بازگشت سیتروئن به ایران

سیتروئن، دی اس - ۳رادیو فردا , جواد عسگری
زمانی این شرکت را در ایران باخودروی «ژیان» می‌شناختند و زمانی دیگر با زانتیا، اما سیتروئن معمولا با‌‌ همان شدتی که نمایان می‌شد با‌‌ همان شدت هم می‌رفت. اما حالا پس از رفع تحریم‌ها این شرکت فرانسوی، قصد دارد با سیتروئن «الیزه» به سایپا برگردد؛ البته با اجازه برادر بزرگترش پژو و زیر سایه ایران خودرو.
 
سیتروئن الیزه پس از ژیان و زانتیا قرار است سومین خودروی مهم سیتروئن باشد که در تاریخ نزدیک به نیم قرن همکاری پر فراز نشیب بین سایپا و سیتروئن؛ در ایران قرار است تولید شود.
 
البته تولید سیتروئن الیزه در قالب همکاری استراتژیک گروه پژو سیتروئن برای تولید شاسی «کلاس سی» این گروه فرانسوی در ایران خواهد بود.
 
طبق برنامه گروه پژو سیتروئن این کلاس در ایران شامل خودرو‌های پژو ۲۰۸، ۲۰۰۸، ۳۰۱ و سیتروئن الیزه خواهد شد.
 
تولید بیش از ۷۰ درصد از محصولات این شاسی در ایران خودرو انجام خواهد شد و قرار است بخشی از قطعات مورد نیاز سایپا برای خودرو الیزه را هم ایران خودرو تامین کند. برای تولید این خودرو‌ها در مجموع تیراژ حدود ۲۰۰ هزار دستگاهی در نظر گرفته شده تا تولید چنین محصولاتی را در ایران دارای صرفه اقتصادی کند. اما نکته مهم درباره الیزه و پژو ۳۰۱ این است که هر دو محصول در چین و در شرکت «دانگ فنگ» تولید می‌شوند. با این‌که قیمت این محصولات در حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار یورو است قیمت این محصولات در ایران بالای ۶۰ میلیون تومان پیش بینی می‌شود. الیزه در واقع بسیار شبیه به سیتروئن «سی - ۳» است که برای بازار اروپای غربی تولید می‌شود.
 
این بار سیتروئن سعی کرده با محصولی وارد بازار ایران شود که برای کشور‌های در حال توسعه ساخته است نه کشور‌های پیشرفته.
 
سیتروئن پس از انقلاب یکی بار دیگر هم چنین کاری را کرده بود. آن زمان که مدل سیتروئن زانتیا که عملا یک خودرو شکست خورده بود را به شرکت سایپا برای تولید داد. این خودرو در زمان عرضه به دلیل بسته بودن بازار ایران و نبود خودرو‌های وارداتی با استقبال فراوانی روبرو شد. در حالی این خودرو با این استقبال روبرو شد که در اروپا وضع این خودرو به دلیل ایمنی پایین، اصلا خوب نبود چرا که سیتروئن زانیتا در هنگام تصادف دچار انحراف شدید در شاسی و صدمه شدید به اتاق می‌شد به گونه‌ای که نتیجه تست تصادف این خودرو با دو ستاره ایمنی ضعیف ارزیابی شده بود.
 
سیتروئن توسط آنتوان آیسه که یک ارمنی ایرانی لبنانی بود در سال ۱۳۴۵ وارد ایران شد. در آن دوره آنتوان که رابطه گرمی با فرانسوی‌ها داشت، شرکت SAIPAC که مخفف شرکت ایرانی تولید اتوموبیل سیتروئن بود را تاسیس کرد. سیتروئن فرانسه در این شرکت سهام دارد بود البته سهام اصلی در اختیار خانواده آیسه ماند. آنتوان آیسه خودرو ۲CV که محصول ارزان قیمت سیتروئن بود و ۲۰ سال قبل از ورود به بازار ایران توسط سیتروئن برای رقابت با فولکس قورباغه‌ای ساخته شده بود را انتخاب کرد.

سیتروئن توسط آنتوان آیسه که یک ارمنی ایرانی لبنانی بود در سال ۱۳۴۵ وارد ایران شد. در آن دوره آنتوان که رابطه گرمی با فرانسوی‌ها داشت، شرکت SAIPAC که مخفف شرکت ایرانی تولید اتوموبیل سیتروئن بود را تاسیس کرد. سیتروئن فرانسه در این شرکت سهام دارد بود البته سهام اصلی در اختیار خانواده آیسه ماند. آنتوان آیسه خودرو ۲CV که محصول ارزان قیمت سیتروئن بود و ۲۰ سال قبل از ورود به بازار ایران توسط سیتروئن برای رقابت با فولکس قورباغه‌ای ساخته شده بود را انتخاب کرد.
 
هدف او تولید خودرو برای قشر متوسط ایران که در آن دوره در حال رشد بود عنوان شده است. این خودرو در ایران ژیان نام گرفت. خودرو دو سیلندر و کم مصرفی که در شروع تولیدش در ایران هشت هزار تومان قیمت داشت. قیمت این خودرو در سال ۱۳۵۰ به حدود ۱۳ هزار تومان رسید. ژیان با آرامی با توجه به قیمت پایین و مصرف سوخت کمش در میان ایرانی‌ها معروف شد البته از نظر فنی این خودرو دارای سیستم تعلیق بسیار پایداری بود به طوری که معروف بود ژیان چپ نمی‌کند. تولید ژیان تا سال ۱۳۵۹ ادامه داشت و تا این زمان بیش از ۱۲۰ هزار دستگاه ژیان در ایران تولید شد. با ورود رنو ۵ قرار شد به آرامی سیتروئن از مدار تولید خارج شود و نام شرکت هم به شرکت سهامی ایرانی تولید اتوموبیل که مخفف سایپا بود تغییر کرد.
 
در اوایل دهه ۷۰ رابطه سایپا با رنو تیره شد و کمتر از ده سال بعد پای سیتروئن این بار با زانتیا در ایران باز شد. محصولی که با وجود شکستش در اروپا فروش خوبی در ایران داشت.
 
حالا برای بار سوم و پس از نزدیک به ۵۰ سال، سیتروئن با الیزه به ایران باز گشته است. البته محصولات لوکس شرکت سیتروئن که دی اس نام دارند توسط یک شرکت خصوصی با نام آرین موتور وارد بازار ایران می‌شود.
 
این محصولات شامل مدل‌های DS۳، DS۴، DS۵، DS۵LS، DS۶ و قیمت بیشتر این محصولات بالای ۱۰۰ میلیون تومان است.
 
شرکت دی اس برند لوکس کارخانه سیتروئن است. کارخانه سیتروئن که پی برده بود مشتریان سخت گیرو و برند دوست تمایلی به خرید محصولات گران قیمت سیتروئن به دلیل نشان آن ندارند. برند جدیدی را با نام دی اس در سال ۲۰۰۹ تاسیس کرد.
 
 «دی اس» نام خودرو افسانه‌ای فرانسوی است که در کنار بازیگران معروف فرانسه در سال‌های دهه ۷۰ میلادی نقش مهم نماد صنعت فرانسه را در سینمای فرانسه داشته است. با برند دی اس سیتروئن کاری که قبل‌تر شرکت‌هایی مانند تویوتا با برند «لکسوس» و نیسان با نشان «اینفینتی» کرده بودند را تکرا کرد.
شرکت سیتروئن با محصولات «دی اس» امید دارد در ایران به جنگ محصولات ژاپنی و کره‌ای برود.
 
 با این استراتژی سیتروئن با محصول الیزه در بازار خودرو‌های گران قیمت قشر متوسط و با برند «دی اس» در بازار قشر ثروتمند حضور خواهد یافت اما آنچه در این استراتژی جای خالی‌اش حس می‌شود نبود خودرو ارزان برای قشر متوسط ایران است. کاری که زمانی ژیان با قیمت هشت هزار تومانی از پس آن بر آمده بود.
+24
رأی دهید
-37

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۷
    دایره مینا - پوزنان، لهستان
    یک زمانی معروف بود و می گفتند که سایپا Saipa مخفف حروف اول نام خواهر شاه به زبان فرانسه است که به زبان فرانسه اینطوری نوشته می شد Son alte Impérial Princess Ashraf - یعنی والاحضرت شاهنشاهی پرنسس اشرف -که البته پُر بیراه هم نبود از آنجا که به هر حال دولت هم آنزمان در وارد کردن اتومبیل ها ید طولایی داشت اما هنوز که هنوز است این بحث و جدل روی این داستان هست !
    12
    6
    ‌پنجشنبه ۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    Cocoo - تورنتو، کانادا
    الان میان یه ویدئو میسازن از سیتروئن به نام ماشین لاکشری
    1
    7
    ‌پنجشنبه ۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    nassau - مالاگا، اسپانیا

    من نمیدونم الان که تحریمها برداشته شده چرا اینآ با ژاپن کار نمیکنند ولی‌ با سیتروئن . فرانسوی که مفت هم نمی‌ارزه کار میکنند!!!??
    2
    43
    ‌پنجشنبه ۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۶
    omidvar4 - استکهلم، سوئد
    فقط بدرد قشر ثروتمند میخورد و بس. کسانی که خودروهای بالای 100 ملیون می خرند چه کسانی و چه تعداد هستند؟ بقیه تولیدیها بکجا فرستاده میشود و با چه قیمتی؟! مسلما مردم افغانستان هم دعداد متمولینش زیاد نیستند. و حتما باید زیر قیمت تولید شده به کشورهای عراق، افغانستان، سومالی، فلسطتین وو. بدستور اخوندها فروخته بشه اما در ایران بسیاری همواره محرومند ای تف سگ بر صورت هرچه اخوند. الخصوص افت الله ها حرام خور که شامل همگیشان میشود.
    6
    17
    ‌پنجشنبه ۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    سلام لبخند - تهران، ایران

    به نظر بنده چهار مدل ماشین اصلا بدرد نمیخورند : رنو / سیتروئن / پژو / فیات . که گمان کنم دوستانی که این خودرو ها را تست کرده اند . تا حدی موافق باشند . که متاسفانه مسئولان فقط روی همین ها انگشت میگزارند .
    5
    44
    ‌پنجشنبه ۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۹
    ایوان مدائن - فرانکفورت، آلمان
    [::nassau - مالاگا، اسپانیا::]. فرانسوی‌ها خمینی را در فرانسه نگهداری کردند بعد با هواپیما آوردند ایران نه ژاپنی‌ها
    1
    19
    ‌پنجشنبه ۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    Roxenda - لندن، انگلستان
    من عاشق Jaguar و Aston martin هستم ، بگین اینآ کی‌ میان ایران :)
    2
    3
    ‌پنجشنبه ۳ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد
    در حال حاضر یک ماشین سواری سیتروئن دارم , واقعا ماشین خوبی هستند دور و زیر این ماشین خیلی دیر زنگ میزند و قدرت و توانایش خیلی خوب و دارای منصفات خوب فراوانی است
    4
    3
    ‌پنجشنبه ۳ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۷
    Nakamichi - لندن، انگلستان
    اصلا ماشین خوبی نیست این سیتروئن و کلا ماشینهای فرانسوی خیلی مزخرف هستن،مکانیکهای انگلیسی به سیتروئن میگن شیتروئن.
    1
    4
    جمعه ۴ دی ۱۳۹۴ - ۰۳:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۷
    Nakamichi - لندن، انگلستان
    [::سلام لبخند - تهران، ایران::]. [::سلام لبخند - تهران، ایران::]. دقیقا درسته و موافقم.البته ماشینهای مزخرف دیگه ای هم هست مثل اسکودا و سیات که به لیست شما باید اضافه کرد.
    0
    6
    جمعه ۴ دی ۱۳۹۴ - ۰۳:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.