از سه ماه پیش و پس از در دسترس قرار گرفتن اینترنتی یک مقاله علمی که محققان دانشگاه نیوساوث ولز در استرالیا منتشر کردند، بحثهای داغی درباره آن در میان دانشگاهیان و در رسانههای این کشور درگرفته است.
این تحقیق که با استفاده از گرافیک کامپیوتری انجام شده در مورد اندازه پستانهای زنان است؛ از بحثهای بهداشت و سلامتی گرفته تا جراحیهای زیبایی برای بزرگتر نشان دادن پستانها، و بالاخره ترجیح مردان.
مقاله بارنابی دیکسون، ملانی دانکن و آلن دیکسون در نشریه بایگانی رفتارهای جنسی منتشر شده و یکی از سوالهای آنها این بوده که اگر همه بحثها درباره اندازه پستان را کنار بگذاریم و بگوییم اندازه بزرگتر یعنی جذابیت بیشتر آنوقت نسبت جذابیت با سلامتی چگونه خواهد بود؟
انجام چنین تحقیقی میتوانست حساسیتهای اجتماعی فراوانی به بار بیاورد و به نگاه ابزاری به زنان نیز متهم شود. در واقع این امکان وجود داشت که مردم و رسانهها، هر دو، با طرح موضوع مخالفت کنند. اما چنین اتفاقی رخ نداد، در عوض یافتههای منتشر شده به بحثهایی در زمینه اقتصاد نیز کشیده شد.
پیشزمینه این تحقیق، مقالهای بود که دو سال قبلتر به قلم دو محقق بریتانیایی در نشریه Plos ONE منتشر شده بود.
این تحقیق با استفاده از تصاویر کامپیوتر انجام شد و نشان داد که پستانهای بزرگتر برای مردان گرسنه بیشتر از مردان سیر جذابیت دارد چون احتمالا نشانگر این است که که زن به منابع غذایی بیشتری دسترسی و ذخیره چربی بیشتری داشته است.
چنین الگویی در میان گونههای جانوری نیز وجود دارد و نشانههای ظاهری و کارآیی اندامها مهمترین نشانهها برای انتخاب جفت بشمار میروند.
در تحقیق بریتانیاییها از این اصل زیستی استفاده شده بود که در مقایسه با گونههای دیگر جانداران که پستانهای جنس ماده تنها در زمان شیردهی به نوزادان رشد میکنند در انسانها ظاهر پستانها پس از دوران بلوغ شکل میگیرند و تا حدود قابل توجهی در تمام عمر حفظ میشوند.
بخشی از این شکل پذیری دائمی در انسان ناشی از انباشت چربی در پستانهاست که در گونههای دیگر رخ نمیدهد. در حقیقت وجود چربی بیشتر در ناحیه پستان به برتری تکاملی دارنده اندام بزرگتر نسبت به دیگران میانجامد.
پیش از این هم برخی تحقیقات به این نتیجه رسیده بودند که صرفنظر از ویژگیهای ژنتیکی و اقلیمی که بر شکل اندام زنان و مردان در یک محیط مشخص تاثیر میگذارند افزایش اندازه پستانها در زنان در اثر افزایش سلولهای چربی در این اندام به ناظر بیرونی نشان میدهد که دسترسی به مواد غذایی و در نتیجه کالری کافی برای چنین زنی به راحتی امکانپذیر بوده و چنین زنی قادر است فرزندان سالمی به وجود بیاورد.
مقاله محققان بریتانیایی میگوید نقطه مقابل این تلقی متعلق به مردانی است که از نظر اقتصادی در وضعیت بهتری هستند. دسترسی این مردان به درآمد بیشتر و متعاقب آن منابع غذایی کافی نگاه آنها به ظاهر زنان را تغییر میدهد. در این گروه از مردان، زنانی با پستانهای کوچک به عنوان زنان جذاب شناخته میشوند.
پیش از این، تحقیقات متعدد دیگر نشان داده بودند که مردان در جوامع پساصنعتی بر اساس ترغیب رسانهای به تفاوتهای اندام زنان توجه میکنند.
اما گروهی از کارشناسان میگویند علیرغم ارزشهای زیباشناختی که از طریق رسانهها تبلیغ میشود مبنای انتخاب جفت در جوامع انسانی همچنان برگرفته از تکامل گونههاست و اندازه پستانها از نظر زیستی نشانه قابلیت زادآوری در زنان است.
علاوه بر این در بین محققان بر سر اینکه آیا اندازه پستانها باعث میشود فرد برای ازدواج شانس بیشتری داشته باشد اختلاف نظر هست، برخی معتقدند علیرغم این که بزرگ بودن پستانها ممکن است باعث جذابیت بیشتری شود اما برای ازدواج تمایز ایجاد نمیکند و اگر چه اندازه پستان نشانه تغذیه بهتر و سلامت بیشتر است، اما تعیین کننده همسر بهتر نیست.
اما برخی دیگر نیز معتقدند که جذابیت در اندازه پستانها یعنی تغذیه بهتر، همسر مناسبتر و در نتیجه بقای بیشتر نوزادان.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان