از دست اینها ذله شده .
    3
    2
    جمعه ۲۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۲:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.