ایران طرح صلح سوریه را تحویل سازمان ملل خواهد داد
+3
رأی دهید
-2
عکس از خبرگزاری مهر - آقای معلم در سفرش به تهران از جمله با وزیر خارجه ایران دیدار کرددولت ایران می گوید که به زودی یک طرح صلح برای سوریه را پس از تکمیل رایزنی ها با دمشق تسلیم سازمان ملل متحد خواهد کرد.به گزارش منابع خبری ایران، حسین امیرعبداللهیان، معاون وزارت خارجه ایران، روز چهارشنبه گفت: "جمهوری اسلامی ایران طرح پیشنهادی اصلاح شده خود درباره سوریه را به دبیر کل سازمان ملل متحد ارایه خواهد کرد."
او افزود: "این طرح پس از انجام رایزنی های دقیق میان تهران و دمشق به دبیر کل سازمان ملل ارایه خواهد شد."
آقای امیرعبداللهیان پیشتر در روز چهارشنبه با میخائیل باگدانوف معاون وزارت خارجه روسیه و فرستاده ولادیمیر پوتین رئیس جمهور این کشور در امور خاورمیانه گفتگو کرد. موضوع گفتگوهای آنها سوریه بود.
این خبر درحالی منتشر می شود که ولید معلم وزیر خارجه سوریه روز چهارشنبه در تهران با مقام های بلندپایه ایرانی دیدار کرد.
طرح ایران بر ابتکار عمل چهار ماده ای که محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران سال گذشته به سازمان ملل ارائه کرده بود استوار است.
این چهار ماده شامل برقراری آتش بس فوری، ایجاد یک دولت وحدت ملی، حفاظت از اقلیت ها براساس قانون اساسی و انتخابات تحت نظارت بود.
حسن روحانی رئیس جمهور ایران در دیدار روز چهارشنبه با آقای معلم گفت: "در عرصه سیاسی همچنان از همه توان و امکانات سیاسی خود برای برطرف کردن مشکلات، ایجاد ثبات و آرامش و تحقق خواست و آرامش مردم سوریه استفاده خواهیم کرد."
او ابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک ثبات و امنیت کامل در سوریه برقرار شود.
آقای ظریف هم در دیداری با آقای معلم بر مواضع تهران دایر بر اینکه "راهکار سیاسی و دیپلماسی بعنوان تنها راهکار حل بحران سوریه است" تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز قدرت های غربی و منطقه ای، از جمله ترکیه و عربستان سعودی، هم تلاش های خود برای حل مناقشه سوریه که باعث جاری شدن سیل پناهندگان و رشد گروه های افراطی شده را تشدید کرده اند.
دو روز پیش جان کری وزیر خارجه آمریکا در دیداری در قطر با عادل جبیر وزیر خارجه عربستان و سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه درباره بحران سوریه صحبت کرد و به گفته مقام های آمریکایی از "نیاز برای یک راه حل سیاسی برای مناقشه سوریه و نقش مهمی که گروه های ناراضی باید در رسیدن به این راه حل بازی کنند" سخن گفت.
آمریکا می گوید که دولت بشار اسد باید قدرت را ترک کند. در مقابل ایران مخالفان سوری را تروریست می خواند و مدافع ادامه بقای حکومت آقای اسد است.
تخمین زده می شود که حدود ۲۵۰ هزار نفر در جنگ داخلی سوریه کشته شده باشند. ناآرامی های سوریه با اعتراضات مسالمت آمیز در سال ۲۰۱۱ شروع شد اما بعد از چند ماه با سرکوب خونین به خشونت کشیده شد.
همزمان در روز چهارشنبه گزارش شد که جنگنده های ائتلاف تحت رهبری آمریکا در نزدیکی شهر رقه - پایگاه داعش - مواضع این گروه را هدف گرفتند.
گروه دیدبان حقوق بشر سوریه که در بریتانیا مستقر است گفت که حداقل پنج جنگجوی گروه دولت اسلامی در این حمله کشته و ۲۳ نفر آنها زخمی شدند.