سقوط بالابر در مسجد امام حسین جان دو زن را گرفت

فرهیختگان : سقوط بالابر در قسمت زنانه مسجد امام حسین تهران جان دو زن را گرفت و یک پسر 21 ساله را مجروح کرد. این بالابر را در حالی به‌منظور جمع‌آوری پرچم‌های عزاداری داخل قسمت زنانه برده بودند که گفته می‌شود دقیقا در زمان نماز جماعت و هم‌زمان با حضور تعداد زیادی از زنان این کار را انجام دادند. دختر یکی از قربانیان به «فرهیختگان» گفت: «رضایت دادن ما که در برخی خبرگزاری‌ها نوشته‌اند شایعه است و ما به هیچ‌وجه رضایت نمی‌دهیم.»

صدای اذان مغرب بیست‌و‌یکم آذر که از گلدسته‌های مسجد امام حسین  بلند شد، بالابر را از قسمت مردانه به قسمت زنانه منتقل کردند. زنان در صفوف نماز مشغول عبادت بودند و حسن 21 ساله برای جمع کردن پرچم‌های عزاداری به بالای بالابر رفت. به گفته شاهدان ماجرا، هیچ‌کس برای نگه داشتن پایه بالابر همراه حسن نبود. همزمان با بلند شدن صدای موذن برای اقامه نماز، صدای جیغ ده‌ها زن که به بالابر در حال سقوط خیره بودند، بلند شد. بالابر تکان‌های شدیدی خورد و روی سر جمعیت زنان سقوط کرد. آنان‌ به هر سو می‌دویدند و در نهایت بالابر همراه حسن روی سر دو زن افتاد که در حال نماز خواندن بودند. جانمازهای خونین و مرگ در دم هر دو زن و مجروح شدن پسر جوان، سکانس پایانی این واقعه بود.
  بالابرقدیمی از ابتدا مشکل داشتوارد شبستان مسجد امام حسین در ضلع شمالی میدان امام حسین که می‌شوی هنوز هم فرش‌ها و چادرهای خونی روی هم تلی درست کرده‌اند یک روز پس از حادثه، جمع نشده‌اند.

افرادی که در داخل و اطراف مسجد کار می‌کنند از بی‌تدبیری می‌گویند و جمع‌آوری پارچه‌های عزا در حضور مردم در مسجد، اصلی‌ترین انتقاد آنهاست. وارد قسمت زنانه این مسجد که می‌شوید پارچه‌های عزا را می‌بینید که هنوز بر در و دیوار و سقف مسجد خودنمایی می‌کند. پیرزنی آن گوشه مسجد نشسته و زیرلب غر می‌زند. نزدیک‌تر که می‌شوم، صدایش را می‌شنوم که می‌گوید: «می‌بینی؟ هنوزم پارچه‌ها را برنداشته‌اند، فقط می‌خواستند این دو نفر را بکشند.» چند زن دیگر که این حرف را شنیدند، گفتند: «واقعا چرا اینقدر برای کندن پارچه‌ها عجله داشتند؟ نمی‌شد بگذارند مردم از مسجد خارج بشوند بعد این کار را انجام بدهند؟» دیگری گفت: «همیشه وقتی بالابر را می‌آوردند دو نفر هم برای کنترل آن می‌آمدند، اما این بار هیچ‌کس نیامده بود و از طرفی از همان ابتدا که حسن بالا رفت بالابر تکان‌های شدیدی می‌خورد.»
یکی از کسانی که در شبستان همین مسجد فعالیت می‌کند با انتقاد از اینکه از وقتی مدیریت مسجد عوض شده از این دست اقدامات عجیب زیاد رخ می‌دهد، گفت: «قبلا یک بالابر در شبستان بود که برای همه کارها از آن استفاده می‌شد، اما این بالابر را تازه آورده بودند و قدیمی بود. پایه‌هایش هم مشکل داشت. معلوم نیست آن یکی بالابر را کجا بردند و چه کردند که این قراضه را جای آن گذاشتند.» یکی از همکاران این مرد نیز به «فرهیختگان» گفت: «شما آن سوی مسجد که بروید فرش‌های خونی را می‌بینید که پشت شبستان قایم کرده‌اند و هنگام حادثه هم سریع موضوع را جمع کردند که هیچ‌کس مطلع نشود.» این مرد میانسال افزود: «تو را به خدا این را هم بنویسید که هرکسی می‌آمد دم در مسجد و می‌پرسید چه شده که آمبولانس آمده، می‌گفتند حال یکی از نمازگزاران به هم خورده است.»
  درهای خروج را روی نمازگزاران بستند
پرس‌وجو از دیگر افرادی که در این محل فعالیت داشتند، نشان از آن داشت که مسئولان مسجد تمام تلاش خود را کرده‌اند تا موضوع سربسته باقی بماند و حتی درها را بسته‌اند و اجازه نداده‌اند مردم از مسجد خارج شوند که مبادا به گوش افرادی که بیرون در ایستاده‌اند، خبری برسد. زمانی که همه مردم متفرق شدند و یک ساعت از این ماجرا گذشته درهای مسجد را برای خروج نمازگزاران باز کرده‌اند.

حسن عباسی، مدیر روابط‌عمومی اورژانس تهران به «فرهیختگان» گفت: «نیروهای اورژانس بلافاصله پس از حضور در محل اقدامات درمانی خود را آغاز کردند، اما متاسفانه هر دو زن در دم جان باخته بودند.» عباسی همچنین گفت: «امدادگران پسر جوان را به اورژانس بیمارستان امام حسین انتقال دادند.»
خیابان خواجه نصیر را که به سمت غرب بروید کمی بعد از مسجد امام حسین، به کوچه‌ای می‌رسید که پرچم‌های تسلیت و عزاداری در و دیوار را سیاه کرده است. انتهای کوچه در یک ساختمان نوساز باز است و صدای عزاداری به گوش می‌رسد. دختر یکی از قربانیان حادثه درباره جزئیات این حادثه به «فرهیختگان» گفت: «چرا اینقدر شایعه‌پراکنی کرده‌اند؟ اول‌اینکه ما خانواده شهید نیستیم که همه‌جا نوشته‌اند مادر شهید خودش شهید شد، دوم‌اینکه گفته‌اند ما رضایت داده‌ایم که ما این موضوع را تکذیب می‌کنیم.»

خانم «روستایی» همچنین گفت: «ما به‌شدت پیگیر این ماجرا هستیم و مقصر این ماجرا باید مشخص شود.» او ادامه داد: «ما نه رضایت داده‌ایم نه قصد رضایت دادن داریم.»

گرچه تنها دو نفر از نمازگزاران در این حادثه کشته شده‌اند و شاید توجیهاتی از این دست شنیده شود که با توجه به قربانی شدن دو نفر، این حادثه با حادثه‌ای دیگر قابل‌مقایسه نیست، این حادثه دقایقی پیش از شروع نماز اتفاق افتاده است و بیشتر زنان، سقوط بالابر را مشاهده کرده و فرصت فرار داشته‌اند.

بنابراین با توجه به اینکه بالابر دقیقا روی صف نمازگزاران افتاده است، به نظر می‌رسد اگر نماز آغاز شده بود و نمازگزاران در رکوع یا سجود بودند، فاجعه بزرگ‌تری پیش می‌آمد.
+37
رأی دهید
-2

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۴
    zarduscht - فرانکفورت، آلمان

    تنها مملکتی که تعدد کشته‌ها در زمان جنگ و صلح مساوی است. جنگ نشد جاده .جاده نشد .حج .حج نشد مسجد امام
    2
    39
    دوشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.