سازمان ملی جوانان ایران: ازدواج به اولویت چهارم تبدیل شده‌است

معاونت وزارت ورزش و جوانان ایران می‌گوید در پژوهش‌های این سازمان، ازدواج در سال ۱۳۸۲ اولویت نخست جوانان بود، اما در حاضر به چهارمین اولویت تبدیل شده است. یک مقام ارشد وزارت ورزش و جوانان نیز می‌گوید دلیل اصلی خودداری از ازدواج، به خاطر مسائل اقتصادی نیست.
 
رضا حجتی، مدیرکل مشارکت‌های اجتماعی وزارت ورزش و جوانان ایران، در میزگردی در خبرگزاری ایرنا، گفته است با وجود اینکه «هنوز جامعه مدرن نشدیم» اما «نهادهای سنتی پاسخگوی نیازهای جامعه نیستند».
 
آقای حجتی در عین حال خواسته است تا دولت دخالت کم‌تری در این موضوع کرده و مسئله ازدواج به «نهادهای غیردولتی واگذار شود».
 
او گفته ۱۱ میلیون شهروند جوان ایرانی در «سن ازدواج» قرار دارند و افزوده است «این تعداد جوان به دلایل مختلفی از ازدواج کردن سر باز می‌زنند که باید به جد بررسی شود».
 
سن قانوی ازدواج در ایران ۱۳ سال برای دختران و ۱۵ سال برای پسران است. آمار منتشرشده در سال ۱۳۹۰ در رسانه‌های ایران نشان می‌داد میانگین سنی مردان نزدیک به ۲۷ سال و برای دختران بیشتر از ۲۳ سال بود. در سال‌های بعد میانگین سنی مردان از ۲۷ سال هم فراتر رفت.
 
به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، آمار سازمان جوانان، از کاهش رتبه اولویت‌بندی نیز حکایت دارد و نشان می‌دهد ازدواج به عنوان یک اولویت به جایگاه چهارم سقوط کرده است.
 
در گزارش خبرگزاری ایرنا اشاره‌ای به اولویت‌های اول تا سوم جوانان ایرانی نشده است.
 
مدیرکل مشارکت‌های اجتماعی وزارت ورزش و جوانان ایران نیز به همین خبرگزاری گفته است، «براساس پایش‌ها و تحقیقات» این نتیجه کسب شده، که مسائل اقتصادی دلیل خودداری بیشتر جوانان از ازدواج نیست.
 
آقای حجتی می‌گوید «نداشتن توانمندی‌های لازم» و «ترس از تشکیل خانواده» دلایل اصلی ازدواج نکردن هستند.
 
این مقام دولتی می‌گوید در منطقه یک تهران، ۷۰ درصد کل ازدواج‌ها، به جدایی ختم شده است.
مدیر کل اطلاعات و آمار سازمان ثبت احوال ایران در مهر ماه گذشته گفته بود «پدیده‌های نوظهور» در خانواده‌های معاصر ایرانی، روند ازدواج را تا ۶.۵ درصد کاهش داده و شمار «خانواده‌های تک‌نفره» در کشور رو به افزایش است.
+25
رأی دهید
-2

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۹
    sarang6 - ژنو، سوییس
    آمار تو ایران مثل مایو دو تیکه است - همه چی رو نشون میده غیر از اونچه رو باید.
    0
    7
    دوشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.