واکنش تهدیدآمیز تهران به احتمال افزایش تحریم‌ها از سوی آمریکا

حسین جابر انصاری، سخنگوی وزارت خارجه ایرانسخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به احتمال اضافه شدن نام افراد و شرکت‌هایی تازه به فهرست تحریم‌های ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی به خاطر نقش داشتن در «توسعه برنامه موشک‌های بالیستیک» ایران، تهدید کرد که تهران «هر گونه اقدام مداخله‌جویانه» آمریکا را «با تقویت توان دفاعی خود پاسخ خواهد داد».
 
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، حسین جابر انصاری، سخنگوی این وزارتخانه، روز پنج‌شنبه، ۱۰ دی، تاکید کرد که چنین اقداماتی «یک‌جانبه، خودسرانه و غیرقانونی است و جمهوری اسلامی ایران به دولت آمریکا تذکر داده است».
 
وی اعلام کرد که برنامه موشکی ایران ارتباطی به توافق اتمی وین ندارد و «هیچ اقدامی قادر نخواهد بود» جمهوری اسلامی را از «تقویت بنیه دفاعی» خود «محروم» کند.
 
آقای جابری انصاری تهدید کرد که جمهوری اسلامی «به هر اقدام مداخله‌جویانه آمریکا علیه برنامه‌های دفاعی‌اش با تقویت توان دفاعی خود پاسخ خواهد داد».
 
روزنامه آمریکایی وال‌ استریت جورنال روز چهارشنبه، نهم دی‌ماه، در گزارشی نوشت که آمریکا در حال تهیه تحریم‌های تازه‌ای علیه افراد و شرکت‌هایی در ایران، هنگ‌کنگ و امارات متحده عربی به دلیل «نقش» آنها در «توسعه برنامه موشک‌های بالیستیک» ایران است.
 
در صورتی ‌که این گزارش روزنامه آمریکایی تائید شود، این نخستین بار از زمان توافق اتمی ۲۳ تیرماه خواهد بود که واشینگتن به سوی تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران گام برمی‌دارد.
 
این در حالی است که آیت‌الله علی خامنه‌ای در ۲۹ مهرماه گذشته در نامه‌ای رسمی به رئیس جمهوری ایران برای تائید توافق اتمی وین تاکید کرد که «در سراسر دوره هشت ساله» وضع هر گونه تحریم «در هر سطح و به هر بهانه‌ای» از جمله «تروریسم و حقوق بشر» توسط کشورهای طرف مذاکره ایران «نقض» توافق اتمی وین «محسوب خواهد شد» و دولت موظف است اجرای این توافق را متوقف کند.
 
گزارش روزنامه وال‌ استریت جورنال پس از آن منتشر شد که تیمی از ناظران تحریم‌های ایران در سازمان ملل متحد اعلام کردند که موشک «عماد» از قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای برخوردار است و این امر بر اساس بند نهم قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت تخلف محسوب می‌شود.
 
در همین حال گروه بزرگی از سناتورهای جمهوری‌خواه و حتی برخی سناتورهای دموکرات آمریکا خواستار حفظ تحریم‌های مستقیم ایالات متحده علیه تهران شده‌اند.
 
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، پیشتر تاکید کرده است که برای تهران قطعنامه‌های پیش از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت «فاقد اعتبار» است.
 
در قطعنامه ۲۲۳۱ که پس از توافق اتمی صادر شد نیز از ایران خواسته شده به فعالیت‌هایی که به موشک‌های بالیستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای مربوط می‌شود، دست نزند.
 
جمهوری اسلامی اعلام کرده که مفاد این قطعنامه درباره «امکانات دفاعی» و به‌ویژه موشک‌های ایران را «مردود» می‌داند و «زیر بار آن نرفته و نخواهد رفت».
 
روز ۱۹ مهر و درست در روزی که مجلس ایران کلیات طرح اجرای توافق اتمی وین را تصویب کرد، وزارت دفاع ایران از آزمایش یک موشک بالیستیک جدید به نام «عماد» خبر داد.
 
به گفته رسانه‌های دولتی ایران، موشک «عماد» با ۱۷۰۰ کیلومتر برد نخستین موشک دوربرد ایران «با قابلیت هدایت و کنترل تا لحظه اصابت به هدف است که می‌تواند اهداف مورد نظر را با دقت بالا مورد اصابت قرار داده به طور کامل منهدم کند».
 
مقام‌های آمریکایی گفته‌اند که موشک «عماد» قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را دارد، اما ایران این ادعا را رد کرده است.
+48
رأی دهید
-8

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۴
    cardenas - تهران، ایران

    کشتید خودتونو بابا یک بار حال این آمریکایی ها رو بگیرید ببینیم چه غلطی میتونید بکنید. آمریکا که حال مارو خیلی گرفته. وقتی غلطی نمیتونید بکنید حداقل خفه شید.
    9
    35
    ‌پنجشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    hossein+87+ - ایران، ایران
    دولت آمریکا بدجور داره تر تر میکنه. اگه این کارا قبل از توافق هسته ای بود ، میتونست رو مردم از نظر اینکه از حکومت انتقاد کنن تاثیر بزاره. ولی بعد از اینهمه برو و بیا ، و بعد از این توافقاتی که شده ، توقع مردم از حکومت در خصوص سیاست خارجی چرخیده و به سمت دولت های اروپایی و آمریکا رفته. به عبارتی منتظر نتیجه این کوتاه اومدن ایران از موضوع هسته ای هستن. حالا اگه امریکا این تحریم ها رو تصویب کنه و یا به نوعی دیگه بخواد اثر لغو تحریم ها علیه ایران رو خنثی و کمرنگ کنه ، واقعا از صغیر و کبیر گرفته تو ایران دیگه هیچ کس تف هم رو این کشورها نمیندازه و برای مردم روشن میشه که کلا این کشورها از وجود ایران کنونی ناراضی هستن و این بازی ها در خصوص انرژی هسته ای و موشک و غیره فقط و فقط بهونه س و واقعا نتیجه عکس چیزی که انتظار دارن خواهند گرفت
    14
    24
    ‌پنجشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد
    رژیم ایران هیچ غلطی نمی تواند بکند ! انجه رژیم ایران را مهم کرده بود و کشورهای قدرتمند دنیا برای نظام اخوندی تره خرد میکردن بعلت انهمه اورانیم غنی شده بود که در ایران موجود بود. حالا که بیشتر اورانیم در ایران نیست دیگر لازم نیست که برای رژیم ایران حتی تره هم خرد کرد.
    22
    14
    ‌پنجشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    Roxenda - لندن، انگلستان
    واقعا ما مردمان عجیبی‌ هستیم ، از طرفی‌ ۴۰ ساله پیش سفارت یک کشور رو اشغال کردیم ، مثل میمون از درو دیوارش بالا رفتیم و به عنوانه لانه جاسوسی نامگذاریش کردیم و حتا در کتاب‌های درسی‌ بچه هامون تبدیلش کردیم به یک حرکت انقلابی، ۴۰ سال پرچم شون رو آتیش می‌زنیم و میگیم مرگ بر آمریکا و تمام اشتباهاتمون رو میندازیم گردن شیطانه بزرگ ! و از طرفی‌ هم با کامل پر رویی انتظار داریم که اونها با ما رفتار شایسته و خوبی‌ داشته باشند و تازه طلبکار هم هستیم . واقعا اگر کشوری با خود ما اینکار هارو میکرد ما چه عکس العملی نشون می‌دادیم ؟
    18
    27
    ‌پنجشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۵
    میلاد ز - اصفهان، ایران
    چرا آمریکا اینقدر سیاست های دورو و مبهم داره؟
    11
    20
    ‌پنجشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    Ario - اهواز، ایران
    [::Roxenda - لندن، انگلستان::]. لطفا چند دقیقه هم در مورد نقش آمریکا در کودتای 28 مرداد صحبت کنید.هیچ کاری به این حکومت آخوندی ندارم اما تا صحبت 28 مرداد یا کاپیتولاسیون (حق توحش) ووو میاد همه میگن اینها مال خیلی وقت پیش هست و باید به بوته فراموشی سپرده بشه اما کارهای ایران باید تا دنیا دنیاست در یادها بمونه.
    15
    18
    ‌پنجشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    Roxenda - لندن، انگلستان
    [::Ario - اهواز، ایران::]. این حرف شما درصورتی صدق میکرد که ما به عنوانه یک ملت و کشور متمدن دست از این کارها برمیداشتیم . سفارت رو تحویل می‌دادیم و از همه مهمتر دست دوستی‌ به همه می‌دادیم و به سمت ترقی‌ و پیشرفت میرفتیم ، اما هیچکدوم این‌کارها انجام نشده در بهبود روابط. در مورد 28 مرداد هم باید بگم ازین مسائل در تاریخ همه کشور‌ها زیاده و باید گذشتهارو کنار گذشت و به آینده نگریست ! اگر قرار بود همه مثل ما ایرانیها در تاریکی گذشته زندگی‌ کنند الان همه کشور‌های دنیا مثل ژاپن ، آمریکا آلمان و انگلیس باهم دشمن بودند دوست عزیز .
    14
    16
    ‌پنجشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    samak - پاریس، فرانسه
    هر گونه مماشات در برابر "دری وری" گویی گنگره آمریکا به منزله عدول ازمنافع ملی ایران بشمار خواهد آمد. رهبران ایران خود دارای کارنامه سیاسی بی اندازه سیاه و پلشت هستند، بهتر آن است که به این کارنامه پلشت، ایران فروشی را نیفزایند، اگر چه از چپاولگران ثروت ملی بوسیله مشتی سپاهی که سیاسی کار شده اند امید چندانی نیست. وقتی کار مملکت به آنجا میکشد که "رفسنجانی" میشود امید آتی مجلس من در آوردی «خبرگان» ، کار با کرام الکاتبین است.
    2
    2
    ‌پنجشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    kolah-ghermezi - ونکوور، کانادا
    [::Roxenda - لندن، انگلستان::]. هموطن عزیز خوشا بحالت ! بخدا بهت حسودیم میشه ! از سیاست چیزى حالیت نیست أعصابت راحته !!! اگه اون کارایى که امریکا و انگلیس تو این صد سال اخیر با ما کرده رو ملت ایران با اونا میگرد ن ( اى کاش میگفتن مرگ بر ابران و پرچم ایران رو أتیش میزدن ) آمو جررررمون میدادن ! کشور مون رو به بیابان لم یزرع تبدیل میکردن که چرا ما اینقدر در امورات سیاسى کشورشون براى منافع خودمون انگولکشون کردیم و دخالت کردیم !!! ؟ میگم خوشا بحالت که راحتى !!! بخدا همون بهتر گه سر درنیارىه سردرد میگیرى !! همون حالت رو بکن و گهگاهى اینجا یه کامنت بزار که شما هم هستین !!! اینو بکن تو گوشت که رضا شاه عزیزمون ( کسى که اولین قدم بزرگ در پیشرفت ایران نوین تاثیر بسزایى داشت ) و پسرش رو همین حرامى ها از بین بردن !!! برو یه پیک بسلامتى جمع بزن که کمى روشنتر شدى که موضوع از چه قراره !!! سلامت باشین ٠.
    8
    11
    ‌پنجشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    Ario - اهواز، ایران
    [::Roxenda - لندن، انگلستان::]. به نطر شما مشکل فقط تحویل سفارت و دادن دست دوستی به کشورهای جهان است؟مگر شاه روابطش با تمام جهان خوب نبود و یک کشور مدرن و متعهد به اصول بین الملل بوجود نیاورده بود؟چه شد با مکر همین آمریکایی ها سرنگون شد؟به نظر شما چرا باید همیشه خاورمیانه در هرج و مرج باشد؟آیا مرکز انرژی بودن این شک را بوجود نمی اورد که دول این منطقه باید همیشه تضعیف شوند تا تصمیم گیری های نفتی در دستان همین دول غربی باشد؟.مسئله خیلی بزرگتر این این است...
    6
    7
    جمعه ۱۱ دی ۱۳۹۴ - ۰۰:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    Ario - اهواز، ایران
    کشورهای حوزه خلیج فارس با خرید های چندین میلیاردی صنایع نظامی آمریکا را سرپا نگاه داشته اند و همین شیخکها موضع جمهوری خواهان دگم و از قضا صاحبان صنایع اسلحه سازی را میخرند. تا مصوبات ضد ایرانی تصویب شود.تاریخ روزی این مسایل را فاش خواهد ساخت.
    5
    8
    جمعه ۱۱ دی ۱۳۹۴ - ۰۱:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.