اپلیکیشن مو-کیو (moo-Q) برای ارزیابی توان ذهنی و تغییرات خلق در شبانهروز در اختیار کاربران قرار گرفته است.
بودجه این اپلیکیشن را آکادمی بریتانیا تامین و آزمایشگاه روانشناسی دانشگاه گولد اسمیت لندن آن را تولید کرده است.
این اپلیکیشن رایگان برای آیفون و آیپد به کاربر امکان میدهد خلق (mood) و توان ذهنی خود را بطور مرتب ارزیابی کند، به این ترتیب که احساسات و عواطف منفی، حافظه و سرعت پردازش اطلاعات ارزیابی شده و در اختیار کاربر قرار میگیرد.
دکتر سوفی فون استام مدیر آزمایشگاه روانشناسی دانشگاه گولد اسمیت که این اپلیکیشن را تولید کرده می گوید:
"با استفاده از مو-کیو، کاربران میتوانند بفهمند که در چه مواقعی بهترین کارآیی ذهنی را دارند و از این اطلاعات به نفع خود استفاده کنند."
"مثلا اگر شما بفهمید که در ساعتهای اولیه روز نتایج تست شما بهتر است، ممکن است به شما توصیه شود صبحها اول کارهای مهم فکری و ذهنی را انجام دهید."
این اپلیکیشن به کاربر اطلاع میدهد که از نظر فکری و ذهنی چه تغییراتی در مرور زمان داشته است:
"علاوه بر این، اپلیکیشن از کاربر در باره احساساتش سوال میکند -مثلا آیا کاملا بیدار شده، عصبی است یا خوشحال- و بعد نتیجه تستهای ذهنی آنها را ثبت میکند."
کاربر پس از نصب اپلیکیشن، به چند سوال درباره اطلاعات شخصی پاسخ میدهد و زمانهایی را که در طول روز مایل است پیام دریافت کند مشخص میکند.
در این زمان کاربر به چند سوال و تست کوتاه و ساده پاسخ میدهد. پس از اینکه پنج بار این کار انجام شد، کاربر نمودار کارآیی ذهنی و تغییرات خلقی خود را دریافت میکند و میتواند دریابد در چه مواقع یا محیطهایی سرحالتر است و در چه مواقعی مغزش خوب کار میکند.
این اپلیکیشن بخشی از یک پروژه تحقیقاتی هم هست.
دکتر فون استام میگوید: "یکی از سوالهای قدیمی در روانشناسی این است که آیا وقتی خیلی روحیه خوبی داریم مغز بهتر کار می کند یا وقتی که خیلی سرحال نیستیم و مغز را وادار میکنیم که بهترین کارایی را از خود نشان دهد. هیچ مدرکی محکمی در تایید اینکه کدام نظریه درست است وجود ندارد و ما امیدورایم این اپلیکیشن در پاسخ دادن به این سوال کمک کند."
از این رو از کاربران درخواست میشود این اطلاعات را -بدون نام و نشان و بصورتی کاملا امن- برای تحقیقات در اختیار دانشگاه بگذارند.