آمریکا: فروش جنگنده‌های روسی به ایران نقض تحریم‌های سازمان ملل است

مارک تونر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکادولت باراک اوباما اعلام کرد که تصمیم روسیه برای فروش جت‌های جنگی به ایران به معنای نقض تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل متحد علیه ایران خواهد بود.
 
خبرگزاری آسوشیتدپرس روز پنج‌شنبه، ۲۹ بهمن، اظهارات مارک تونر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این باره را بازتاب داده است که تاکید می‌کند فروش‌ جنگنده‌های «سوخو ۳۰» به ایران باید به تایید شورای امنیت سازمان ملل متحد برسد.
 
به گفته وی، ایالات متحده این مسئله را با روسیه در میان خواهد گذاشت، اما شش کشوری که در مذاکرات اتمی با ایران حضور داشتند، «می‌باید کاملا از این ممنوعیت‌ها آگاه باشند».
 
به تازگی وزیر دفاع ایران از مذاکره با روسیه برای خرید جنگنده‌های «سوخو ۳۰» خبر داده است. به گفته حسین دهقان، مذاکرات هم‌اکنون به سمت انعقاد قرارداد رفته است و ایران تمایل دارد در جریان تولید این جنگنده‌ها نیز مشارکت داشته باشد.
 
اما سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاکید دارد که از آنجا که سازمان ملل متحد سوخو را به عنوان یک هواپیمای جنگی می‌شناسد، فروش آن به ایران پیشاپیش مستلزم آن است که شورای امنیت به آن مجوز بدهد.
 
با توافق اتمی ایران و شش قدرت جهانی تحریم‌های مرتبط با برنامه هسته‌ای تهران لغو شده است، اما تحریم‌های تسلیحاتی و موشکی آن به ترتیب تا پنج سال و هشت سال دیگر باقی خواهد ماند.
 
با این حال مقامات نظامی ایران می‌گویند که توافق اتمی تاثیری در برنامه‌های نظامی جمهوری اسلامی ندارد و تهران به قطعنامه‌های سازمان ملل متحد درباره این برنامه‌ها عمل نمی‌کند.
 
مشخص نیست جمهوری اسلامی چه تعداد جنگنده سوخو ۳۰ از روسیه خریداری خواهد کرد و انتقال این هواپیماها به تهران چه زمانی نیز ممکن می‌شود.
 
وزیر دفاع ایران در روزهای اخیر سفری به مسکو داشت که گفته می‌شد یکی از موضوعات این سفر خرید «سوخو ۳۰» از روسیه است.
+33
رأی دهید
-42

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۰
    Sepas - تهران، ایران
    کودکان بی‌ گناه یمنی کشته میشن ، ایران سوخو نخره که بعد از یمن بیاین سراغ ماها ، خیلی‌ زرتنگ تشیف دارینا.
    11
    22
    ‌پنجشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۵
    Raymondweb - ایران، ایران
    باز این آمریکا حرف زیادی زد..عزیزم برو به اف 35 ها برس چکار داری با ما...من تسلیحات به روز می خواهیم . داریم با داعش می جنگیم. : . اگه نمی تونید اف 35 درست حسابی در بیارید از روسیه سوخو30 یا 35 بگیر مشکل نیرو هوایی رفع کن...خخخخ
    6
    23
    ‌پنجشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۱
    javadrezazadeh - ارومیه، ایران
    ورود این هواپیماها همزمان با ورود سیستم اس 300 خواهد بود؟؟؟؟ شاید تا قرن اینده ارسال بشن.
    5
    24
    جمعه ۳۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۰:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    شیرمردان - سیدنی، استرالیا
    اخه شما چه کاره هستید که باید از شما اجازه بگیریم. خودتون تا دندون به سلاح مجهزید و هر جا که میرید اونجارو به گند میکشید. گورتان را گم کنید و از خلیج فارس خارج شوید وگرنه روزی خواهد رسید که با حقارت آنجا را ترک میکنید و ان روز چندان دور نیست.
    9
    22
    جمعه ۳۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۱:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۰
    شاهان وطن پرست ایران - لندن،انتاریو، کانادا
    [::شیرمردان - سیدنی، استرالیا::]. مقداری مطالعه کن چون احتیاج فراوانی داری..امریکا در ۱۰ دقیقه تو شیرمرد و هرچی توی خلیج فارس با شه و امثال تو را . .....می کشند ;)
    3
    2
    جمعه ۳۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۶:۰۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۰
    شاهان وطن پرست ایران - لندن،انتاریو، کانادا
    [::شیرمردان - سیدنی، استرالیا::]. به تو شیرمرد در سوریه لازم هست ۱ بلیط یکطرفه بگیر و برو شیرمرد
    3
    2
    جمعه ۳۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۶:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    شاهنشاه روحت شاد - تهران، ایران
    لعنت بر آخوندها از نوع روسى.
    2
    2
    جمعه ۳۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    شیرمردان - سیدنی، استرالیا
    شاهان وطن پرست ایران-لندن. امریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند. تا به امروز که امریکا در برابر ایران، کره شمالی، چین، روسیه، ویتنام، سوریه وعراق هیچ غلطی نتوانسته بکند. اگر هم غلطی کرده چیز خورده. کشوری که باعث این همه مشکل در سرتاسر جهان گردیده نمیتواند مشگل گشا باشد. بهتر است شما تاریخ ایران را دوباره مرور کنید، تاریخ آمریکا را مرور کنید بعد به دفاع از امریکا بنشینید. مرگ با سعادت بهتر از زندگی با حقارت است.
    1
    1
    شنبه ۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۰:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    شیرمردان - سیدنی، استرالیا
    ما میدانیم به امریکای جنایتکار نباید اعتماد کرد دولتی که بر سر مردم بیگناه بمب اتم انداخت میتواند آن را دوباره تکرار کند. برای همین هم در تلاش برای خرید و یا تولید امکانات مورد نیاز در صورت حماقت دوباره امریکاییها هستیم. . شب دراز است و قلندر بیدار.
    1
    1
    شنبه ۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۰:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.