یک متخصص داخلی گفت: اگر چه بیماری فشار خون علامت ظاهری ندارد، اما از درون بدن فرد بیمار را تخریب میکند.
دکتر سید جعفر نوابی، با اشاره به ابتلای بیش از 14 درصد افراد جامعه به فشار خون بالا، گفت: متاسفانه بیشتر این افراد از بیماری خود بیاطلاع هستند.
نوابی، زمینههای ارثی را یکی از عوامل موثر در ابتلا به فشار خون بالا عنوان کرد و افزود: همچنین چاقی، رژیم غذایی پرنمک و استرس هم از جمه ریسک فاکتورهای ابتلا به فشار خون بالا هستند.
این متخصص داخلی با بیعلامت خواندن این بیماری اظهار کرد: متاسفانه فشار خون بالا علامت ظاهری نداشته و تنها از راه آزمایش فشارخون وجود آن مشخص میشود.
وی با اشاره به بروز این بیماری در سنین 35 تا 50 سالگی، توصیه کرد: افرادی که زمینه ارثی ابتلا به این بیماری را دارند، از سن 30 سالگی هر سال یک مرتبه و سایر افراد هر دو سال یکبار برای انجام آزمایش فشار خون اقدام کنند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: برای گرفتن فشارخون هم باید دو تا سه بار فشارخون گرفته شود و میانگین آنها به عنوان فشارخون فرد در نظر گرفته میشود.
وی با بیان اینکه منظور از فشار خون بالا فشار 14 به 9 است، تصریح کرد: چنانچه فشار خون سیستولی بین 12 تا 14 و فشار خون دیاستولی بین 8 تا 9 باشد فرد در مرحله پیش فشار خون است و به شدت مستعد ابتلا به فشار خون بالاست.
نوابی، فشارخون را عامل موثری در ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی عنوان کرد و افزود: ارگانهایی مانند قلب، مغز، کلیه، چشم و عروق بیش از سایر ارگانها در معرض آسیبهای ناشی از فشار خون بالا هستند.
این متخصص داخلی اظهار کرد: عوارض بالای فشارخون در حالیست که بسیاری افراد نسبت به این بیماری بی اهمیت هستند و از آنجا که علائم آن را مشاهده نمیکنند، در کنترل آن سهلانگاری میکنند.
وی افزود: فشارخون در حالی علامت ظاهری نداشته که در داخل بدن به تدریج در حال تخریب عروق و ارگانهای بدن است و زمانی علامت آن بروز پیدا میکند که ارگانی تخریب شده باشد که آن موقع دیر شده است.
نوابی در همین راستا بر تشخیص زودهنگام فشارخون از طریق آزمایش و نیز بر مراقبت و کنترل این بیماری در صورت تشخیص آن تاکید کرد.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان