واشینگتن به گروگان‌های سفارت آمریکا در تهران غرامت پرداخت می‌کند

آمریکا به ۳۸ تن از ۵۲ دیپلمات این کشور که روز ۱۳ آبان ۱۳۵۸ در تهران به گروگان دانشجویان موسوم به «پیرو خط امام» در آمدند و ۴۴۴ روز زندانی بودند، سرانجام غرامت می‌پردازد.
 
در بودجه عمومی سال ۲۰۱۶ میلادی آمریکا که به تصویب کنگره رسیده است، برای هر یک از این گروگان‌ها و بازماندگان ۱۴ تن دیگر که در سال‌های گذشته در گذشته‌اند، چهار میلیون و ۴۰۰ هزار دلار غرامت درنظر گرفته شده است.
 
تعداد گروگان‌ها در روزهای نخست انقلاب اسلامی در ایران بیش از ۶۰ تن بود که شامل دیپلمات‌ها و برخی دیگر از شهروندان آمریکایی می‌شد، ولی با آزادی افراد غیردیپلمات و کارمندان زن در سفارت، تعداد گروگان‌ها به ۵۲ تن کاهش یافت.
 
به گفته رونالد ریگان، نامزد جمهوریخواهان که جیمی کار‌تر رییس جمهوری دمکرات وقت را در انتخابات نوامبر سال ۱۹۷۹ (آبان ۱۳۵۸ خورشیدی) شکست داد، گروگان‌ها تحت انواع شکنجه‌ها و از آن جمله اعدام‌های ساختگی قرار داشتند.
 
تام لنگفورد وکیل گروگان‌های پیشین آمریکا، می‌گوید که «به رغم سپری شدن نزدیک به چهار دهه از آن رویداد تلخ، بعضی از گروگان‌ها هنوز از کابوس گذشته رهایی نیافته‌اند».
 
او که دفتر وکالتش در ویرجینیا ایالت همجوار واشینگتن دی سی قرار دارد اضافه می‌کند: «مرگ برخی از این گروگان‌ها، زودرس بود و بعضی دیگر همچنان تحت مداوای روانی قرار دارند و هر از چندگاه در بیمارستان‌های ویژه بستری می‌شوند و تحت مداوا قرار می‌گیرند».
 
دولت آمریکا در سال ۱۹۸۶ میلادی نیز غرامت اندکی معادل روزانه یکصد دلار برای گروگان‌های سفارت تهران در نظر گرفت که در بحث‌های مربوط به بودجه سالانه به نصف، یعنی به ۵۰ دلار در روز کاهش یافت. گفته شده که گروگان‌ها از دریافت این مبلغ خودداری کردند.
 
اشخاص حقیقی و حقوقی آمریکایی در سال ۱۹۸۱ میلادی با رای دادگاه لاهه که برای رسیدگی به اختلاف‌های مالی دو دولت برپا شده بود، بابت از دست دادن اموال و دارایی‌های خود، غرامت‌های سنگینی از دولت انقلابی ایران دریافت کردند ولی گروگان‌های آمریکایی براساس توافق تهران – واشینگتن از طرح دعوای حقوقی علیه جمهوری اسلامی منع شده بودند.
 
در سال جاری میلادی، پیشنهادهایی از جانب برخی از اعضای کنگره برای پرداخت غرامت به گروگان‌های پیشین مطرح شد از جمله اینکه منبع مالی این غرامت از محل جریمه‌های بانک‌ها و سازمان‌هایی که تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه دولت ایران را زیرپا گذاشته بودند تامین شود.
 
غرامت چهار میلیون و ۴۰۰ هزار دلاری به هر یک از گروگان‌ها و یا بازماندگان آن‌ها، قرار است سال آینده میلادی پرداخت شود و آن‌ها بابت این غرامت باید مالیاتی سنگین به دولت بپردازند.
 
گروگان‌های سفارت آمریکا در تهران اکنون دوران بازنشستگی را طی می‌کنند؛ این در حالی است که تعدادی از گروگان گیران که «دانشجویان پیرو خط امام» نامیده می‌شدند هم اینک در جمهوری اسلامی، پست‌های مهم دولتی را در اختیار دارند.
+29
رأی دهید
-17

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۰
    forogh - اصفهان، ایران

    کی‌ غرامت مردم ایران را می‌دهد .؟ که انگلیس و آمریکا این آخوند را آوردند در این مملکت و کشور را نابود کردنند.
    5
    40
    ‌پنجشنبه ۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۸
    alvares - زوریخ، سوییس

    این پولها از ۳۰۰ میلیارد دلار پولی‌ که شاه حدود ۴۰ سال پیش به آمریکا قرض داد و هنوز به ایرانیان باز گشت نشده پرداخت میشود، به راستی‌ که چه چقدر ایرانیان پول دارند و از آن بی‌ بهره اند، خدا ذلیل کند حاکمان نفرت انگیز شاهان مفت خور و جمهوری اسلامی دزد و دروغگو که ایرانی‌ را برده خود حساب میکردند و اجنبیان را سرور، از غربی‌ها گرفته تا عرب‌های زبون نفهم.
    3
    25
    ‌پنجشنبه ۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    Cocoo - تورنتو، کانادا
    توصیه می‌کنم فیلم آرگو را حتما ببینید. آدم خجالت میکشه بگه ایرانیه بخاطر اینهمه وحشی بازی که اینا کردن. هر کی هم که می‌خواد منفی‌ بده حقیقت تلخه
    20
    13
    ‌پنجشنبه ۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    فضول میرزا - استکهلم، سوئد
    بابا کشورهای دیگه برای مردم خودشون ارزش قائلند، نه مثل ایران خراب شده که تنها چیزی که براش ارزش نداره جان شهروندای ایرانیه. لعنت بر روح خمینی دجال و اون باصطلاح روشنفکرای اون زمان که یک ملتی رو به خاک سیاه نشوندن :(
    4
    20
    ‌پنجشنبه ۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۰
    ایران زاد - هامبورگ، آلمان
    بله همین است.من به مسائل پشت پرده سیاسی کاری ندارم. ولی موقعیکه میهمان را گروگان میگیرند و دنیا بما بر چسب تروریست را میزند ما هم ابرو و حیثیت اجتماعی خود را از دست میدهیم و هم اینکه از نظر مالی باید تاوان سخت بدهیم که تمام این تاوان ها از جیب ملت بیچاره میرود. ملتی که در انزمان کودک خردسالش شیرحشک نداشت و بیمارش بدلیل نداشتن دارو های ضروری جان بجان افرین تسلیم کرد. بله چنین است برادر . برای رسیدن بقدرت باید از جنازه های افراد گذشت و ضمنا پرچم رافت و مهربانی را هم بدوش کشید. زیرا عقل مردم در چشم انهاست
    2
    12
    ‌پنجشنبه ۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۰
    senator x - تهران، ایران
    درآینده مشخص خواهد شد که این گروگانگیری طبق توافق خمینی و کارتر در نوفل لوشاتو انجام شد.آمریکا برای انجام سیاستهای خودش بخودش هم رحم نمیکند.نمونه اش,ترورکندی
    1
    4
    ‌پنجشنبه ۳ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.