جشن ازدواج ۵۰ دانش‌آموز دختر شهر پارسیان و درخواست مولاوردی از وزارت دادگستری

 در پی اعلام خبر برگزاری جشن سراسری ازدواج بیش از 50 دانش‌آموز شهر «پارسیان» در استان هرمزگان، «شهیندخت مولاوردی»، معاون حسن روحانی در امور زنان و خانواده گفته است: «از وزارت دادگستری درخواست کرده‌ایم گزارشی درباره ازدواج‌های زودهنگام و زیر سن قانونی دختران به معاونت امور زنان و خانواده ارایه دهد که این موضوع به مرجع ملی حقوق کودک برای بررسی و پی گیری ارجاع شده است.»
به نوشته آفتاب، روزنامه وقایع اتفاقیه گزارش داد نگرانی‌ها از افزایش میزان ازدواج زودهنگام دانش‌آموزان و کودکان، اکنون وارد مرحله جدی شده است به طوری که دو هفته قبل مسوولان شهرستان پارسیان از ازدواج 50 زوج دانش آموز خبر داده اند.
 
بنابراین گزارش، «آذر خسروانی»، دبیر کمیته ازدواج امور بانوان شهرستان پارسیان با افتخار درباره هدف از برگزاری این جشن گفته است: «این امر برای اولین‌بار در سطح شهرستان با هدف تسهیل امر ازدواج مطابق با آداب و فرهنگ ایرانی - اسلامی اجرا شد.»
 
مولاوردی گفته است:«در یکی دو سال اخیر، آمار نگران‌کننده‌ای از ازدواج دختران پیش از رسیدن به سن قانونی و ثبت آن ها به دست ما رسیده است و حتی شاهد ازدواج دختران کم تر از ۱۰ سال نیز بوده‌ایم. در این شرایط، از وزارت دادگستری خواسته‌ایم گزارشی درباره ازدواج دختران در زیر سن قانونی به ما ارایه دهد.»
 
آذر خسروانی، مسوول برگزار کننده جشن ازدواج دانش آموزان شهر پارسیان ادعا کرده است: «این‌گونه اقدامات و جلسات می‌تواند آثار فراوانی در ترویج ازدواج آسان و اسلامی، تحکیم بنیان خانواده و نیز پرهیز از اسراف به‌دنبال داشته باشد.»
 
دبیر کمیته ازدواج امور بانوان شهرستان افزوده است:« تمامی 50 زوجی که در این جشن شرکت داشتند، از مدارس متوسطه دوم شهرستان بوده که به همراه خانواده‌های خود به این جشن دعوت شده اند. همه ادارات دولتی سطح شهرستان در اجرای این امر خداپسندانه نقش به‌سزایی داشته و در تهیه هدایا همکاری و مساعدت کردند.»
 
این اتفاق در شرایطی است که تمامی کارشناسان حوزه اجتماعی، ازدواج زودهنگام دانش‌آموزان را تقبیح می‌کنند. درهمین‌رابطه،  «فرشید یزدانی»، این اقدام را یک اقدام بسیار قبیح خوانده و به آنا گفته است:«قطعا این ازدواج موفق نخواهد بود.»
 
وی افزوده است:«ازدواج یک عقد است. عقد به این معنا است که دو طرف به صورت آگاهانه در یک امر بتوانند کاری انجام دهند.  اما این آگاهی برای کودکان شکل نگرفته است. کسی که در رده سنی کودکی، یعنی زیر 18 سال قرار دارد، از نظر اجتماع پذیری و درک اجتماعی به طور معمول به آن حد نرسیده است. یک زمانی را کودک برای یادگرفتن برخی مسایل و برای اجتماع پذیرشدن و توانمندشدن احتیاج دارد که طبیعتا وقتی این زمان از او گرفته شود، در زمینه رشد او خلا ایجاد می شود. وقتی عواقب یک عقد و مناسبات مبتنی بر این عقد را ندانی، این عقد خودبه خود دچار ایراد است. یکی از دلایل قبح ازدواج کودکان هم همین امر است.  به نظرم می بایست به حال آموزش و پرورشی که در آن چنین اتفاقاتی می افتد، تاسف خورد. متاسفم که چنین اندیشه ای رشد کرده و به جای این که مساله ازدواج آسان در سنین درست آن را حل کنیم، می آییم یک کار تحمیلی به کودکان انجام می دهیم. به عقیده من این نوعی کودک آزاری محسوب می شود.»
 
او گفته است:«ممکن است به دلیل مسایل بومی و عقاید سنتی یک چنین اتفاقاتی خودبه خود در جامعه ای بیفتد اما وقتی آموزش و پرورش به این موضوع وارد می شود، یعنی فرهنگ آن جامعه را عقب می برد. این مناسب یک نهادی که باید آموزش بدهد و توانمند بکند، نیست و به نظرم یک چرخه ای از فقر و فساد و ناکارآمدی در فرایند زندگی اجتماعی به وجود می اورد و به مشکلات بیش تری دامن می زند.»
 
یزدانی معتقد است:«قطعا باید نهادهای مدنی با این موضوع به شدت برخورد کنند. این موضوع به شدت باید به حوزه های مختلف گوشزد و گفته شود که نباید وارد این عرصه ها شوند. اگر می خواهند ازدواج اسان را ترویج دهند، بسیاری از افرادی که در سنین ازدواج هستند و در فقر به سر می برند را سامان دهی کنند نه کودکانی که باید درس شان را بخوانند. آن ها با این کار وارد چرخه ای شوند که این چرخه می تواند هم خود و هم خانواده هایشان را با معضل مواجه کند. نهادهای مدنی چه در سطح منطقه و چه در سطح ملی باید با این قبیل اتفاقات برخورد کنند و عکس العمل نشان دهند.»
 
او به وقایع اتفاقیه هم گفته است: «کودک با ازدواج وارد چرخه‌ای می‌شود که از نظر فردی، کودکی و شادی او را از بین می‌برد و این به پیری جسمی، جنسی، روحی و روانی می‌انجامد. از طرفی دیگر، جامعه خود را از افراد توانمند محروم می‌کند و خانواده‌ای که کودک او رشد نیافته است، دچار نقصان کارکردی می‌شود. ازدواج کودکان ناشی از رویکرد سلطه‌‌گرایانه است و با تحکم و تشخیص مصلحتی می‌توان کودکی را به ازدواج واداشت. یادآور می‌‌شوم دلیل این تحکم، فقر اقتصادی و فرهنگی خانواده‌ها است. درعین‌حال، ازدواج کودکان استمرار فقر است و مدام فقر را بازتولید می‌کند. ضمن آن که به تبع ازدواج زودرس، گسترش ابعاد آسیب‌های اجتماعی رخ می‌دهد که ازجمله آن می‌توان به اعتیاد و طلاق کودکان اشاره کرد.»
آموزش و پرورش پارسیان: ما مجوز جشن ازدواج دانش ‏آموزی را نداده‎ایمدر پی واکنش ها به خبر برگزاری مراسم جشن ازدواج آسان 50 زوج دانش آموز، سرپرست آموزش و پرورش شهرستان پارسیان در استان هرمزگان گفته است: «بیش تر دانش آموزان متاهل این منطقه در پایه دوم متوسطه، اول متوسطه و گاه ابتدایی هستند که تاهل این دانش آموزان و درس خواندن در کنار سایر دانش آموزان مجرد برای ما نیز مشکلاتی ایجاد کرده است. به همین منظور، از این دانش آموزان برای رعایت برخی مسایل تعهد گرفته می‌شود.»
 
«محمود روان» در عین حال با رد صدور مجوز برای این مراسم، به آنا گفت:«آموزش و پرورش برای کارگاه آموزشی که تحت عنوان "ازدواج آسان" از سوی فرمانداری برگزار شد، مجوزی نداده است.»
 
وی اضافه کرد:«فرمانداری منطقه جلسه‌ای را با حضور معاونان امور زنان بهزیستی، کمیته امداد، آموزش و پرورش و غیره برگزار کرده بود تا با مشارکت این افراد بتواند کارگاه آموزشی تحت عنوان "ازدواج آسان" را برای دانش آموزان متاهل که در دوران عقد و یا نامزدی به سر می‌برند، برگزار کند. هدف از این کارگاه هم مطرح ساختن عوارض ازدواج زودهنگام بوده است.»
 
وی افزود: «علاوه بر پی گیری هدف مورد نظر، در این مراسم به دانش آموزان در خصوص برگزاری ازدواج آسان اطلاع‌رسانی شده است که در اجرای این مراسم، آموزش و پرورش منطقه هیچ دخالتی نداشته و مجوزی را نیز صادر نکرده است.»
 
سرپرست آموزش و پرورش شهرستان پارسیان اضافه کرد: «فرمانداری از طریق معاون امور زنان آموزش و پرورش منطقه لیست دانش آموزان متاهل را دریافت و به خانواده‌ها کارت دعوت ارسال کرد و دانش آموزان همراه با خانوادهایشان در این مراسم شرکت داشتند. آموزش و پرورش هیچ مجوزی برای برگزاری چنین کارگاه‌های آموزشی را نمی‌دهد، زیرا اگر قرار باشد اطلاع رسانی شود، در داخل مدرسه اقدامات لازم صورت می‌گیرد اما ما در منطقه‌ای هستیم که تعداد دانش آموزان متاهل در آن کم نیست و آموزش و پرورش از طریق مربیان پرورشی به صورت مداوم به برگزاری جلسات و مشاوره‌هایی برای خانواده‌ها و دانش آموزان در خصوص عواقب ازدواج زودهنگام می‌پردازد.»
 
روان گفت: «برای پیش گیری از ازدواج زودهنگام، آموزش و پرورش جلسات مشاوره برای دانش آموزان به صورت مکرر توسط روحانیون و مشاوران برگزار می‌کند.
 
«آذر خسروانی»، دبیر کمیته ازدواج امور بانوان شهرستان پارسیان هدف از برگزاری این جشن را که دو هفته پیش انجام شد، تسهیل امر ازدواج مطابق با آداب و فرهنگ ایرانی - اسلامی عنوان کرد.
 
او گفته بود: «این‌گونه اقدامات و جلسات می‌تواند آثار فراوانی در ترویج ازدواج آسان و اسلامی، تحکیم بنیان خانواده و نیز پرهیز از اسراف به‌دنبال داشته باشد.»
 
به گفته وی، تمامی 50 زوجی که در این جشن شرکت داشتند، از مدارس متوسطه دوم شهرستان بوده که به همراه خانواده‌های خود به این جشن دعوت شده بودند.
+16
رأی دهید
-23

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۱۰۷
    pars40 - فرایبورگ، سوییس

    خاک بر سرتون یک مشت آشغال که مغزشون تو شرتشونه .
    3
    37
    ‌چهارشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    Gharibeh-Ashena - هانوفر، آلمان

    روی داعش را سفید کردید آفرین. بیچاره کودکانی که در این سن باید چنین سرنوشتی پیدا کنند. وقتی پیغمبر آنان بچه هفت ساله را نامزد میکند و در نه سالگی به عقد در میاورد از مریدان او چه انتظاری است؟؟ یک مشت پدوفیل هرزه و مفسد.
    5
    30
    ‌چهارشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Iranemaa - قم، ایران

    چرا مسلمونای واقعی عشق همخوابگی با دختر بچه دارند? خصوصا اون مسلمین طرفدار سنت محمد که مسلمانان واقعی و در عین حال طرفدار خشونت علیه دشمنان اسلام ناف زیر شکم.
    5
    33
    ‌چهارشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    مترلینگ - منچستر، انگلستان

    بعدا میگیم چرا امار طلاق تو ایران بالاس وقتی کودکی و نو جوانی نکنی پس جوانی هم نمیکنی و بعد از چند سال تازه یادت میاد عمرت رو به بچه داری و زناشویی و مسئولیت هدر داده تازه به فکر ناسا ناری و از دست رفتن اون دوران میوفتی و خستگی مسئولیت از جای دیگه خودشو نشون میده
    2
    26
    ‌چهارشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
    کل کارخونه های وایتکس سازی هم جمع بشن این داستان مرد ٥٤ ساله و دختر هفت ساله رو نمیتونن سفید کنن! . اینا هم خوب پیرو حاج ممد هستن دیگه
    4
    23
    ‌چهارشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۳
    نازک بین - شفیلد، انگلستان

    چقدر خوب است . اگر خانم آذر خسروانی و دیگر مسئولان برگزار کننده این نوع مراسم سری هم به راهروهای دادگستری بزنند و از نزدیک شاهد جرم و جنایات و طلاقهای ناشی از ازدواج زود هنگام این دختران کم سن و سال که قربانی جهل و بی خردی خانواده خود شده اند . باشند.
    2
    22
    ‌چهارشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    shana - خوزستان، ایران
    فاحشه های مغزی .این بچه ها رو در دنیایی از سختی و فشار و بدبختی تا اخر زندگیشون انداختند . حتمن نفعی برای برگزارکننده های مراسم رفته ک شور می زنند .مرگ بر قوانینی ک اخلاقی و انسانی نیست
    1
    2
    ‌پنجشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.