پیشمرگ چینی: مردی که کنار کردها با داعش می‌جنگد

با سی پن می‌گوید داعش دشمن بشریت است
وقتی از مبارزه جهانی با گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) می‌گوییم، کمتر به چین و چینی‌ها فکر می‌کنیم. اما حالا یک شهروند چینی پیدا شده که خودش را به سوریه رسانده و به نیروهای کرد پیوسته، به یگان‌های مدافع خلق (یا همان وای.پی.چی)، که از بزرگ‌ترین نیروهای در حال جنگ با داعش است.
 
یگان‌های مدافع خلق متحد مهم ائتلافی است که به رهبری آمریکا علیه داعش شکل گرفته. به پشتیبانی حملات هوایی نیروهای ائتلاف، نیروهای کرد توانسته‌اند داعش را از چندین شهر مرزی سوریه بیرون کنند.
مبارز چینی – که خودش را "با سی پن" – معرفی می‌کند، ظاهرا اولین شهروند چین است که همراه کردها علیه داعش در سوریه می‌جنگد. او حاضر نیست نام کامل‌اش را فاش کند. می‌گوید با سی اسم کردی‌اش است.
 
با سی ۲۵ ساله است و تا حالا دو بار در خط مقدم کوبانی جنگیده. پای تلفن که با او حرف می‌زدم، آرام و مطمئن به نظر می‌رسید – با وجود این‌که نه انگلیسی می‌داند نه عربی، و تنها راه ارتباطش با هم‌قطارانش یک دیکشنری الکترونیک است.
'مردم بی‌گناه'
یگان‌های مدافع خلق به پشتوانه حملات هوایی آمریکا چندین شهر مرزی سوریه را از داعش پس گرفته‌اندآقای پن می‌گوید فقط برای این به یگان‌های مدافع خلق پیوسته که می‌خواسته در جنگ با دشمن مشترک بشریت کمک کند. معتقد است "دولت اسلامی جان این همه بی‌گناه را گرفته"، و او باید برای شکست دادن‌شان کمک کند.
 
آقای پن مدعی است داعش "چینی‌های بسیاری را آموزش داده و به چین فرستاده". ادعایی که البته ما نمی‌توانیم تأیید کنیم.
 
مقام‌های چینی هم می‌گویند بعضی از اویغورها که برای دولت اسلامی در سوریه و عراق جنگیده بودند، به چین برگشته‌اند و نقشه حمله در سر می‌پرورانند. گروه‌های اویغور در تبعید این ادعا را زیر سؤال برده‌اند.
 
اقای پن می‌گوید پیش از سفر به سوریه در استان سیچوآن در جنوب غربی چین زندگی می‌کرده، اما شغل درست‌حسابی نداشته و تازگی با دوست‌دخترش بهم زده بوده. می‌گوید سال ۲۰۱۲ در همان سیچوآن دوره آموزش نظامی برای شهروندان غیرنظامی دیده، و بنابراین می‌تواند بجنگد.
 
آن‌طور که از سابقه پروازش (که در اختیار بی‌بی‌سی قرار گرفته) پیداست، روز ۲۴ سپتامبر از بانکوک، پایتخت تایلند، با شرکت هواپیمایی ترکیه به استانبول رفته. خودش می‌گوید ماه اکتبر بالاخره توانسته از ترکیه وارد سوریه بشود.
 با سی پن تجربیاتش را روی رسانه‌های اجتماعی چینی به اشتراک گذاشتهبعضی دولت‌ها، از جمله دولت بریتانیا، به شهروندانشان هشدار داده‌اند که هرنوع مشارکت در درگیری‌های سوریه و عراق می‌تواند جرم تلقی شود. دولت چین هیچ‌گاه مشخص نکرده شهروندانش قانونا می‌توانند در سوریه بجنگند یا نه، اما سفارت این کشور در سوریه به مردم توصیه کرده به آن کشور سفر نکنند.
یگان‌های مدافع خلق عمدتا از نیروهای کرد تشکیل شده، اما خود را نهادی چندقومی و چندملیتی توصیف می‌کند.
 
طبق آمار مرکز حقوق‌بشر سوریه، تا ژوئن امسال بیش از ۴۰۰ نیروی خارجی به یگان‌های مدافع خلق پیوسته بوده‌اند – اغلب از استرالیا، آمریکا و اروپا.
 
رافایلو پانتوچی، مدیر امنیت بین‌الملل در مؤسسه خدمات متحد سلطنتی در لندن، می‌گوید: "وای.پی.جی در اینترنت بسیار فعال است. همه جا پیغام می‌فرستد و تلاش می‌کند از همه جا آدم جذب کند."
اما آقای پن اولین نفری نیست که با اصلیت چینی رودرروی داعش قرار می‌گیرد.
 
یکی از محبوب‌ترین نفرات یگان‌های مدافع خلق در اینترنت چینی شخصی است به نام هوانگ لی، یک داوطلب چینی-بریتانیایی که رسانه‌های چینی ماه مه امسال زیاد به او پرداختند، و از آن پس به چهره‌ای شناخته شده در فضای اینترنت بدل شده.
 
آقای پن هم آن‌طور که تعریف می‌کند تحت تأثیر هوانگ لی بوده. می‌گوید: "راستش من فکر می‌کردم هنوز این‌جا در کوبانی است، اما وقتی رسیدم گفتند برگشته بریتانیا."
 
آقای پن هم بعد از پیوستن به یگان‌های مدافع خلق کم‌وبیش از رسانه‌های اجتماعی استفاده کرده، به‌خصوص از وی‌چت و ویبو که مال چینی‌هاست، و عکس‌هایی با یونیفورم و سلاح خودکار روی آن‌ها آپلود کرده.
 
پست‌های اینترنتی‌اش گاهی نومیدانه است، گاهی هیجان‌زده و راضی.
مثلا در یکی از پیام‌هایش که ماه اکتبر فرستاده، نوشته: "باید اعتراف کنم که تجهیزات دولت اسلامی به مراتب بهتر از یگان‌های مدافع خلق است … اما من معتقدم هرچقدر هم سخت باشد، در نهایت عدالت پیروز می‌شود."
یگان‌های مدافع خلق نیرویی است متشکل از کردها، اما چند صد داوطلب خارجی هم داردبسیاری از کاربران رسانه‌های اجتماعی چینی آقای پن را "قهرمان" می‌دانند. بعضی‌ها نگران سلامتی‌اش هستند، و توصیه کرده‌اند در عکس صورتش را تار کند که داعشی‌ها سراغش نروند.
 
هرچند یگان‌های مدافع خلق یکی از بزرگ‌ترین و قدرت‌مندترین نیروهای مخالف داعش یا دولت اسلامی است، اما خطر برای امثال آقای پن همچنان جدی است.
 
مارس امسال، یک دختر نوزده ساله آلمانی به نام ایوانا هافمن در جنگ با داعش کشته شد. ماه نوامبر هم داعشی‌ها یک تبعه چین به نام فن جینگ‌هویی را کشتند – که واکنش تند دولت چین را در پی داشت.
 
اما ظاهرا این چیزها آقای پن را نمی‌ترساند. می‌گوید: "حالا که این‌جا هستم دیگر ترس معنی ندارد. سعی می‌کنم تا جایی که می‌شود مواظب خودم باشم."
+130
رأی دهید
-6

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۶
    ایران بر باد رفته - برلین، آلمان

    خبر خوبی بود :)
    5
    28
    ‌سه شنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    zarduscht - فرانکفورت، آلمان

    بعد نیست همه دنیا بر ضد این نمایندگان بهر حق اسلام چه سنی چه شیعه. پاسداران خودمان که گله گله دارند در می‌‌روند. این همه گونده گوی .سوریه ناموس اسلام است .خود امام حسین به خواب آقا آماده برای نجات سوریه .چه باید کرد اون امام نکبت هم می‌‌گفت راه قدس از کربلا می‌‌گذارد . دست کهر هم که دبه در آورد آدرس عوضی‌ دادند. حالا هم که اینها فکر کردند در سوریه حلوا قسمت می‌‌کنند . این‌ها زورشان فقط به چادر زری خانم می‌‌رسد. ملت را سرکوب کنند به خاطر ریش آقا
    3
    30
    ‌سه شنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۳
    aram2255 - ایلام، ایران

    انسانیت حد و مرز نمی شناسد.
    2
    42
    ‌سه شنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۹
    Sepas - تهران، ایران

    دمتگرم، زنده باد با سی‌ و دیگر همرزمان او ، شما در تاریخ هستید که جلو این حکومت ننگه اسلامی داعش ایستاده اید، درود بر شما ، کمکی‌ بود ما هم در خدمتیم
    3
    25
    ‌سه شنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.