توشه‌ای پر از خواندنی، دیدنی و شنیدنی بدون هزینه و فیلترینگ + ویدیو

ایران وایر : از فیلم کوتاه و مستند تا موزیک، ویدئوهای پربیننده و خبرهای داغ، کتاب‌های الکترونیکی، نرم افزارهای موبایل و کامپیوتر وحتی فیلتر شکن... خودشان می‌گویند: «توشه» یعنی همه چی توشه!
 
«توشه» بستر جدیدی برای توزیع محتوای دیجیتال است که با استفاده از تکنولوژی تلویزیون ماهواره ای، هر آنچه که کاربران ایرانی از دنیای مجازی و اینترنت می‌خواهند، فراهم می‌کند و به طور رایگان در اختیارشان قرار می‌دهد. آن‌ها می‌توانند فیلترینگ و سرعت نامناسب اینترنت و هزینه دانلود را فراموش کنند و همه آنچه می‌خواهند از طریق ماهواره دریافت کنند و روی کامپیوترهایشان داشته باشند.
 
این پروژه برای اولین بار است که در دنیا اجرا می‌شود و نکته جالب‌تر این است که ایران اولین کشوری است که این پروژه در آن اجرایی شده است. مهدی یحیی نژاد که یکی از بنیانگذاران این پروژه است. مهدی لیسانس فیزیکش را از دانشگاه صنعتی شریف دریافت کرده و در آمریکا تا مقطع دکترا ادامه تحصیل داده و در حال حاضر محقق دانشگاه یو اس سی است. او درباره ایده شکل‌گیری توشه می‌گوید: « خیلی از کسانی که از اینترنت استفاده می‌کنند، بیشتر وقت شان را به خواندن و دیدن می‌گذارند تا این که خودشان تولید محتوا کنند. یعنی اگر نقش مصرفی اینترنت را اندازه بگیریم متوجه می‌شویم که شاید در ازای هر 100 ویدئویی که دانلود می‌شود یک ویدئو آپلود شود.  از طرف دیگر اکثر محتوایی که مردم ایران نگاه می‌کنند مشترک است یعنی وقتی یک ویدئویی محبوب می‌شود احتمالا میلیون‌ها نفر در ایران آن را می‌بینند و با یکدیگر به اشتراک می‌گذارند. باتوجه به این که در ایران فلترینگ وجود دارد، سرعت اینترنت پائین است و دانلودهر گیگابایت معمولا یک دلار هزینه دارد. فکر کردیم که مشکل  دانلود را به شکلی حل کنیم که هم فیلترینگ و هم قسمت هزینه و سرعت را دور بزند. بنابراین به فکر استفاده از ماهواره افتادیم.« آن‌ها محتوایی را که عموم مردم دوست دارند جمع می‌کنندو از طریق اینترنت برای آن‌ها می‌فرستند: «از آنجایی که اکثر مردم ایران سیستم ماهواره‌ای دارند و ا ز آن برای تماشای تلویزیون نگاه می‌کنند، فکر کردیم که اگر بتوانیم از همین سیستم استفاده بکنیم مشکل بزرگی را حل کرده‌ایم که خوشبختانه موفق شدیم.»
 
شبکه توشه روی ماهواره یا‌ه‌‌‌ست قابل دسترسی است: «در واقع تلویزیون توشه روی همان ماهواره ای است که  شبکه‌های پر طرفدار فارسی زبان مثل «جم»،«من و تو»، «فارسی وان» و ... روی آن قرار دارند. بنابراین کاربر به راحتی می‌تواند توشه تیوی را دریافت کند.» همه نقاطی که ماهواره یاه ست پوشش می‌دهد امکان دسترسی به توشه تی وی را دارند: « فکر می‌کنم یاه ست ترکیه، عراق، ایران و یک بخش هایی از پاکستان، افغانستان، ترکمنستان و تاجیکستان را پوشش می‌دهد. ما می‌توانیم در آینده محتواهای مورد نیاز مردم افغانستان و تاجیکستان را هم تامین کنیم.»
 
 برای استفاده از این تلویزیون ابتدا باید نرم افزار توشه را از طریق سایت دریافت و روی کامپیوتر خود نصب کند، دومین مرحله انتخاب کانال توشه است. این کانال روی ماهواره یاه‌ست قرار دارد و با فرکانس ۱۱۷۶۶ عمودی قابل دسترس است. بعد حافظه فلش را روی ریسور نصب کند و  دکمه ضبط را فشار دهد. تمام محتواهای «توشه» روی فلش در قالب یک ویدئو ضبط می‌شود که به راحتی روی کامپیوترها دریافت می‌شود. راه آسانتری هم وجود دارد وکاربران  می‌توانند بدون مراجعه به سایت و تنها با ارسال یک ایمیل خالی به begir@toosheh.org   نرم افزار توشه و راهنمای استفاده را دریافت کنند.
 
محتوای «توشه»  توسط گردانندگان این پروژه انتخاب می‌شود: «ما با محتواهای فارسی شروع به کار کردیم اما در برخی موضوعات محتوای فارسی کمتر دیده می‌شود و این موضوع باعث شده که پیدا کردن ویدئو به زبان‌های دیگر را هم شروع کنیم. الان یکسری ویدئوهای جذاب یا مطالب آموزشی که عمده  آن‌ها انگلیسی هستند در نظر گرفته‌ایم که با زیرنویس فارسی به کاربران ارائه می‌شود.»
 
در حال حاضر بیشتر مردم ترجیح می‌دهند مطالب دنیای مجازی را از طریق اپلیکیشن‌های اسمارت فن‌ها دنبال کنند، مثلا در حال حاضر تلگرام نقش عمده‌ای ایفا می‌کند. آیا توشه به کاربران اجازه می‌دهد که محتوایش را روی موبایل دریافت کنند؟ مهدی یحیی نژاد در پاسخ به این سوال می‌گوید: «در حال حاضر کاربران می‌توانند محتوای توشه را از طریق ماهواره دریافت می‌کنند و این مطالب روی کامپیوتر باز میشود در قدم بعدی پروژه، این اجازه را خواهیم داد که ریسورشان را مستقیم به موبایل وصل کنند و محتوا را روی موبایل دریافت کنند اما چیزی که شما می‌توانید در نظر داشته باشید این است که محتوایی که مردم روی موبایل می‌گیرند به دلیل محدودیت و هزینه بسیار کوتاه است. اما ما داریم برایشان هر روز یک گیگابایت محتوا می‌فرستیم.»
 
آن‌ها قصد دارند از تولید محتواهایی که توسط کاربران توشه صورت می‌گیرد هم حمایت کنند: « در حال حاضر به صورت محدود، محتوای خودمان استفاده می‌کنیم. این محتوا توسط برخی از هنرمندان یا دیزاینرها با موضوعات مختلف  تولید شده است. استفاده می کنیم اما در مقیاس با محتوایی که از منایع دیگر بسته بندی و برای مخاطب می فرستیم خیلی محدود است.در آینده هم احتمالا بسته به استقبال کاربران دوست داریم از تولیدات خود کاربران هم استفاده کنیم و آن‌ها را برای دیگر کاربران توشه بفرستیم یعنی  دلمان می‌خواهد برای تولیدات کاربران خودمان هم مخاطب جمع کنیم.»
به گفته مهدی یحیی نژاد بخشی از هزینه‌های «توشه» قرار است از طریق تبلیغات و مقداری از طریق ناشرانی که می‌خواهند محتوایشان بیشتر فرستاده شود، تامین می‌شود. در سایت توشه هیچ محتوایی ارائه نمی‌شد: «در سایت، صفحه‌ای  برای ناشران داریم. در آن صفحه اگر کسی محتوایی تولید می‌کند و دوست داشته باشد آن را به منبع مان اضافه کنیم می تواند با ما تماس بگیرد. لگوی دوستان توشه هم ناشرانی هستند که تا به حال بیشترین محتوا را از آن‌ها گرفته ایم و امیدواریم روز به روگسترش پیدا کند.»
 
فعالیت توشه به صورت آزمایشی از چند ماه پیش آغاز شده بودو ازدو روز پیش به شکل رسمی کار شروع شده است. استقبال از «توشه» در همین زمان کوتاه اینقدر زیاد بوده که بنیانگذاران پروژه را غافلگیر کرده است: مهدی می‌گوید: «استقبال فوق العاده بوده. یعنی از چیزی که خود ما هم انتظار  داشتیم بسیار فراتر رفته. در زمانی که داشتیم تست می کردیم و هیچ تبلیغی نداشتیم و فقط مردم به هم خبر داده بودند شش هزار یوزر پیدا کردیم واز دیروز هم که اعلام شده هزار نفر نفر به تعداد دانلود کننده‌ها اضافه شده، ضمن این‌که تعداد ایمیل‌هایی که دریافت کریدم هم غافلگیر کننده بوده بیش از هزار نفر ایمیل زده‌اند مثلا محتواهای درخواستی داده‌اند یا سوالاتشان را درباره مشکلاتی که با ریسیورهای قدیمی‌تر و... داشته‌اند، پرسیده‌اند. واقعیت این است که چیزی که عرضه می شود منحصر به فرد است. یعنی اولین بار است که این تکنولوژی در دنیا ارائه شده و اولین جایش در ایران است. ضمن این‌که  کم تر کسی هست که یک گیگابایت محتوای مجانی را قبول نکند.»
+23
رأی دهید
-6

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۰
    tazevared - تهران، ایران

    بی مصرف ترین و بی بازده ترین روشی که میشه بهش فکر کرد. باز یک بودجه از آسمون رسیده نصیب بالاترین شد برای کارهای بیهوده.واقعا خسته نباشی!!!. آخه مرد حسابی کی میاد این همه راه را بره وقتی آنتی فیلتر مثل نقل و نبات دست مردم هست.حتما برای استفاده هم باید ابتدا یخچال را به برق بزنید. سشوار را روشن کنید. به ماهواره وصل شوید.حافظه فلش را به بخاری وصل کنید. شیر آب را ببندید. لبخند بزنید و سپس ببینید آبگرمکن کار میکنه سپس دکمه ضبط را فشار دهید.حافظه فلش را از رسیور جدا و به کامپیوتر خود وصل کنید.و سپس یک عکس سلفی بگیرید و از اینترنت لذت ببرید. بابا نخبه بابا آی کیو نکنید نسازید..
    7
    29
    شنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    مهربـان - مونترال، کانادا
    [::tazevared - تهران، ایران::]. کامنت من تایید نشد، ولی حرف دل منو زدی وجدانا
    0
    16
    شنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    rezaakbari - تهران، ایران
    توشه را چند روز پیش تست کردم.کار جالبی بنظر میرسه. با توجه به اینکه من برای هر یک گیگ دانلود از طریق اینترنت باید ۳۰۰۰ تومن باید پول بدم، گرفتن یک گیگ فایل مجانی از توشه ارزششو داره. اگر بتونن این کار را آسانتر بکنن خیلی بهتر میشه. مثلا اگر بتونه بدون لپتاپ هم کار بکنه. نمیدونم میشه یا نه.
    0
    0
    ‌پنجشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۰:۴۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.