یک استاد جامعه شناسی نتایج تکاندهنده تحقیقی که درخصوص تن فروشی زنان صورت گرفته است را ارائه کرد.
نشست مشکلات زنان و رفتارهای پرخطر با تمرکز بر تن فروشی در مرکز مطالعات و تحقیقات زنان با حضور مینو محرز استاد علوم پزشکی دانشگاه تهران و رئیس مرکز تحقیقات ایدز، ژاله شادی طلب استاد جامعه شناسی، ناهید خداکرمی عضو هیئت علمی مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و هما داوودی حقوقدان و جرم شناس برگزار شد.
ژاله شادی طلب استاد جامعه شناسی در این نشست اظهار داشت: تن فروشی پدیده جدیدی نیست و از دوره مادها این پدیده را شاهد بودیم که یک پدیده جهانی است اما شناخت علل رفتن به سوی تن فروشی به عنوان یک شغل مهم است.
وی افزود:در مورد تعداد زنان تن فروش در تهران یا کل کشور عدد و رقم دقیقی ندارم اما در سال 1386 پژوهشی را آقای سعید مدنی به همراه تعدادی از اساتید دیگر در شهر تهران انجام دادند که این پژوهش به سفارش وزارت بهداشت بود.
این استاد جامعه شناسی گفت: در این پژوهش به غیر از زنان تن فروش راجع به مشتریان آنها نیز بررسیهایی صورت گرفته است.تعداد زنان تن فروشی که در این پژوهش با آنها صحبت شده حدود 300 نفر است که این افراد عمدتاً از خیابانها انتخاب شدهاند و این گونه نبوده که به سراغ زنان بازداشت شده یا مراجعه کننده به یک مرکز حمایتی بروند.300 پرسشنامه در این تحقیق به همراه 75 مصاحبه عمیق تکمیل شد.
9 درصد زنان نخستین بار با اجبار همسر به تن فروشی روی آوردهاند
شادی طلب درخصوص وضعیت اجتماعی و اقتصادی زنان قبل از تن فروشی براساس پژوهش صورت گرفته عنوان کرد: 76 درصد زنان تن فروش سابقه فرار از منزل نداشتند. 23 درصد قبل از تن فروشی سابقه مصرف مواد مخدر داشتند. 12 درصد سابقه بازداشت و زندان داشتند. 7 درصد از آنها اعلام کردند که تن فروشی را اولین بار برای تهیه مواد آغاز کردند. 9 درصد اولین تن فروشی را با اجبار همسر و 18 درصد با اجبار والدین که عمدتاً پدر بود، آغاز کردند.
وی با اشاره به اینکه تعداد زیادی از زنان تن فروش جوان بودند، ادامه داد: 70 درصد زنان تن فروش کمتر از 5 سال بود که این کار را شروع کرده بودند.
دلایل تن فروشی
این جامعه شناس درخصوص مهترین عومامل مؤثر بر تن فروشی گفت:مسئولیت تامین مخارج چند نفر مهمترین دلیل گرایش زنان به این کار بود و در ردههای بعدی عواملی همچون سابقه بازداشت و جرم پدر، وضعیت تأهل، حضور در بین دوستان تن فروش قرار داشتند.
شادی طلب با اشاره به وضعیت فعالیت اقتصادی زنان قبل از تن فروشی عنوان کرد: 22 درصد شاغل بودند و 80 درصد عنوان کردند که قبل از تن فروشی هیچ شغلی نداشتند. 43 درصد بیکار و 15 درصد خانه دارد بودند.
وضعیت اشتغال زنان قبل از تن فروشی وی بیان کرد:22 درصد از زنانی که قبل از تن فروشی شاغل بودند در بخشهای مختلفی بدین شرح مشغول به کار بودند: 8 درصد کارمند اداری، 7 درصد منشیگری، 4 درصد فروشنده، 7 درصد آرایشگری، 5 درصد کارگری و 2 درصد کارسیاه و غیرقانونی که عمدتاً فروش مواد مخدر بود. زنانی که قبلاً شاغل بودند شغلشان به گونهای نبوده است که درآمد کافی را برای اداره زندگی آنها تأمین کند.
وضعیت سنی زنان تن فروش
شادی طلب با اشاره به گروههای سنی زنان تن فروش اظهار داشت:اغلب آنها از سن 20 سالگی این کار را آغاز کرده بودند که بعد از 5 سال فعالیت در این کار در سن 25 سالگی قرار داشتند همچنین نخستین ازدواج دائم آنها بین سنین 15 تا 18 سال بود. 11 درصد ازدواج دائم، 42 درصد مجرد، 39 درصد مطلقه و 4 درصد بیوه بودند.
وی درخصوص سطح تحصیلات زنان تن فروش گفت:6 درصد بیسواد و 14 درصد مدرک بالای دیپلم داشتند که این موضوع یک هشدار جدی است.
مشتریان زنان تن فروش
این جامعه شناس درخصوص مشتریان زنان تن فروش بیان کرد: اکثر این زنان گفته بودند که مشتریان هوسباز آنها بین سنین 30 تا 50 سال هستند و نیمی از آنها متأهل هستند. 25 درصد مشتریان مجرد، اغلب دارای تحصیلات عالی و80 درصد شاغل و جزو گروههای پردرآمد هستند.
شادی طلب درخصوص روشهای جذب مشتری توسط زنان تن فروش افزود: روش جذب آنها در ابتدا از کنار خیابان بود اما پس از مدتی فعالیت 42 درصد از طریق روابط اجتماعی، 22 درصد کنار خیابان و 25 درصد از طریق تماس تلفنی مشتریان خود را جذب میکردند. بسیاری از مشتریان این زنان را به خانه میبردند زمانی که همسرشان خانه نبوده است.
وی ادامه داد: تعداد مشتریان این زنان در طول هفته 9 نفر بود و عمده مشتریان از شمال و مرکز شهر بودند.
این جامعه شناس درخصوص آلودگی زنان تن فروش به ایدز گفت: 75 درصد این زنان درباره ایدز اطلاعاتی ندارند و 68 درصد مجردها و 75 درصد از مطلقهها هرگز آزمایش ایدز ندادهاند.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان