پایین آوردن همسرم از صحنه، تلخ‌ترین اتفاق زندگی هنری ام بود

«سالار عقیلی» خواننده نام‌ آشنای موسیقی ایرانی چندی پیش در آیین بازگشایی ارکستر ملی ایران به اتفاق محمد معتمدی به اجرای برنامه پرداخت و چندی بعد آلبومی را به آهنگسازی کیوان کیانیان روانه بازار کرد. صدای سالار که تا امروز فقط در آلبوم‌های موسیقی دستگاهی شنیده شده بود، این بار به موسیقی آلبومی با نام «سرهزارساله» رنگ و لعاب بخشید و اگر کسی نام خواننده را روی جلد آلبوم نمی‌دید به سختی می‌توانست تشخیص دهد که این صدا‌‌ همان صدای خواننده «وطنم» و«تبریز در مه» است. موسیقی ایرانیان با این خواننده پر آوازه به گفتگو نشسته که در ادامه می خوانید.

 درطول سال‌های اخیر، شما به عنوان یک چهره فعال موسیقی ایرانی خودتان را معرفی کرده‌اید و با انتشار آلبوم‌ها و اجرای کنسرت‌های مختلف به عنوان هنرمندی شناخته شدید که صدایش را عموم مردم به خوبی می‌شناسند و با بسیاری از کار‌هایش خاطره دارند…
این خواست هر هنرمندی است که مردم از کار‌هایش حمایت کنند والبته انتظارحمایت دولت هم برای هنرمندان مختلف به خصوص هنرمندان شاخه‌های مختلف هنرهای ملی وجود دارد که متاسفانه این حمایت تا امروزاتفاق نیفتاده است. باید پذیرفت که هرکاری در این حوزه انجام می‌شود کاملا خودجوش است و همین علاقه قلبی مردم و هنرمندان باعث شده که این هنربه جایگاهی که امروز دارد، برسد. هیچکس به ما کمکی نکرده، هرچند عده‌ای توسط دولت مورد حمایت قرار می‌گیرند و این عده به هیچ عنوان نمی‌توانند نماینده همه جامعه هنری باشند. کمک‌های دولت، کل جامعه هنری را دربرنمی‌گیرد. درصورتی که من معتقدم اگرقراراست کمکی از جانب دولت به جامعه هنری شود، باید کل این مجموعه را شامل شود. این کمک‌ها نباید به شکل شخصی باشد و این اندیشه را در ذهن ایجاد کند که فقط کسانی می‌توانند مورد حمایت واقع شوند که از رانت خاصی برخوردارند.

 چندی قبل از جانب برخی افراد در اجرای طرقبه با مشکلی رو‌به‌رو شدید و در چند ماهه تعدادی ازکنسرت‌های موسیقی کشورلغو شد. به نظر شما این اقدامات چه اثراتی در موسیقی کشور خواهد داشت؟ بد‌ترین تاثیراین قبیل کار‌ها، ابتدا روی مردمی است که با علاقه آمده‌اند تا اجرای موسیقی را ببینند. مردم هنردوست در صورت تکرار چنین اقداماتی به بی‌اعتمادی دچار می‌شوند و این بی‌اعتمادی می‌تواند دردرازمدت، ریزش مخاطب را به دنبال داشته‌ باشد.اگر اوضاع این‌گونه ادامه پیدا کند، حتی اگرکنسرت با کیفیت هنری بالایی قرار باشد برگزار شود، عده زیادی برای رفتن به سالن بی‌میل خواهند شد و با ترس از بین رفتن پول و وقتی که برای رفتن به کنسرت گذاشته‌اند، عطای رفتن به کنسرت را به لقایش می‌بخشند. درچنین شرایطی نمی‌دانم پول‌های مردم درکنسرت‌های لغو شده چطور به آنها بر می‌گردد اما در هرصورت این کار‌ها باعث آزار علاقه‌مندان خواهد شد.
 به نظرمی‌رسد این قبیل لغو کنسرت‌ها می‌تواند با زندگی کنسرت‌گذاران جوان و کم تجربه بازی کند و در این صورت زندگی چندین نفر را از بین ببرد…کنسرت‌گذارهرقدرهم دارا باشد، باز هم از لغو کنسرت آسیب می‌بیند، زیرا برای برگزاری کنسرتی با کیفیت، هزینه می‌کند وبا ایجاد مشکل دراجرا نه تنها ازنظر مالی آسیب خواهد دید بلکه از نظر شخصی هم دچار مشکل می‌شود. در مورد اجرا طرقبه همه هماهنگی‌های قبل ازاجرا انجام شده ‌بود و در روز اجرا هم اجازه همراهی نوازنده زن را به گروه دادند اما متاسفانه با ناهماهنگی‌هایی که اتفاق افتاد در میانه اجرا، همسرم را دیدم که به پایین سن رفت و ازاین اتفاق به شدت ناراحت شدم. پایین آوردن هنرمند ازصحنه ،آنهم وسط اجرا از نظر من بی‌احترامی بود. برای لحظه‌ای تصمیم به قطع اجرا گرفتم اما همسرم مرا به ادامه اجرا تشویق کرد.علاقه‌مندان زیادی به سالن آمده بودند ودوست نداشتم که به تهیه‌ کننده برنامه آسیب مالی بزنم، به همین خاطر اجرا را ادامه دادم اما این ماجرا به عنوان یکی ازتلخ‌ترین اتفاقات درزندگی هنری من برای همیشه باقی خواهد ماند. چنین اتفاقاتی روحیه هنرمند را خراب خواهد کرد، چه رسد که این هنرمند یک بانوباشد. وقتی هنرمندی بار‌ها به این صورت تهدید شود، پس ازمدتی ممکن است هنررا‌‌ رها کند. تکرار این حرکت بی‌شک همسرم را بیش ازاین ناراحت خواهد کرد و من چنین اقدامی را به هیچ عنوان تحمل نخواهم کرد. ما در ایران زندگی می‌کنیم و همگی خود را ملزم بر رعایت قانون و حرکت بر طبق آن می‌دانیم اما چرا باید کسانی در این کشور قانون را زیر پا بگذارند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی ارائه مجوزبه اجراهای موسیقی است و وقتی کنسرتی را بر اساس قوانین موجود به هنجار تلقی می‌کند به آن مجوزمی‌دهد. امیدوارم روزی برسد که همه به قانون احترام بگذارند و با چنین حرکاتی بی‌قانونی و زیر پا گذاشتن قوانین را باب نکنند.

* به تازگی آلبومی درزمینه موسیقی مقامی تنبورازشما منتشر شد که به عنوان اولین کار شما دراین ژانر مورد توجه مخاطبین قرارگرفت و با توجه به تفاوت با سایر آلبوم‌های شما کار خوب و شنیدنی از آب در آمد…

آلبوم «سر هزارساله» براساس مقام‌های تنبورساخته شده وبه عنوان اولین کارمن درزمینه موسیقی نواحی به تازگی به مخاطبانم ارائه شد. با توجه به تفاوت‌ها میان موسیقی دستگاهی و موسیقی مقامی خواندن این کار بسیار سخت بود و فکر نمی‌کردم به این خوبی بشود اما وقتی منتشرشد، خودم هم تعجب کردم که چطور توانسته‌ام آن قطعات مشکل مقامی را اجرا کنم.
+110
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۰
    sarbaz007 - المان، آلمان
    این انقلاب اسلامی ....
    1
    16
    ‌پنجشنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۷
    hassan5 - تهران، ایران
    (پس از پائین اوردن خانمش )بنظرم برای معلوم شدن بیشتر نفهمی وبی صلاحیتی نظام اسلامی باید اجرای برنامه را قطع میکرد ..شاید مردم هم حرکتی انجام میدادند!؟!؟
    8
    22
    ‌پنجشنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    arsham 667 - کپنهاک، دانمارک
    غیرت داشتی خودتم می‌رفتی پایین .نه واسه چندلقاز واسه این عرب صفتا......از بچه ایشون پرسیدن تا حالا بابات بازی بات کرده گفت تا حالا نشده ،اونوقت واسه یه کنسرت زاغارت باید ...یه مشت عرب زاده بازی کنی‌.
    10
    25
    ‌پنجشنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    بیدار58 - بابلسر، ایران
    خیلی به غیرتت بر خورده؟؟؟خیلی راحت خودتم می اومدی و انصراف میدادی از ادامه اجرا
    5
    13
    ‌پنجشنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    sleepyhollow - کوالا لامپور، مالزی
    نمیدونم اما فکر می کنم سالار عقیلی قواعد حرفه ای را رعایت کرد و نباید بخاطر اینکه کار را تعطیل نکرد ازش خورده گرفت. یادم میاد زنده یاد ناصر عبدالهی تو وزارت کشور کنسرت داشت و بخاطر مشکلات صدا یکدفعه گفت: بارها گفتیم نقص صدا را برطرف کنید و نکردند. پس خداحافظ. کنسرت را ول کرد و رفت. مردم خیلی از دستش ناراحت شدند که گناه ما چیه که اینها هماهنگ نبودند و پول بلیط را هم که کی میتونست از وزارت کشور پس بگیره! در مجموع کار عبدالهی حرفه ای نبود و فکر هم می کنم اگر سالار عقیلی هم تعطیل می کرد تنها مردم ضرر می کردند و میشد یک کار غیر حرفه ای. خودش هم بارها تو مصاحبه هاش گفته که برای مردم کار را تعطیل نکرد.
    6
    16
    ‌پنجشنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    بیدار58 - بابلسر، ایران
    [::sleepyhollow - کوالا لامپور، مالزی::]. دوست خوبم ,باید گاهی درست برخورد بشه با اتفاقات.روزی که قضیه نرفتن زنان به استادیوم در زمان بازی والیبال ایران پیش اومد,من گفتم بهتره که مردها به نشانه اعتراض به استادیوم نرن,خیلیا مخالف فکرم بودن و میگفتن نباید تیم رو تنها گذاشت.بنظر شما بازی و برد و باخت تیم ملی والیبال مهمتر بود یا حق زنان.همیشه جایی که باید حرفمون رو بزنیم,نمیزنیم و با اوردن بهانه های جورواجور که در واقع بخاطر ترس هست از زیر کار درست در میریم
    1
    2
    جمعه ۱۳ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    sleepyhollow - کوالا لامپور، مالزی
    [::بیدار58 - بابلسر، ایران::]. دوست عزیز. همانطوری که گفتید بهترین کار برخورد است و قبول اما همین برخورد هم باید حرفه ای و از راه درست انجام بشه. نرفتن به سالن والیبال میشد یک اعتراض باشه اما به هیج عنوان چاره ساز نیست! حکومت ایران آنچنان متمدن نیست که با نرفتن به سالن اتفاق خاصی بیافته و چیزی تغییر بکنه. اجرا نکردن سالار عقیلی هم به هیج عنوان دردی را دوا نمی کرد و ککی از مسئولین گزیده نمیشد. اما مثلا اگر بعنوان صحب اثر سرود ملی اش را ممنوع الپخش بکنه میشه یک حرکت حرفه ای. اگر دیگه داخل ایران کنسرت نگذاره میشه یک حرکت حرفه ای. یا هزاران راه دیگه که باعث پی بک میشه. برای ورود بانوان هم به همچنین. این عقیه شخصی من هستش و نمیتونم بطور قطع بگم درسته. اما هرجی فکر می کنم اون زمان فقط مردم ضرر می کردند و بازهم صدای اون اعتراض به هیچ کجا نمی رسید.
    2
    0
    جمعه ۱۳ شهریور ۱۳۹۴ - ۲۲:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.