دولت به رهبری عبد ربه منصور هادی روابط سیاسی خود را با ایران قطع کرده استتلویزیون دولتی یمن گزارش داده که این کشور روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کرده است. روز جمعه، ۱۰ مهر (۲ اکتبر)، خبرگزاری رویترز به نقل از تلویزیون دولتی یمن گزارش کرد که دولت این کشور، مستقر در عدن، تصمیم گرفته است روابط سیاسی خود را با جمهوری اسلامی ایران قطع کند. دلیلی برای این تصمیم ذکر نشده است.
منابع دولتی ایران هنوز در مورد گزارش مربوط به تصمیم دولت یمن اظهار نظری نکردهاند.
روز گذشته، دولت بحرین نیز کاردار ایران در منامه را عنصر نامطلوب اعلام کرد و از او خواست خاک این کشور را ترک کند.
در حال حاضر، شبهنظامیان حوثی بر صنعا، پایتخت یمن، تسلط دارند و با تشکیل نهادی به نام کمیته انقلابی عملا اداره امور بخش عمدهای از کشور را در دست گرفته اند. ایران از حوثیها حمایت میکند.
اوایل سال جاری میلادی عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری یمن به دلیل تسلط شبه نظامیان حوثی بر صنعا، پایتخت، به عدن در جنوب کشور گریخت و اعلام کرد که خود را همچنان رئیس جمهوری انتخابی و قانونی یمن میداند. در ماه مارس، با نزدیک شدن نیروهای حوثی به عدن، رئیس جمهوری و اعضای ارشد دولت به خارج گریختند اما گفته شده است که در هفتههای اخیر، برخی اعضای دولت به عدن بازگشتهاند.
جمهوری اسلامی ایران از حوثیها حمایت میکندحوثیها یک گروه شبهنظامی زیدی مذهب از فرقههای شیعه هستند. به تخمین "سازمان بینالمللی آزادی دینی" بین ۶۰ تا ۶۵ درصد مردم یمن سنی و ۳۵ تا ۴۰ درصد شیعه هستند که اکثرا به فرقه زیدیه تعلق دارند هر چند اقلیت کوچکی از شیعیان دوازده امامی و اسماعیلی هم در آن کشور زندگی میکنند.
عربستان سعودی برای حمایت از دولت یمن، ائتلافی را با شرکت شمار دیگری از کشورهای منطقه تشکیل داده و برای حمایت از دولت یمن و جلوگیری از پیشروی نیروهای حوثی دست به عملیات هوایی در داخل این کشور زده است. ایران این حملات را به شدت محکوم کرده است.
ایران از حوثیها حمایت میکند اما سازمان ملل و اکثر کشورهای جهان دولت به رهبری عبد ربه منصور هادی را به عنوان دولت قانونی یمن به رسمیت می شناسند. او با پیروزی در انتخابات سال ۲۰۱۲ به ریاست جمهوری رسید.
از زمان انقلاب ایران و تشکیل جمهوری اسلامی، روابط بین حکومت به رهبری روحانیون شیعه در ایران و حکومت خاندان سلطنتی وهابی در عربستان غالبا سرد بوده است. در چند سال اخیر، این روابط به دلیل موضعگیری های متفاوت دو حکومت در قبال بحران داخلی سوریه، اوضاع عراق و اخیرا، جنگ در یمن تیرهتر شده و هر یک از دو طرف دیگری را به دخالت در امور داخلی یمن متهم میکند.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان