پارسینه می نویسد: از علل طلاق فوزیه از شاه میتوان به" بخشهایی" از نامه ی طولانی و بسیار محرمانه ی ملک فاروق به شاه ایران اشاره کرد که بمنظور درخواست طلاق فرستاده شد و از اسناد دکتر قاسم غنی است که شخصا برای برگرداندن فوزیه به مصر رفت. بخشهای مهم این نامه :
"اعلیحضرتا باور کنید زمانی که فوزیه به اینجا آمد من از مشاهده ی چهره ی زرد و رنگ پریده ی او دچار حیرت شدم.آیا این زن بیمار لرزان که قادر به راه رفتن نبود و من مجبور شدم بازوی اورا بگیرم تا بر زمین نیفتد همان خواهر شاد و خندان من بود که در کشتی محمدعلی پاشای کبیر دست او را بدست شما سپردم و در گوشتان آیات قرآن خواندم و از کشتی فرود آمدم؟"
"خواهرم علت تمایل خود به جدایی از شما را اینگونه بیان میکند:
1)بر فوزیه ثابت شده که شما قبل از ازدواج با خواهرم دارای معشوقه هایی بوده اید که متاسفانه بعد از ازدواج نیز با آنها رابطه داشته اید و و پس از آنکه به سلطنت ایران جلوس کردید این روابط را بدون توجه به احساسات پاک خواهرم توسعه داده اید. او میگوید که حتی در دوران بارداریش شواهدی بدست آورده که شما مرتبا با معشوقه های سابق خود معاشرت داشته اید و حتی آنها رابه شب نشینیهای دربار دعوت میکردید.
2)بر اثر این معاشرتهای ناپسند شما دچار نوعی موقعیت شدید که بمدت ده ماه تماس زناشویی بین شما و خواهرم قطع گردید و بعد از برقراری این روابط بدلیل عوارض ناشی از آن خواهرم نتوانست دومین فرزند خود را که میتوانست فرزند ذکور و ولیعهد ایران باشد بدنیا بیاورد و در این مورد بسیار خشمگین است و رفتار شما را غیر قابل عفو میداند.
3)خواهرم صریحا اعلام کرد که حتی بعد از این تنگناهای زناشویی آرام نگرفته اید و کماکان به روابط ناپسند خود ادامه داده اید.
4)در موردی او حتی در حضور دوستان مورد اعتماد شما که بر اثر اصرار خواهرم ناچار به افشاگری شدند به محل عیش و خانه ی دنج شما آمدند و خود شاهد بوده که شما از خانه ی دختر خانمی آنهم در ساعات پایانی شب بیرون آمدید.
5)خواهرم از اعلیحضرت شوهر گرامیش وفاداری و نجابت را خواهان بوده در حالیکه شما با نهایت غرور و استبداد احساسات پاک همسرتان را نادیده گرفته اید و او را به همصحبتی با یک کلفت و یک آشپز هم میهنش راضی ساخته اید.
6)خواهر من هیچ خصومتی با شما ندارد اما در برابر اصرار من به بازگشتش به ایران بارها گفته:هرگز باز نخواهم گشت .هرگز به ادامه ی زندگی با مردی که از او خاطرات بسیار تلخی دارم تن نخواهم داد.
و در پایان نامه:اعلیحضرتا با طلاق شرافتمندانه ی خواهر من که نشانه ی روح بلند و مناعت طبع شماست موافقت فرمایید.
صمیمی و دوست و برادر شما فاروق/6آگوست 1945
متن سخنرانی طلاق محمدرضا پهلوی از فوزیه
متن اعلام طلاق که محمدرضا پهلوی خود شخصاً از رادیو برای ملتش خواند28/آبان/1327:
سه سال پیش علیا حضرت ملکه فوزیه بنا به دلایل پزشکی ایران را ترک گفتند و اخیرا تقاضای طلاق کردهاند، زیرا اقامت معظم لها در تهران برایشان از نظر سلامت جسمانی مضر است.
در اجابت به این درخواست، ما محمدرضا پهلوی شاهنشاه ایران طلاق خود را از همسرم علیاحضرت فوزیه اعلام میکنیم. این طلاق در روابط ایران و مصر اثری نخواهد داشت، بلکه این روابط بهتر از گذشته خواهد بود.
سرانجام ملکه غمگین
فوزیه در 1324 طبق قوانین مصر از شاه تقاضای طلاق کرد و در 1327 نیز طلاق وی در ایران جاری شد.
فوزیه در سال 1328 با سرهنگ اسماعیل حسین وزیر دفاع سابق مصر ازدواج کرد اما در پی کودتای اول مرداد 1331 که به خلع فاروق و تبعید وی انجامید، فوزیه عنوان "شاهدخت مصر" را از دست داده و تمامی ثروتش بر باد رفت، اما حاضر به ترک مصر نشد. او با وجود مضیقه مالی در مصر در کنار شوهرش ماند و تا زمان مرگ وی 45 سال با او زندگی کرد و سرانجام 11 تیر سال 92 در ویلای شخصی اش در اسکندریه مصردرگذشت.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان