پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی: پس از آغاز به کار هواپیمایی ملی ایران و ثبت آن به عنوان شرکت ملی، نام هما از ترکیب سه حرف نخست این سه کلمه بوجود آمد و برای معادل انگلیسی، به دلیل ثقیل بودن نام Iran National Airline از ترکیب ساده تر IranAir استفاده شد.
انتخاب آرم برای هما از طریق اعلام فراخوان در روزنامه های کیهان و اطلاعات در سال ۱۳۴۰ به مسابقه گذاشته شد. امر داوری توسط هیئتی از دانشکده هنرهای زیبا انجام شد.
در این مسابقه طرح یک جوان ایرانی با الهام از یکی از سرستون های تاریخی تخت جمشید برنده شد.ادوارد زهرابیان طراح نشان هواپیمایی ایران هما ، زمانی این نشان ماندگار را طراحی کرد که فقط ۲۲ سال داشت.
این جوان با استفاده از یک سری موتیف های ایرانی طراحی خود را انجام داد.
بهترین الگویی که وی می توانست برگزیند، پرنده ای در اسطوره های ایرانی به نام هما بود که نمونه اش را تنها در تخت جمشید می شد یافت.
نام این پرنده هم چنین در کتاب های گریشمن، باستان شناس مشهور فرانسوی که حوزه تخصصی مطالعاتش ایران باستان بود، آمده است.
سرستون پرنده ای را به تصویر می کشید که دارای سه خصوصیت منحصر به فرد بود: سر عقاب، گوش های گاو و یال اسب.
در برخی از منابع آمده است که هما هرگز نمی آرامد و در تمام طول زندگی خود تا حدی در اوج پرواز می کند که از دیده گان نهان شده و هرگز بر روی زمین نمی آساید. رنگ پیشنهادی طراح برای این لوگو، آبی فیروزه ای بود.
ادوارد دیگران زهرابیان معمار و طراح ارمنی ایرانی در سال ۱۳۱۸ در تهران متولد شد. وی دوره متوسطه را در دبیرستان البرز گذراند و دیپلم ریاضی را از این دبیرستان اخذ کرد. او در زمان تحصیل در این مدرسه در مسابقه طراحی نخستین نشانه دبیرستان البرز شرکت کرد و طرح وی به عنوان نشان دبیرستان البرز برگزیده شد. در فاصله سالهای دبیرستان تا دانشگاه، برای کمک به برادر بزرگترش که او هم معماری میخوانده است، به آتلیههای معماری رفت و آمد میکند و در این راه بر تجربههای طراحی و رسامیاش افزون میگردد. وی پس از قبولی در دانشگاه، رشته معماری را در دانشکده معماری دانشگاه ملی ایران فرا میگیرد.
مهمترین اتفاق هنری در زندگی زهرابیان، در ۲۲ سالگی وی و در فاصله پیش از ورود او به دانشگاه رخ میدهد. وی به طور اتفاقی آگهی فراخوان طراحی نشانه هواپیمایی ملی ایران را که هنوز به نام «هما» شناخته نشده بود، میبیند و طرحی تجربی را در آتلیه دانشکده و آتلیه محسن فروغی، آماده میسازد و در مسابقه مربوطه شرکت میدهد که هوشنگ سیحون و تعدادی از استادان دانشکده هنرهای زیبا، داوران آن بودند. طرح وی به عنوان طرح برگزیده پذیرفته میشود و در سال ۱۳۴۱ به عنوان نشان رسمی «هما» ثبت میگردد.
آژانس تخصصی خبر و اطلاعات حملونقلی (اسکیفت) در گزارش سال ۲۰۱۳ ارزیابی از لوگوی شرکتهای هواپیمایی در سراسر جهان داشت و بعد از ارزیابیهای متعدد تمام شرکتهای مطرح در زمینه صنعت هوایی توسط یاتا، شرکت هواپیمایی ایران ایر را دارنده بهترین و عالیترین لوگوی خدمت رسانی هوایی معرفی نمود.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان