مدآنلاین: الماس 105 قیراطی شگفتانگیز «کوه نور» که در تاج ملکه مادر –ملکه الیزابت- در زمان تاجگذاری همسرش جرج ششم و پس از آن دخترش ملکه الیزابت دوم مورد استفاده قرار گرفته است، احتمالا از مجموعه جواهرات سلطنتی خارج و به هندوستان بازگردانده خواهد شد.
این الماس پیش از این تاج ملکه «ماری» و ملکه «الکساندرا» را نیز مزین کرده بود. جمعی از تجار و ستارگان بالیوودی با به کارگیری وکلای بانفوذ قرار است مراحل قانونی این کار را در دیوان عالی لندن دنبال کنند. آنها در خواستههای خود مطرح کردهاند که این الماس یکصد میلیون پوندی که به عقیده آنها از خانه واقعیاش دزدیده شده به سرزمین اصلی باز پس داده شود.
این جریان میتواند بر مراسم ناهاری که قرار است این هفته توسط ملکه الیزابت برای نارندرا مودی نخست وزیر هندوستان در کاخ باکینگهام برگزار شود، تاثیرگذار باشد. البته به گفته منابع سلطنتی این موضوع اختلاف اصلا در دستور کار جلسه قرار ندارد.
بر طبق افسانهها استفاده از این الماس تنها توسط خدایان و زنان جایز است. دیوید دِسوزا از گروه تیتو که یکی از حامیان مالی این پرونده است، میگوید: «الماس کوه نور تنها یکی از آثار باستانی است که در شرایط مشکوک از هندوستان خارج شده است». بومیکا سینگ بازیگر بالیوودی و از فعالان این پرونده معتقد است: «الماس کوه نور تنها یک سنگ 105 قیراطی نیست بلکه بخشی از تاریخ و فرهنگ هندوستان است و میبایست به آنجا بازگردانده شود».
دولت انگلستان تقاضای بازگشت این سنگ بیضی شکل را که در سال 1851 به ملکه ویکتوریا هدیه شده است؛ رد کرده است. در این زمینه اندرو رابرتز تاریخدان انگلیسی یکشنبه گذشته به دیلی میل گفت: «افرادی که در این پرونده مضحک نقش دارند باید بدانند که گنجینه جواهرات تاج سلطنتی دقیقا بهترین و مناسبترین مکان برای نگهداری الماس کوه نور است و نشانه سپاسگزاری از سه قرن مشارکت انگلستان در هندوستان است که منجر به نوسازی، توسعه، حفاظت، پیشرفتهای کشاورزی، وحدت زبانی و در نهایت دموکراسی در این شبه قاره شده است».
این پرونده مشابه پرونده مجسمههای مرمرین الگین «Elgin Marbles» است که در موزه بریتانیا نگهداری میشود و یونان خواستار بازگرداندن آنها به این کشور است. این الماس بینظیر توسط دولیپ سینگ آخرین حاکم سیکها و پس از الحاق پنجاب به انگلستان به ملکه ویکتوریا هدیه شده است. اعطای این جواهر ارزشمند به ملکه انگلستان هنوز هم در میان مردم هندوستان یک تحقیر ملی تلقی میشود.
وکلای انگلیسی مسئول بازگرداندن این گنجینه قیمتی اعلام کردهاند که برای انجام این کار از قانون هولوکاست –قانون استرداد اشیاء تاریخی فرهنگی- بهره خواهند گرفت که به نهادهای ملی در انگلستان این قدرت را میدهد که آثار هنری دزدیده شده را به صاحبین اصلی آن بازگرداند.
به گزارش دیلی میل، این پرونده برگ دیگری به تاریخ هفتصد ساله خونبار میان
هندوستان و انگلستان اضافه میکند و در خلال این دوران این سنگ از سلسلهای به سلسله دیگر منتقل شده است. پاکستان، ایران و حتی طالبان در افغانستان مدعی مالکیت این سنگ قیمتی هستند.
بر طبق افسانهها هر کسی که این سنگ را در اختیار داشته باشد؛ فوقالعاده قدرتمند خواهد بود اما صاحبان مذکر این سنگ پایانی تاسفبار خواهند داشت. این سنگ به دستور ملکه الیزابت در زمان تاجگذاری شوهرش جرج ششم بهعنوان سنگ اصلی در تاج سلطنتی مورد استفاده قرار گرفته و تا به امروز در جای خود باقی مانده است.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان