آیا داعش در حال پیروزی است یا شکست؟

یک خلبان جنگنده فرانسوی رافال پس از انجام عملیاتی در شرق دریای مدیترانه بر عرشه ناو هواپیما بر شارل دوگل فرود آمده استدیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا در تلاش است تا کشورش را به صف کشورهایی که علیه گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) دست به حملات هوایی زده‌اند، ملحق کند.
 
آقای کامرون پس از حملات تروریستی پاریس در ۱۳ نوامبر سال جاری که به کشته شدن ۱۳۰ نفر منجر شد، به بی‌بی‌سی گفت که حملات هوایی در ضربه زدن به گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) موفقیت آمیز بوده و این گروه حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد از مناطق تحت کنترلش را از دست داده است.
 
فرانک گاردنر، خبرنگار بی‌بی‌سی در امور امنیتی، این آمار و ارقام را بررسی کرده است.
 
به گفته خبرنگار بی‌بی‌سی بیان این موضوع از سوی دیوید کامرون که داعش حدود ۲۵ درصد از مناطق تحت کنترلش را از دست داده، گمراه کننده است.
 
ممکن است در نقشه بشود این مناطق را نشان داد. اما واقعیت این است که داعش تنها در سال گذشته شهرهای پالمیرا و رمادی را تصرف کرد و نشانه ای از عقب نشینی آنها در موصل که دومین شهر مهم عراق است دیده نمی شود. آنها هنوز آن جا هستند، جایی نرفته اند.
 
فرانک گاردنر در گفتگویی با رادیو چهار بی‌بی‌سی گفت: "در این باره که حملات هوایی به داعش ضربه می‌زند، بحثی نیست. به گفته آمریکایی ها آنها (داعش) روزانه در عملیات هوایی، افرادی را از رده های بالا و میانی این گروه از دست می دهند اما قادر به احیای خود هستند."
 
ارقامی که نخست‌وزیر بریتانیا ارائه می‌دهد، مربوط به آماری می شود که استیو وارن، از مقامات ارتش آمریکا در ماه آوریل سال جاری (بیش از شش ماه پیش) ارائه کرد.
 
این مقام ارتش آمریکا اعلام کرد که نیروهای ائتلاف توانسته‌اند بین ۲۵ تا ۳۰ درصد از خاک عراق را که در کنترل داعش بود، پس بگیرند.
آیا این ارقام صحیح است؟ وزارت دفاع روسیه تصاویری از حمله هوایی این کشور علیه نیروهای داعش منتشر کرده استپروفسور پل راجرز، مشاور امنیت جهانی در گروه تحقیقاتی آکسفورد کمی نسبت به این ارقام تردید دارد.
آقای راجرز می گوید: "درست است که داعش از پیشروی در عراق بازمانده و مناطقی را در شمال شرق به کردها واگذار کرده و همچنین مناطقی را در اطراف شهر تکریت و شهر بیجی در شمال بغداد از دست داده است."
 
"نیروهای دولت عراق شهر تکریت را از داعش پس گرفته اند و به نظر می رسد شهر بیجی هم اکنون در دست نیروهای دولتی است. اما در شهرهای مهمی مثل فلوجه، رمادی و موصل رویارویی با داعش بسیار دشوار است."
 
به گفته پروفسور راجرز، شواهد نشان می دهد که داعش واقعا مناطق تحت کنترلش را در سوریه افزایش داده، اما با احتساب نواحی خالی از سکنه در مقایسه با مناطق کلیدی و پرجمعیت، اینکه بگوییم این گروه ۲۰ تا ۳۰ درصد مناطق تحت کنترل خود را از دست داده، درست است.

چگونه این پیشروی ها در جنگ نیروهای ائتلاف علیه داعش مورد قضاوت قرار می گیرد؟
 
به اعتقاد پروفسور راجرز وسعت مناطق تحت کنترل ضرورتا معیار خوبی برای قضاوت درباره میزان موفقیت نیست.
 
او می گوید: "ما باید به توانایی داعش توجه کنیم. نکته نگران کننده درباره داعش این است که این گروه به استفاده از تاکتیکی رو آورده که القاعده ده سال پیش آن را به کار گرفت و آن هم شروع حملات در خارج از قلمرو این گروه است."
 
"تا همین اواخر، تمرکز عمده داعش گسترش قلمرو جغرافیایی این گروه بود، اما در حال حاضر عملیات این گروه به خارج از قلمرو تحت تسلطش معطوف شده است. ما شاهد حملات وحشتناکی در پاریس بودیم. بمب‌گذاری در هواپیمای مسافربری روسیه و حمله اخیر در بیروت که درجریان آن شمار زیادی کشته شدند."
به گفته آقای راجرز "در حال حاضر ما وارد مرحله تازه‌ای شده‌ایم که در آن داعش واقعا مصمم است به خارج از حوزه تحت کنترلش حمله کند که این یک نگرانی جدی است."
+28
رأی دهید
-4

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۸
    oghabe - سنت گا لن، سوییس

    پرفسور راجرز حملات تروریستی داعش در دیگر کشورهای جهان خود نشاندهنده ضعف داعشه،اگه دقت کرده باشید متوجه میشید هر بار داعش منطقه یا شهری را از دست میده پشت سر آن عملیات انتحاری و تروریستی انجام میده که کله پوکایی مثل جنابعالی اظهار نظرهای اینچنینی کنن.وقتی داعش شهر سنجار را از دست داد بعد آن حملات پاریس را انجام داد و همینطور در حین ضعیف شدن در کوبانی و تکریت هم حملات به شارلی عبدو.و این عملیات‌ها را هم تکرار خواهد کرد تا شما ترسوها و فریبکاران بیشتر داعش را بزرگ کنید.
    3
    50
    شنبه ۷ آذر ۱۳۹۴ - ۰۱:۴۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.