پلیس در تعقیب ٣ کلاهبردار حرفه‌ای

شرق: پلیس آگاهی تهران برای دستگیری سه مرد که در پرونده‌های جداگانه دست به‌کلاهبرداری‌های چندین میلیون تومانی زده‌اند، از مردم کمک خواست.
متهم پرونده کلاهبرداری از تجار
به گزارش خبرنگار ما بنا بر محتویات نخستین پرونده، چند نفر از تجار که در زمینه واردات مواد اولیه پلاستیکی به کشور فعالیت دارند، ٢١ مرداد با حضور در کلانتری کهریزک به مأموران اعلام کردند اموال آنها شامل ده‌ها تن مواد اولیه مورداستفاده در تولید انواع پلاستیک به سرقت رفته است.
مال‌باختگان پس از معرفی به پایگاه نهم پلیس آگاهی تهران بزرگ، در اظهارات خود عنوان کردند: «از حدود دو یا سه سال پیش مواد پلاستیکی خریداری‌شده خود را در انباری واقع در منطقه شورآباد به مدیریت شخصی به نام مهرداد نگه می‌داشتیم. این روال ادامه داشت و در این مدت ما نیز به این شخص اعتماد کامل پیدا کرده بودیم تا اینکه چندی‌پیش و در زمان مراجعه تعدادی از مشتریان به انبار برای ارائه حواله و تحویل بار، متوجه شدیم مهرداد انبار را به‌طور کامل تخلیه کرده و خودش نیز از این محل متواری شده است». کارآگاهان با آغاز رسیدگی به پرونده، اطلاع پیدا کردند انبار موردنظر در منطقه شورآباد مکانی استیجاری است که در این چند سال در اختیار «مهرداد» قرار داشته و این شخص علاوه‌بر شکات پرونده، از تعداد دیگری از تجار و کسبه تهران نیز به همین شیوه و شگرد کلاهبرداری کرده است. کارآگاهان در ادامه تحقیقات، با شناسایی محل سکونت «مهرداد» در محدوده میدان قزوین به این محل مراجعه و در تحقیقات پلیسی اطلاع پیدا کردند مهرداد هم‌‌زمان با تخلیه انبار، از محل سکونتش متواری شده است. مأموران با انجام اقدامات پلیسی اطلاع پیدا کردند که بیش از ٢٠ تن از اموال سرقت‌شده توسط متهم به استان آذربایجان شرقی منتقل شده و در آنجا به فروش رسیده است. به این ترتیب با انجام هماهنگی‌های لازم با دستگاه قضائی و اخذ نیابت به این استان مراجعه و نسبت به شناسایی و توقیف اموال اقدام کردند.
هم‌زمان با انجام اقدامات پلیسی برای شناسایی مخفیگاه و دستگیری متهم پرونده، ده‌ها چک بلامحل صادره از سوی مهرداد توسط تعداد دیگری از شکات به‌ کارآگاهان ارائه شد. این تعداد از مال‌باختگان درخصوص چک‌های بلامحلی که از متهم تحویل گرفته بودند، گفتند: «در زمان مراجعه به انبار متوجه شدیم بار ما در انبار نیست. مهرداد نیز به ما چک داد تا مانع از شکایت ما شود اما زمانی‌که به شعب بانکی مراجعه کردیم، متوجه شدیم چک‌ها بلامحل هستند».سرهنگ حسین زارع، رئیس پایگاه نهم پلیس آگاهی تهران بزرگ، با تأیید این خبر گفت: «در ادامه رسیدگی به پرونده و به‌منظور شناسایی و دستگیری متهم، مجوز انتشار بدون پوشش تصاویر به‌دست‌آمده از این فرد، توسط مقام قضائی صادر شد و از شهروندانی که موفق به شناسایی تصویر متهم شده‌اند و اطلاعاتی درباره مخفیگاه یا محل‌های تردد این شخص دارند، درخواست می‌شود اطلاعات خود را از طریق شماره تماس‌های ٧٣٩٤٨٢٧٥ و ٧٣٩٤٨٢٦٥ در اختیار کارآگاهان پایگاه نهم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار دهنـد».
برداشت از حساب بانکی
عامل برداشت غیر مجاز از حساب بانکی
دومین پرونده ٩ مرداد تشکیل شد و فردی با مراجعه به دادسرای ناحیه ١٢ تهران اعلام کرد بیش از ٦٠٠ میلیون تومان از حساب بانکی وی برداشت شده است. مالباخته که نمایشگاه‌دار است و در زمینه خریدوفروش اتومبیل فعالیت دارد، پس از معرفی به اداره چهاردهم پلیس آگاهی تهران بزرگ، در اظهاراتش به‌ کارآگاهان گفت: «چند ماه پیش، مدارک شناسایی‌ام شامل کارت ملی و... همراه تعدادی از اسناد و مدارک شخصی‌ام گم شد و آن زمان نسبت به دریافت مدارک المثنی اقدام کردم تا اینکه بالاخره متوجه شدم بیش از ٦٠٠ میلیون تومان از حساب بانکی‌ام برداشت شده است. بلافاصله به شعبه وصول چک مراجعه و اطلاع پیدا کردم شخصی با استفاده از مدارک شناسایی من و معرفی خود به‌عنوان صاحب‌حساب، اقدام به دریافت این مبلغ از بانک کرده است». کارآگاهان با مراجعه به شعبه بانک محل برداشت پول از حساب مالباخته، به بررسی تصاویر به‌دست‌آمده از دوربین‌های مداربسته پرداختند و اطلاع پیدا کردند هم‌زمان با فقدان مدارک شناسایی شاکی، شخص ناشناسی با استفاده از این مدارک، اقدام به افتتاح حساب در یکی از شعب بانکی در شمال شهر تهران کرده و درنهایت پس از گذشت چند ماه، پول را از حساب مالباخته برداشته و بلافاصله با مراجعه به طلافروشی و صرافی‌های خیابان جمهوری، تمامی این مبلغ را سکه و ارز خریده است. کارآگاهان با شناسایی شعبه بانکی محل افتتاح حساب بانکی مجعول و همچنین شناسایی محل‌های تراکنش مالی در تعدادی از صرافی‌ها و طلافروشی‌های خیابان جمهوری، به بررسی تصاویر به‌دست‌آمده از دوربین‌های مداربسته پرداختند و در تمامی تصاویر جوانی حدودا ٣٥ساله را به‌عنوان متهم شناسایی کردند. مرکز اطلاع‌رسانی پلیس آگاهی تهران بزرگ، دیروز با انتشار این خبر اعلام کرد: «در ادامه رسیدگی به پرونده و به‌منظور شناسایی و دستگیری متهم، مجوز انتشار بدون پوشش تصویر به‌دست‌آمده از این شخص توسط مقام قضائی صادر شد و از شهروندانی که موفق به شناسایی تصویر متهم شده و اطلاعاتی درباره هویت واقعی، مخفیگاه یا محل‌های تردد این شخص دارند، درخواست می‌شود اطلاعات خود را از طریق شماره تماس ٥١٠٥٥٥١٤ و ٥١٠٥٥٤١٥ در اختیار کارآگاهان اداره چهاردهم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار دهنـد».
خرید خودرو با چک جعلی
خریدار قلابی خودرو
سومین پرونده روز ٢٩ تیر با مراجعه شخصی به ‌کلانتری فرجام تشکیل شد. این فرد به مأموران اعلام کرد شخصی با ارائه چک تضمینی (بین‌بانکی) خودرو سواری وی را به مبلغ ١٣٠ میلیون تومان خرید، اما او در زمان مراجعه به بانک متوجه شد چک، مجعول و فاقد اعتبار است. مالباخته پس از حضور در اداره سیزدهم پلیس آگاهی، در اظهاراتش به‌ کارآگاهان گفت: «چندی پیش، برای فروش خودروام به مبلغ ١٣٠ میلیون تومان در یکی از روزنامه‌ها آگهی منتشر کردم و شخصی به‌عنوان خریدار با من تماس گرفت و پس از توافق اولیه بر سر قیمت، این مرد حدودا ٤٠ساله ساعت ٢٠ روز ٢٥ تیر به در خانه‌ام مراجعه کرد. با توجه به توافقی که بر سر قیمت خودرو داشتیم، این شخص پس از بازدید دقیق خودرو یک فقره چک بین‌بانکی به من تحویل داد و من نیز پس از تنظیم قرارداد اولیه، خودرو را همراه تمامی مدارک مالکیت به او تحویل دادم و قرار شد در چند روز آینده نسبت به انتقال قانونی اسناد مالکیت خودرو اقدام کنیم». مالباخته در ادامه اظهاراتش به‌ کارآگاهان گفت: «با اطمینان از اینکه چک تضمین‌شده بین‌بانکی تحویل گرفته‌ام، چند روز پس از فروش خودرو به شعبه بانک مراجعه کردم تا ١٣٠ میلیون تومان را وصول کنم، اما در کمال تعجب به من اعلام شد چک، جعلی و فاقد هرگونه اعتبار است». در ادامه رسیدگی به پرونده، دستور توقیف خودرو در سیستم جامع پلیس آگاهی ثبت شد تا اینکه واحد گشت آشکار پلیس آگاهی در جنوب غرب تهران اقدام به شناسایی و توقیف خودرو کرد. راننده این اتومبیل پس از انتقال به اداره سیزدهم پلیس آگاهی، در اظهاراتش به‌ کارآگاهان گفت: «خودرو را در یک نمایشگاه در منطقه اسلامشهر به مبلغ ٩٠ میلیون تومان خریداری کردم». با انجام چهره‌نگاری و بهره‌گیری از بانک اطلاعات مجرمان سابقه‌دار، یکی از مجرمان سابقه‌دار در زمینه جعل به‌ویژه جعل اسکناس و اوراق بهادار به نام «علیرضا.ب»، مورد شناسایی قرار گرفت. بررسی سوابق متهم نشان داد وی آخرین‌بار اواخر سال گذشته از زندان آزاد شده و از آن زمان تاکنون بلامکان است. سرهنگ محمدرضا ذاکراستقامتی، معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری، با تأیید این خبر گفت: «در اطلاع‌رسانی‌های متعدد صورت‌گرفته بارها از سوی پلیس به شهروندان اعلام شده در زمان انجام معاملات خود با استفاده از چک حتی چک‌های تضمین‌شده توسط سیستم بانکی، قبل از هرگونه انتقال مالکیت اموال خود به سایر افراد، حتما از اصالت مدارک شناسایی طرف معامله و اصالت چک‌های مورد مبادله، اطمینان حاصل کنند». سرهنگ ذاکر استقامتی افزود: «به‌منظور دستگیری متهم این پرونده، مجوز انتشار بدون پوشش تصویر او توسط مقام قضائی صادر شده است و از شهروندانی که موفق به شناسایی تصویر متهم شده‌اند، درخواست می‌شود اطلاعات خود را درباره مخفیگاه، محل‌های تردد یا دیگر اقدامات مجرمانه این مجرم سابقه‌دار، از طریق شماره تماس ٥١٠٥٥٥١٣ در اختیار کارآگاهان اداره سیزدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار دهنـد».
+45
رأی دهید
-2

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۷۷
    hassan5 - تهران، ایران

    در نظام اسلامی دزدی پائین تر از 3000 میلیارد افتابه دزد محسوب شده وقابل اعتنا نمیباشد.لطفا وقت مارا با افتابه دزدان تلف نکنید!؟!؟
    1
    25
    ‌سه شنبه ۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    londonlondon - لندن، انگلستان
    من از وقتی‌ این چیزهارو اینجا می‌خونم وقتی‌ میرم ایران با چنان وحشتی مردم رو نگاه می‌کنم فک می‌کنم نفر بعدی منم که می‌خوام کشته بشم تا زورگیری سر رحم بیاد یا رنندگان محترم بزنن لهم کنن :(
    3
    21
    ‌سه شنبه ۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۱
    senator x - تهران، ایران
    خب ,پلیس راست میگه.من اگه ازبابام هرنوع چکی بگیرم,تا نقد نکنم بده بستونی انجام نمیشه.در مملکتی که جرئت نمیکنی پولتو توبانک بزاری که دراثر حواس پرتی کارمند مربوطه یهو بپره,چطور اخوی ماشین130میلیونی را با یه ورق کاغذ عوض کردی؟
    0
    2
    ‌چهارشنبه ۸ مهر ۱۳۹۴ - ۰۴:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.