کواچ رفت، کواچ برگشت؛ فدراسیون والیبال مقابل وزارت ورزش

تیم ملی والیبال ایران در رقابت‌های جام جهانی در میان دوازده تیم به مقام هشتم رسید  -
ناکامی بزرگی بود، به حدی که یک رییس فدراسیون در برنامه زنده تلویزیونی حرف از اخراج سرمربی بزند. شاید چنین وعده‌ای نه فقط در ایران که در کل خاورمیانه عجیب نباشد، اما وقتی محمدرضا داورزنی رئیس فدراسیون والیبال در سوم مهرماه روی خط زنده برنامه "ورزش و مردم»"خبر از برکناری سرمربی تیم ملی والیبال را می‌دهد، یعنی باید آماده یک اتفاق تازه در والیبال ایران بود.
 
رییس فدراسیون والیبال در برنامه ورزش و مردم گفت: "انتقادات زیادی متوجه نیمکت آقای کواچ بود و ما هم به ایشان این موضوع را انتقال داده بودیم و آقای کواچ اصرار داشت که با همین کادر وارد مسابقات بشود که به هر حال نتیجه‌اش را هم دیدیم. ما نمی‌خواهیم به عقب برگردیم و مسلما به هیچ وجه به عقب برنخواهیم گشت."
 
رییس فدراسیون والیبال از اراده‌اش برای حرکت رو به جلو حرف زده بود و این کدهای مخفی شاید نشانه‌ای بود از عزم محمدرضا داورزنی برای تغییرات در کادر فنی تیم ملی والیبال. تیمی که طی نیم دهه اخیر کمترین تغییرات را به خود دیده بود.
 
شاید اگر رایزنی‌های سیاسی بین دولت‌های ایران و آرژانتین نبود و "خولیو ولاسکو" از تیم ملی ایران جدا نمی‌شد، حالا فدراسیون والیبال ایران هم مجبور نبود تا برای نتایج ضعیف تیم ملی در مسابقات جهانی ژاپن، کارگروه بررسی نتایج تیم ملی والیبال تشکیل دهد.
 
۱۳ مهرماه بود که رییس فدراسیون والیبال در گفت‌و‌گو با سایت ورزش سه مدعی شد که اگر کواچ به این باور نرسد که تغییر در کادر فنی‌اش ایجاد شود و این موضوع را نپذیرد، برای مسابقات انتخابی المپیک از او و کادر فنی جدید استفاده خواهیم کرد.
 
داورزنی از برگزاری جلسه کارگروه بررسی نتایج تیم ملی خبر داد و به صراحت گفت: «ما به تغییرات در کادر فنی تیم ملی فکر می‌کنیم. این تغییرات شامل دستیار، مربی بدنساز و کمک‌ها می‌شود. البته نکته دیگر این است که آیا ۱۴ بازیکن اعزامی تنها گزینه‌های موجود بودند یا بازیکنان دیگری نیز شرایط حضور در جام جهانی را داشتند. اگر کواچ این موضوع را نپذیرد، سرمربی تیم را تغییر خواهیم داد و گزینه‌هایی نیز برای این موضوع مد نظر داریم که تجربه حضور در المپیک و لیگ جهانی را دارند. البته برخی از آنان اکنون در باشگاه‌های اروپا مشغول هستند و باید این موضوع را نیز مد نظر قرار دهیم. زیرا از زمان پایان لیگ بر‌تر ایران تا بازی‌های انتخابی المپیک تنها ۴۵ روز فرصت داریم.»
مسلم بود که همه چیز در فدراسیون والیبال علیه سرمربی تیم ملی پیش می‌رود. مردی که طی یک سال اخیر، بار‌ها و بار‌ها مورد تمجید وزیر ورزش و جوانان قرار گرفته بود و از او به عنوان مهم‌ترین ابزار برای حمله به کارلوس کیروش استفاده می‌شد.
 
محمود گودرزی که تا پیش از مسابقات جهانی ژاپن همواره از کواچ به عنوان بر‌ترین مربی خارجی در رشته‌های تیمی ایران یاد می‌کرد، با نتایج ضعیف تیم والیبال صرفا سکوت کرد. این سکوت محمود گودرزی در مورد تیم ملی والیبال تازگی نداشت.
 
خبرگزاری برنا در اول تیرماه سال جاری خبر از حضور وزیر ورزش و جوانان در رختکن تیم ملی والیبال بعد از پیروزی این تیم مقابل تیم ملی امریکا را داده بود و نوشته بود: "وزیر ورزش بعد از تکرار پیروزی ۳ بر صفر ایران مقابل امریکا، این شاهکار را به تیم ملی تبریک گفت و شاگردان کواچ نیز در مصاحبه‌های خود از گودرزی بابت حمایت‌هایش از تیم ملی والیبال تشکر کردند." اما این بار محمود گودرزی در قبال نتایج ضعیف شاگردام کواچ سکوت کرده بود. تا اینکه از فدراسیون والیبال خبر برکناری سرمربی تیم ملی به گوش رسید.
 
محمود گودرزی بعد از انتشار اخباری در مورد احتمال برکناری محمود گودرزی از سمت سرمربیگری تیم ملی والیبال در گفت‌و‌گو با پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان مواضعی جدی در قبال رییس فدراسیون والیبال گرفت.
 
آقای گودرزی یک روز بعد از موضع جدی رئیس فدراسیون والیبال در قابل سرمربی تیم ملی، گفت:"امروز مردم نسبت به نتایج والیبال حساس هستند و باید نسبت به نتایج بدست امده پاسخگو باشیم. اینکه ما همه شکست‌ها را به حساب یک نفر مثلا سرمربی بگذاریم یا از طرف دیگر نتایج ارزشمند و خوب گذشته را تنها بنام سرمربی قبلی ثبت کنیم کار‌شناسانه نیست. در تمامی صحنه‌های برد و باخت مجموعه مدیریتی و بازیکنان و عوامل فنی سهیم هستند."
 
هرچند این موضع وزیر ورزش دوگانگی مسلمی با رویکرد وی با فدراسیون‌های مستقلی مانند فوتبال و بسکتبال داشت، آقای گودرزی در حقیقت به عبارتی موضعی متضاد با مواضع همیشگی خود در قبال تیم ملی فوتبال گرفت و از سرمربی تیم ملی حمایت کرد.
گفته می‌شود فدراسیون والیبال خواستار برکناری اسلوبودان کواچ از سمت سرمربیگری تیم ملی والیبال ایران استدر ایران، گروهی از صاحب نظران معتقدند که این مواضع متضاد از سوی وزارت ورزش و محمود گودرزی در قبال اسلوبودان کواچ به دلیل عبور کردن این مربی از کانال «کمیته بررسی صلاحیت مربیان خارجی» در وزارت ورزش بوده.
 
کمیته‌ای که علی کفاشیان هرگز حاضر نشد کارلوس کی‌روش را در آن مورد ارزیابی قرار دهد. شاید به این دلیل که می‌دانست اعضای این کمیته سعی دارند ُیک بوسنیایی تبار به نام سافت سوشیچ را به جای کی‌روش روی نیمکت تیم ملی ایران بنشانند.
 
اما کواچ از این قاعده مستثنی بود. سرمربی تیم ملی والیبال با مساعدت مستقیم وزیر ورزش در تیم ملی مشغول به کار شد. حالا وقتی رییس فدراسیون والیبال حرف از جدایی او می‌زند این کاملا طبیعی است که محمود گودرزی به عنوان یک وزیر، صاحب حق وتو برای نگه داشتن اسلوبودان کواچ باشد.
 
با این حال فدراسیون والیبال سعی کرد راه خودش را پیش بکشد. روز ۲۲ مهرماه امیر حسین منظمی بدون هماهنگی فدراسیون ‌نشین‌‌ها اعلام کرد کواچ رفتنی است و یکی از دلایل آن را هم گوش ندادن بازیکنان به حرف‌های سرمربی دانست.
این خبر را سایت بانک ورزش مخابره کرد و دقایقی بعد هم سایت نوشت: "سرپرست تیم ملی والیبال سعی کرد همه چیز را تکذیب کند و مدعی شد هنوز برکناری کواچ قطعی نشده و تا اعضای کمیته فنی فدراسیون به جمع بندی نرسند، چنین خبری رسما اعلام نخواهد شد."
سایت بانک ورزش در ادامه می‌نویسد: "هرچند سرپرست تیم ملی استعفای کواچ را به صورت رسمی تایید نکرده اما از حرف‌های وی می‌توان متوجه شد که به زودی این خبر رسانه‌ای خواهد شد و به نظر می‌رسد دیگر مرد آرام نیمکت تیم ملی را همراه ملی پوشان نخواهیم دید."
 
دعوا بر سر بودن یا نبودن کواچ در تیم ملی والیبال ایران بین فدراسیون و وزارت تا جایی بالا گرفت که محمدرضا داورزنی برای اولین بار به صورت علنی از حضور یک نماینده وزارت در تیم ملی و فدراسیون والیبال رونمایی کرد.
 
او پس از پایان مسابقات جام جهانی والیبال، در نامه‌ای پایان ماموریت امیر خوش خبر (سرپرست فعلی تیم ملی والیبال) در فدراسیون والیبال را اعلام کرد و از وی خواست به محل کار خود در وزارتخانه بازگردد. این یعنی حضور سرپرست تیم ملی والیبال هم به دستور وزارت ورزش و جوانان بوده.
 
رییس فدراسیون والیبال البته سعی کرد در مقام یک زیرمجموعه وزارت ورزش، شان وزیر را محفوظ نگه دارد و برکناری سرمربی محبوب وزارت را فعلا به تعویق بیاندازد. آقای داورزنی به خبرگزاری خبرآنلاین در روز ۲۲ مهرماه جملاتی مشابه با اظهارات وزیر ورزش را به زبان آورد و گفت: "نمی‌توان همه نقاط ضعف‌ها را از سوی یک نفر ببینیم و فقط یک نفر را مقصر بدانیم. ما نمی‌خواهیم به طور سطحی از مسائل بگذریم. می‌خواهیم مشکل اصلی تیم ملی را پیدا و آن را درمان کنیم. ما باید با کواچ هم مذاکراتی داشته باشیم و نظر وی را هم بشنویم."
این یعنی فعلا اسلوبودان کواچ کنار تیم ملی والیبال خواهد ماند. اما تا چه زمانی؟ شاید تا وقتی که جنگ قدرت میان فدراسیون و وزارت را یکی از دو طرف برنده شود. پیروزی وزارت به معنای بقای کواچ و برد داورزنی به معنی جدایی وی از تیم ملی خواهد بود.
 
فدراسیون والیبال البته گزینه‌هایی برای جانشینی سرمربی کنونی خود را هم روی میز رییس فدراسیون می‌بیند. سایت ورزش سه در روز ۱۵ مهرماه از آندره آناستازی، هیو مک کاچن، خاویر وبر، رائول لوزانو و مائورو بروتو به عنوان گزینه‌های جدی فدراسیون محمدرضا داورزنی نام برده است. گزینه‌هایی که البته باید ابتدا به تایید کمیته ارزیابی صلاحیت مربیان خارجی در وزارت ورزش و جوانان برسند.
+16
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.