طرح محدودیت سفر بدون ویزا به آمریکا چیست؟

-
مهمترین تغییر در آنچه در مجلس نمایندگان آمریکا با ۴۰۷ رای آری و ۱۹ رای نه به تصویب رسید، محروم کردن تعدادی از شهروندان ۳۸ کشور امضاء کننده از مزایای توافق معروف به لغو متقابل روادید (Visa Waiver Program) است.
 
مزیت اصلی این توافق چند جانبه این است که شهروندان این کشورها می‌توانند بدون ویزا برای دیدارهای ۹۰ روزه به آمریکا سفر کنند. متقابلا شهروندان آمریکا هم برای سفر به آن کشورها نیازی به ویزا ندارند.
در صورت تصویب چه گروهی از شهروندان از استفاده از مزایای این توافق محروم می‌شوند؟نخست: آن دسته از شهروندان این کشورها که به هر دلیل در ۵ سال گذشته به ایران، عراق، سوریه و سودان سفر کرده‌اند یا در آینده سفر کنند.
دوم: شهروندان این ۳۸ کشور که تابعیت ایران، عراق سوریه و سودان را علاوه بر کشوری که در آن زندگی می کنند دارند.
این طرح مشخص نکرده است که برای مثال فرزند یک خانواده ایرانی که در اروپا متولد شده و شهروند یک کشور اروپایی‌ست و هیچ گاه به ایران سفر نکرده از دید این قانون تابعیت دوگانه دارد یا نه؟ یا ایرانی که سالهاست ایران را ترک کرده و برای مثال شهروند استرالیا یا بریتانیاست شامل این قانون می‌شود؟ و آیا باید برای ورود به آمریکا ویزا بگیرد یا نه؟
 
تاثیر منفی احتمالی این طرح برای ایرانیان چیست؟اولین اثر منفی هزینه و زمان لازم برای اخذ ویزای آمریکاست. تا امروز ایرانیان با گرفتن شهروندی کشورهای اروپایی استرالیا نیوزیلند و دیگر ۳۸ کشور نیازی به گرفتن ویزا نداشتند.
دومین ائر منفی بر سفرهای گردشگری و کاری شهروندان این ۳۸ کشور ( اروپا ژاپن استرالیا و..) به ایران خواهد بود که اکنون چنین سفرهایی را با یک مانع رو به رو می‌کند. این شهروندان با سفر به ایران خود را از سفر بی دردسر به آمریکا محروم می‌کنند. این موضوع همچنین می‌تواند بازرگانان را از سفر به ایران منصرف کند و همزمان به صنعت گردشگری این کشور ضربه بزند. احتمالا بر بهتر شدن روابط تجاری و اقتصادی به ویژه میان ایران با با اروپا و ژاپن هم سایه می‌افکند.
آیا این محدودیت شامل ایرانیان کانادا هم می شود یا نه؟
خیر. کانادا جزو این ٣٨ کشور نیست و توافق لغو متقابل روادیدش با آمریکا دو جانبه و مستقل است و تحت تاثیر این تغییر احتمالى قانون قرار نمی‌گیرد و ایرانیانى که تابعیت کانادا دارند کماکان می‌توانند بدون نیاز به ویزا به آمریکا سفر کنند.
چقدر احتمال دارد این طرح در مجلس سنا تصویب و با امضای ریس جمهوری قانون شود؟
دو نسخه شبیه به این طرح در مجلس سنا پیشنهاد شده است ولی آیین نامه‌های این مجلس پیش‌بینی این که کدام یک از آنها و چه زمان به بحث و رای گذاشته می‌شود را بسیار مشکل می‌کند. هم امکان دارد در چهار-پنج روز آینده این طرح به سنا برود و هم این که تا بعد از تعطیلات سال نو میلادی به تاخیر بیافتد. در یکی از این دو نسخه پیشنهاد شده از سوی خانم فاینستاین، سناتور از ایالت کالیفرنیا، فقط به عراق و سوریه اشاره شده است و اشاره‌ای به ایران نشده است. رئیس جمهوری آمریکا از پیش گفته پای هر آنچه طرح نهایی باشد را امضا خواهد کرد.
هدف از این طرح چیست و چرا کشورهای دیگر مثل عربستان و پاکستان اضافه نشده‌اند؟
ایده محدود کردن توافق چندجانبه لغو روادید پس از حملات پاریس مطرح شد. بعضی نمایندگان با ابراز نگرانی از این که مهاجمان آن حمله شهروند فرانسه بوده‌اندگفته‌اند آنها می‌توانسته‌اند بدون نیاز به ویزا با استفاده از گذرنامه اروپاییشان به آمریکا سفر کنند. در نتیجه طرح این تغییرات پیش از حملات اخیر در کالیفرنیا (سن برناردینو) ریخته شده بود.
 
گویی این که حملات کالیفرنیا فضا را برای تصویب سریع آن در مجلس نمایندگان فراهم کرد. به نظر می‌آید ایران با استفاده از قانونی که آن کشور را به همراه سودان و سوریه در فهرست کشورهای حامی تروریسم وزات خارجه آمریکا قرار داده در آخرین روزهای قبل از رای گیری به توافق اضافه شده است. نمایندگانی که من با آنها تماس گرفتم از پاسخ دادن به این پرسش که چرا برای مثال عربستان و پاکستان اضافه نشده‌اند طفره رفتند.
+39
رأی دهید
-4

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۳
    united-iran - ملبورن، استرالیا

    چرا عربستان به این لیست اضافه نشده‌ است زیرا عربستان همیشه سیبیل مقامات آمریکایی را خوب چرب و چیلی میکند، لابی عربستان در آمریکا از لابی ایران بسیار قویتر است، آمریکا اگر عربستان را از دست خودش ناراحت بکنه دیگر باید قید نفت ارزان و مفت این عربستان را بزنه، این قانون خودش یک تحریم بسیار سخت آمریکا علیه ایرانیان است که بعد از توافق هسته ای به اجرا گذاشتند، من بدبخت که شهروندی استرالیا را دارم و به خاطر شرایط کاریم باید مدام به آمریکا سفر بکنم حالا باید به خاطر این قانون مزخرف و مسخره آمریکا قید سفر یا به آمریکا و یا به ایران را بزنم. بابا دستخوش من یک ایرانی باید تحریم بشوم ولی یک عربستانی تروریست و وحشی مستثتی بشه از این تحریم؟!!!!
    8
    100
    شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۴ - ۰۲:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۰
    senator x - تهران، ایران

    نمایندگان آمریکا نهایت بی حرمتی بایرانیان ,در حد بسیار خصمانه را کردند.درتمام این مناقشات تروریستی درآمریکا و اروپا,ابدا ایران و ایرانی دخالت نداشتند و جای تعجب است که اسمی از ملیتی که از سال 2001تا امروز دها بلا بسر اروپا و آمریکا آورده,برده نشده.جادارد نماینده ایران در سازمان ملل بخاطر این تصمیم از دولت آمریکا توضیح روشن بخواهد واگر توضیح قانع کننده و قابل قبول نباشد,نمایندگان امریکا باید از ملت ایران عذرخواهی نمایند.از طرفی یک جورهائی دست عربستان دراین تصمیم گیری,پیداست
    10
    90
    شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۴ - ۰۲:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    amirHassna - سیدنی، استرالیا
    زمانیکه خود مردم در حق همدیگه ظلم می کنن نمی شه توقع داشت سیاستمدار امریکائی دلش برای ملت ایران بسوزه. زمانیکه همه می رن در انتخابات فرمایشی شرکت می کنن و بعدش هم می ریزن تو خیابون تا صبح می رقصن یا می رن مکه و کربلا باید فکر اینجاشم بکنن. نمی شه همه چیز با هم وجود داشته باشه. در اینکه عربستان و پاکستان هم حامی تروریست و داعش هستن شکی درش نیست اما به هر دلیلی و یا در ظاهر هیچ کشوریرو تهدید نمی کنن. به هر حال تر و خشک با هم می سوزن.
    5
    17
    شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۴ - ۰۳:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۸
    faramarz65 - تهران، ایران

    یعنی دارن کاری میکنن که اون عده از مردم ایران هم که با امریکا دشمنی ندارن ، داشته باشن . امریکا رسما افتاده دست عربستان و قطر و گروه های تروریست .. خاک بر سرت اوباما
    3
    27
    شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۴ - ۰۶:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    aashena - اتاوا، کانادا

    همواره دولت امریکا خودش را دوست مردم ایران معرفی میکنه اما هر روز محکمتر خنجرش را در بدن ما مردم گریزان از دولتمون فرو میکنه.
    1
    29
    شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۴ - ۰۶:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    brother25 - لندن، انگلستان

    یک خبر خوب و خسته نباشی برای داعشی های لیبی ، تونس ، ترکیه و عربستان از طرف اربابشان امریکا
    1
    29
    شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۴ - ۰۷:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    Jalal50 - تهران، ایران
    حالا مگر آمریگا چه تهفه ای است. تا جونشون بالا بیاد. یک عده ایرانی کاسه لیس آمریکا عذادار شدن. هاهاها.
    23
    7
    شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    احتراز - دورف، آلمان
    اروپا آمریکا نوکر پول نفت هستن. مرکز تروریست و سلفی گری تو عربستان هستش.
    3
    20
    شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۳
    f1368 - هرات، افغانستان
    [::united-iran - ملبورن، استرالیا::]. خب آمریکا این قانون تصویب کرده برای بعضی شهر وندان کشور ها ؛؛اما شما از حق وقوق اساسی خود دفاع کنید ؛بجای اینکه هی میچسپیم بجان عربستان وفلان کشور دیگه اینم شد را ه حل؟ فعلا ایران اولین صادر کننده نفت به اسراییل است وبین شان . موضوع تجارتی است ؛
    19
    6
    شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۵
    farahnoush - ساری، ایران
    دوست عزیز ایران به اسرائیل نفت صادر می کند !!! ان برای قبل انقلاب بود !!! الان ایران و اسرائیل با هم دشمن هستند ! فکر نمی کنم لابی عربستان انقدر قوی باشد ! این کار ایپک ( لابی اسرائیل ) است ! مشالله ج ا یکی دشمن برای ایران درست نکرده است ! [::f1368 - هرات، افغانستان::].
    0
    16
    شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    kolah-ghermezi - ونکوور، کانادا
    عزیزان تو این کیس از امریکا دلگیر نشین ! خود بنده هم متنفرم از سیاست هاى کثیفش ولى در این مورد کار کارِ سوسمار خورهاى ملخى عربستان هستش ! چرا خودش هم جزء این طرح به حساب نمیاد و خیلى واضح هست نه تنها دست داره بلکه طراحش هم خودشون هستن چون با پایین اوردن قیمت نفت تلاش کردن که درامد نفتى ایران رو بیارن پایین و عملا از این طریق بهش فشار بیارن ! از این طرف یهویى دیدن اى دل غافل بعد نشست صلح اتمى هر چى توریسته سرازیر شد به ایران و اینجاست که ایران میره که درامد گردشگریش بره بالا ! از چند ماه پیش تا ژانویه تمام هتلهاى ٥ ستاره در ٥ شهر مهم و بزرگ ایران رزرو شده ! در این جور موارد شپشو هاى کثیف عرعرستان با یه ترقه بازى انتحارى اوضاع رو وخیم میکنن و إیجاد نامنى میکنن که گردشگر از ترس و وحشتش اون طرفى نره ( مثل بمب گذارى بالى )ولى از اونجا که سیستم اطلاغاتى ایران قوى هستش از این طریق هم فعلا نتونستن نتیجه بگیرن و عرعرستان میاد این طرح رو پیشنهاد میکنه که با اعمال فشار به دنیا براى جلوگیرى از رفتن به ابران تلاش میکنه که درامد ایران رو بیاره پایین و ایران نتونه از أسد حمایت کنه! سلامت باشین !!!!
    1
    11
    شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۴ - ۱۹:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.