اعضای "انجمن مفاخر معماری ایران" آرامگاه عمر خیام نیشابوری را به فهرست برترین آثار معماری ایران افزود. هوشنگ سیحون، معمار و مجسمهساز معروف، آرامگاه خیام در نیشابور را طراحی کرده است.
بنای آرامگاه عمرخیام نیشابوری، رباعیسرا و فیلسوف برجسته ایرانی، به فهرست "آثار شاخص معماری ایران" اضافه شد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، در نشست "یکصد معمار، یکصد انتخاب" که روز چهارشنبه (۱۹ اسفندماه) برگزار شد، با رای معماران آرامگاه این شاعر بزرگ ایرانی نیز به فهرست برترین آثار معماری ایران اضافه شد.
آرامگام خیام در شهر نیشابور، در یکی از زیباترین باغهای ایرانی قرار گرفته و بنای آرامگاه در میان مجموعهای از کتابخانه، موزه و مهمانخانه احاطه شده است.
هوشنگ سیحون، معمار، مجسمهساز و نقاش نامآشنای ایرانی، بنای مقبره خیام را طراحی کرده است. هوشنگ سیحون که در سال ۱۳۹۳ در کانادا درگذشت، به "مرد بناهای ماندگار ایران" شهرت داشت.
سیحون در کارنامه پربار خود بهجز طراحی آرامگاه خیام نیشابوری، طراحی آرامگاه فردوسی، کمالالمک و نادرشاه افشار را نیز ثبت کرده است.
او پیش از این گفته بود که در طراحی آرامگاه خیام تلاش کرد تا به هر سه وجهه بارز شخصیت علمی و ادبی خیام – ریاضی، شعر و منطق− توجه نشان دهد و مقبره نمادی از همه تخصصهای این چهره مهم فرهنگی ایرانی باشد.
"انجمن مفاخر معماری ایران" قصد دارد تا در پروژه "یکصد معمار، یکصد انتخاب" صد اثر برتر معماری ایران را که به دست صد معمار طراحی شده است، انتخاب و معرفی کند. این آثار قرار است در قالب کتاب مرجع با توضیحات مفصل منتشر و در مراکز علمی و دانشگاهی تدریس شوند.