خشکشویی خوش سلیقه تهران + عکس

ایران وایر , رضا خادمی
کار و وظیفه خشکشویی ها مشخص است و کسی فراتر از اتو کردن و شستن لباس ها و پرده و پتو و ملحفه ها، انتظار و توقعی بیشتر از این از آنها ندارد. اما در مرکز شهر تهران، کمی پایین‌تر از پل کریمخان در خیابان قرنی، یک خشکشویی وجود دارد که با همه دیگر خشکشویی های شهر فرق دارد. یک خشکشویی که به غیر از اتو کردن و شستن لباس ها و پرده و پتو و ملحفه مشتریان در کار فرهنگ سازی و خلاقیت و اجرای ایده های نو و خیرخواهانه همیشه حضوری فعالانه و چشمگیر دارد.
 
این خشکشویی که عنوان پاکان را بر خود دارد، با قدمتی بیشتر از پنجاه سال یکی از خاص‌ترین محل کسب ها در تهران است. کسانی که به صورت همیشگی از جلوی آن رد می شوند همزمان با هر مناسبت و رویداد ملی روی شیشه ویترین آن طرح های گرافیکی زیبایی مرتبط با موضوع آن مناسبت و رویداد را مشاهده می کنند.
 
فرقی نمی کند این رویداد عید نوروز و عید فطر باشد، یا ماه محرم و روز کوروش کبیر، مسابقات جام جهانی والیبال باشد یا موضوع بحران آب و حفظ محیط زیست، رویدادی ملی باشد یا مذهبی، ویترین این خشکشویی همیشه برای میخکوب کردن رهگذرانی که از خیابان قرنی می گذرند، طرح و ایده ای جذاب  دارد.
 
یک روز روی شیشه ویترینش شهروندان را به مصرف بهینه و لزوم صرفه جویی در مصرف آب دعوت می کند و یک روز با پیام هایی خلاقانه و زیبا عیدها را تبریک می گوید. یک روز با انداختن طرحی زیبا و چشم نواز از والیبالیست های تیم ملی، پیروزی های تیم والیبال کشور را تبریک می گوید و روزی دیگر از تبریک روز خلیج فارس روی شیشه اش پرده برداری می کند.
 
نکته جالب و دیدنی ماجرا هم نه فقط پیام های ساده و معمولی برای این کار که اجرای طرح های گرافیکی خلاقانه است.  طرح هایی که هم نظر رهگذران عادی را جلب می کند و هم اهل فن را به فکر وا می دارد.
مسئولان این خشکشویی در این مدت، ویترین محل کارشان را به یکی از دیدنی ترین ویترینهای شهر بدل کرده اند به گونه ای که با اجرای هر طرح جدید بلافاصله عکس های آن سر از شبکه های اجتماعی و به خصوص اینستاگرام و فیسبوک در می آورد و افراد زیادی خبر طرح جدید پاکان را منتشر می کنند. گرفتن سلفی با ویترین این خشکشویی برای اینستاگرام و فیسبوک هم کم کم در حال رونق گرفتن است.
 
یکی از افراد معروفی که در کنار ویترین این خشکشویی عکس گرفته است حمید چیت چیان وزیر نیرو است که در کنار طرح گرافیکی تابستانی ویترین آن که پیغامی در خصوص لزوم صرفه جویی در مصرف آب است دیده می شود. این عکس وزیر نیرو را خیلی ها منتشر کرده اند.
 
چند روز قبل چهارمین دوسالانه سرو نقره‌ای، جایزه ای که توسط انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران برگزار می شود، با معرفی برگزیدگان و اهدای 14 سرو نقره‌ای در هفت بخش به کار خود پایان داد. نکته جالب آنکه هیئت داوران این دوسالانه جایزه «سفارش دهنده برتر» را به خشکشویی پاکان داد و دلیل این انتخاب را تقویت بخش‌های اقتصادی کوچک در مقایسه با بنگاه‌هایی دانست که بزرگ‌تر هستند و به طبع قدرت بیشتری دارند.
 
جایزه ای که یکی از دلایلش به کار گیری همین ایده های خلاقانه و طرح های گرافیکی برای رساندن پیام های اجتماعی اخلاقی به مخاطبان و شهروندان است.
 
سابقه تاسیس این خشکشویی به 52 سال قبل یعنی سال 1342 بر می گردد و ابتدا کار خود را با نام کانادا اکسپرس به عنوان یکی از از اولین‌های این صنف شروع کرد. اما نام این خشکشویی  24 سال بعد یعنی در سال 1368 با انجام یکی نظرسنجی و قرعه‌کشی بین اسامی پیشنهادی مشتریان به پاکان تغییر داده شد.
صاحب این خشکشویی خودش می گوید برای ما این مهم است که علاوه بر نگاه اقتصادی پیام‌آور فرهنگی نیز باشیم. وقتی به داخل خشکشویی می روی و با آنها هم کلام می شوی متوجه خواهی شد که کارهای فرهنگی آنها فقط به همین تبلیغات و طرح های ویترین خلاصه نمی شود، از اقدامات دیگر آنها ارائه فصلنامه به مشتریان است که در این فصلنامه علاوه بر اطلاع رسانی درمورد خدمات ارائه شده ، اطلاعات مفیدی در مورد نگهداری و حفظ و شست‌وشوی لباس‌ها نیز به دیده می شود.
 
علاوه بر این این خشکشویی یکسری کمپین‌های سالیانه هم برنامه‌ریزی و برگزار می‌کند. صاحبش می گوید برای ما هر فصل کمپین مخصوص خود و برنامه‌ریزی مشخصی دارد. از نکته‌های مهم در این کمپین‌ها استفاده از ویترین خشکشوییاست.
 
در برگزاری هر سری از کمپین‌ها از ویترین و فضای داخلی خشکشویی استفاده می‌شود. برنامه کمپین‌ها با برنامه‌ریزی سالانه و انتخاب مناسبت‌ها شروع می‌شود. خروجی هر برنامه هم به صورت کارت تبریک و تسلیت، فصلنامه، تراکت و بر روی ویترین فروشگاه، نمایش داده می شود.او می گوید سعی ما انتخاب مناسبت‌های هم ملی و هم مذهبی است. اما چون امکان پوشش همگی مناسبت‌ها نیست، بنا به فراخور جامعه از بین این مناسبت‌ها چند مورد را انتخاب می کنیم.
 
از دیگر کارها و اقدامات جالب این خشکشویی شعارهای آن در رابطه با کار تخصیصیشان است، شعار اصلی آنها این است : "با لباس‌های خود مهربان باشیم" آنها همچنین چند مدت قبل یک کمپین خیرخواهانه جالب را شروع کردند که با استقبال هم مواجه شد، در این کمپین از مردم خواسته شده بود لباسهایی که به آنها نیاز ندارد را به آنها تحویل دهند تا آنها با خشکشویی و اتو و مرتب کردن به دست افراد نیازمند برسانند. کمپینی که گفته شده با استقبال زیادی هم مواجه شده است.
+304
رأی دهید
-18

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۴
    reza1394 - استانبول، ترکیه
    درسته کارش متفاوته ولی قیمتهاش هم خیلی متفاوت تر . من یکبار اونحا رفتم . کارشون خوبه اما نه به اندازه پولی که درخواست میکنن. در ضمن اگر سراغتون اونجا افتاد حتما چونه بزنید و متوجه میشید اجرت درخواستی به نصف یا حتی نزدیک یکسوم کاهش پیدا میکنه.
    24
    32
    ‌چهارشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۹
    farokhzad - کنت، انگلستان

    ایشان احتمالا یک کارگاه تابلو سازى دارد که هى اینها را میچسباند باز فردا یک چیز دیگر میزند ! ایکاش بیشتر رو همان روزهاى ایرانیان تاکید میکرد به شناختن تاریخ کشورمان نه مثله پاکستان و عراق و عربستان که نوروز ندارند براى خودشان عید عید در اوردن
    13
    36
    ‌چهارشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    L.A.T - برلین، آلمان

    امانتداران خوبی هستند.....بیست سال پیش یه چک پنجاه هزار تومانی در وجه حامل همراه لباسها به خشکشویی تحویل دادم.....بهم تلفن زدند و اطلاع دادن......درضمن اولین خشکشویی هست که تحویل لباس دم در منزل رو راه اندازی کرد(20سال پیش)
    1
    80
    ‌چهارشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    عموعقلی - پاریس، فرانسه
    خیلی زیبا بود ولی در یکی از عکسها بجای همواره سوتی دادند نوشتن هماره خلیج فارس
    17
    6
    ‌پنجشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    azadi2011 - تورنتو، کانادا

    [::عموعقلی - پاریس، فرانسه::]. لغت نامه دهخدا. هماره . [ هََ رَ / رِ ] (ق ) مخفف همواره ، یعنی همیشه و دائم . (برهان ). پیوسته . هموار. همواره . دائماً. (یادداشت مولف ) : . فضل او خوان گر همه توحیدخواهی گفت تو. زآنکه فضل او هماره قدرت یزدان بود. مجلدی گرگانی . وین خیمه کبود نبینند و این دو مرغ . کایشان هماره از پس دیگر همی پرند. ناصرخسرو. رجوع به همواره و همار شود.
    0
    32
    ‌پنجشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.