برخی محققان می گویند چیزی به عنوان پرده بکارت وجود ندارد و این میزان از دانش اندک درباره بدن زنان، تاسف بار است.
سازمان سکس و جامعه نروژ با همکاری سازمان های همکار خود در اسکاندیناوی مدت هاست که بر روی این موضوع کار تحقیقاتی انجام می دهند، به تازگی در روزنامه آفتن پستن مقاله ای در این باره منتشر کرده که نتیجه تحقیقات این پژوهشگران است.
یافته های محققان این سازمان علاوه بر انتشار در روزنامه پرتیراژ این کشور، در وبسایت جوانان نروژ با عنوان اسطوره بکارت هم منتشر شده و فضایی را برای گفت و گو در بین نوجوانان و جوانان فراهم کرده است.
همچنین انیمیشنی هم از کانال 4 سوئد با عنوان اسطوره بکارت پخش شده که به زبان ساده ماجرای افسانه پرده بکارت و دستگاه تناسلی زنان را شرح می دهد. این انیمیشن توضیح می دهد که پرده ای به نام پرده بکارت وجود ندارد.
این گزارش ها براساس یافته های خود توضیح می دهند غشایی که به عنوان پرده بکارت در دهانه واژن قرار گرفته، با بسیاری از اسطوره ها و تصورات غلط در ارتباط است و پرده بکارت یک کلمه گمراه کننده است که وجود خارجی ندارد.
دختران در دهانه واژن خود غشایی (چین پوستی) یک سانتی متری دارند که ارتجاعی است و با رسیدن به سن بلوغ، اندازه اش متفاوت می شود. در واقع، در کودکان چنین غشایی به طور جداگانه وجود ندارد و با دهانه واژن همپوشانی دارد. اما هر چه سن بالاتر می رود، روی این غشا که به صورت مشخص و البته نازک دیده می شود، سوراخ هایی پدید می آید و رنگ آن تغییر می کند. آن هم بعد از اولین زایمان طبیعی از بین می رود.
هیچ کس نمی داند این غشا چه کاربردی دارد اما پژوهش گران این سازمان می گویند حاصل تکامل دوران جنینی است که به مرور زمان شکل می یابد.
این غشا شکل های مختلفی دارد و به غلط گفته شده دور تا دور واژن را پوشانده و همان پرده بکارت است. محققان می گویند این درست نیست و مخاط پوستی، در واقع در دهانه واژن نشسته است و اسامی مانند مشبک، حلقوی، نشانه ای، هلالی، مسدود و دو تکه روی آن گذاشته اند.
اصطلاح «باکره» به دختر و پسری اطلاق می شود که تا پیش از ازدواجش رابطه جنسی نداشته است. این باور فرهنگی و اجتماعی با آن که سنجه بکارت برای دختران قائل است، برای پسران هیچ نشانه ای برای بکارت قائل نیست. واقعا چه کسی می تواند با قاطعیت بگوید که باکره است در حالی که برای داشتن رابطه جنسی روش های مختلفی وجود دارد؟
«توره فولستاد»، یکی از پژوهش گران نروژی که بر روی افسانه بکارت پژوهش می کند، در مصاحبه ای که با روزنامه آفتن پستن داشت، به برخی از سوال های رایج در زمینه بکارت هم پاسخ داده است. او درباره از دست دادن بکارت می گوید:« افسانه ها و باورهای غلط به افسانه از دست دادن بکارت دامن زده اند. این غشایی که در دهانه واژن وجود دارد به هیچ عنوان با رابطه جنسی از بین نمی رود. بنابراین، از دست دادن بکارت کاملا بی معنی است.»
او هم چنین در جواب به این سوال که آیا با ورزش کردن، دختران بکارت خود را از دست می دهند؟ می گوید:«نه؛ هیچ پژوهش و مدرک علمی و مستدلی در این زمینه وجود ندارد و افسانه ای بیش نیست چون پرده بکارتی وجود ندارد. خونریزی ناشی از اولین رابطه جنسی که با دخول همراه است، یعنی سکس واژنی، ربط مستقیمی به این غشا ندارد. دلایل دیگری برای خونریزی وجود دارد. همان طور که همه دختران در اولین رابطه جنسی واژنی، خونریزی ندارند.»
سایت کلیک که یک وبسایت پزشکی و بهداشتی است، مطلبی با موضوع بکارت و پاره کرده پرده بکارت نوشته و علت های خون ریزی اولین رابطه جنسی را مورد توجه قرار داده است:«یک دختر در اولین رابطه جنسی ممکن است خیلی مضطرب باشد. به همین دلیل، ممکن است واژن او خشک باشد که در رابطه جنسی آسیب ببیند و یا خون ریزی کند. همین دلیل هم باعث می شود که آن ها فکر کنند پرده بکارت پاره شده است. در حالی که پرده ای وجود ندارد.»
روزنامه آفتن پستن هم به نقل از پزشکان می نویسد:«یک دختری که در رابطه جنسی دچار خون ریزی می شود، ممکن است نوعی بیماری مقاربتی داشته باشد؛ مانند "کلامیدیا" که نوعی باکتری است که در داخل واژن زندگی می کند و گاهی در موقع رابطه جنسی موجب خون ریزی می شود. اگر چنین اتفاقی برای دختری که به نظر می رسد اولین تجربه جنسی خود را دارد اتفاق بیفتد، نشان می دهد که او از نظر رابطه جنسی فعال بوده و اولین بار نیست که او رابطه را تجربه می کند.»
همچنین درد ناشی از رابطه جنسی واژنی از دختری به دختر دیگری فرق دارد. تعدادی از دختران اصلا در اولین رابطه جنسی دردی احساس نمی کنند اما ممکن است برخی احساس ناراحتی و درد کنند. این درد حتی ممکن است در استفاده از تامپون ها و یا در خود ارضایی هم احساس شود. واژن برخی از دختران به دلیل تنگی بیش از حد ممکن است باعث درد و ناراحتی در حین رابطه جنسی شود که بهتر است برای حل این مشکل به پزشک مراجعه کنند.
هیچ کس دقیق نمی داند از چه زمانی افسانه پرده بکارت ابداع شد اما آن چه مشخص است،صدها سال است که در فرهنگ و ادیان مختلف وجود دارد و حتی اعمال آیینی همچون نشان دادن پارچه خونین پس از اولین رابطه جنسی شکل گرفته است.
توره فولستاد، پژوهشگر سازمان سکس و جامعه می گوید پرده بکارتی وجود ندارد اما این یکی از سرسخت ترین افسانه های جوامع بشری است که مردم برای آن ارزش های اخلاقی و مذهبی در نظر گرفته اند و از دست دادن آن خارج از ازدواج همیشه با مجازات و تحریم همراه بوده است.
او می افزاید: «افسانه پرده بکارت نادرست است و جامعه مردان آن را برای محدود کردن و سرکوب زنان طراحی و مهندسی کرده است. در حالی که در طول تاریخ خود این مردان با چنین محرومیت و محدودیت هایی که به مساله عفت مربوط است، مواجه نبوده و نیستند.»
پژوهش گران می گویند اساسا پرده بکارتی وجود ندارد که بخواهد ترمیم شود. پزشکانی که به اصطلاح اقدام به ترمیم می کنند، در واقع در اطراف واژن چند بخیه می زنند که طبیعی است که در هنگام سکس واژنی، بخیه ها پاره شوند و خون ریزی رخ دهد.
آن ها می گویند خانواده ها در برخی جوامع هنوز برای کنترل زندگی دختران خود از پرده بکارت کمک می گیرند چون تمایلات جنسی هنوز در این جوامع، ستون فقرات فرهنگ جامعه است و با کنترل نکردن آن، به ویژه نزد زنان، بیم آن می رود که سنت ها از بین بروند. در واقع، افسانه پرده بکارت هنوز در جوامع محافظه کار مسیحی و مسلمان زنده است و زنان همچنان قربانیان این افسانه به شمار می روند.
هنوز دختران مهاجر مسلمان از این که رابطه جنسی دارند، می ترسند و به دنبال دکتر و درمانگاه برای ساخت پرده بکارت مصنوعی و یا ترمیم آن هستند و گاهی دختران در واژن خود ماده رنگی یا خون مصنوعی قرار می دهند تا در شب عروسی مشکل برایشان پیش نیاید.
به گفته برخی پژوهش گران اسطوره پرده بکارت، این یکی از اشتباهات بشری است که برای قرن ها زنان و دختران زیادی را قربانی کرده است. قتل های ناموسی یکی از عواقب این باور اشتباه جوامع پدرسالار است که به وسیله آن همیشه سعی کرده اند دختران خود را تحت انقیاد خود داشته باشند.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان