یونسکو، سازمان میراث فرهنگی ملل متحد، تصمیم گرفته است که رشته تپه های بلند مرجانی استرالیا موسوم به "گریت بریر ریف" را در فهرست محیط های در معرض خطر قرار ندهد.
این رای با استقبال ایالت کوئینزلند استرالیا مواجه شده که به لطف این تپه های شگفت انگیز، میلیاردها دلار از صنعت توریسم درآمد دارد.
هرچند یونسکو از قرار دادن این منطقه در فهرست نقاط تحت حفاظت پرهیز کرد، اما اخطار داد که با "تهدیدهای جدی" مواجه است.
این رشته تپه های مرجانی در مسیری دو هزار کیلومتری در طول سواحل شمال شرقی استرالیا امتداد یافته و بزرگترین اکوسیستم زنده دنیا شناخته می شود.
جکی تراد معاون فرماندار ایالت کوئینزلند به بی بی سی گفت که او "بی نهایت از این تصمیم خوشحال است."
او گفت که "این لحظه ای فوق العاده در تاریخ کوئینزلند و تاریخ استرالیاست."
او اذعان کرد که سلامت تپه های مرجانی افت کرده است اما گفت که دولت کوئینزلند "تعهد جدی" خود برای حفاظت از آنها را اعلام کرده است.
استرالیا باید در پایان ۲۰۱۶ و بعد در سال ۲۰۲۰ طی گزارش هایی به یونسکو نشان دهد توصیه های این سازمان را اجرا کرده است.
بعضی هواداران محیط زیست استدلال کرده بودند که این تپه ها باید به فهرستی از ۴۵ نقطه دیگر که تحت محافظت هستند اضافه شوند. آلودگی آب و پروژه های بزرگ توسعه در سواحل این نوع تپه های مرجانی را تهدید می کنند.
گروه صلح سبز ابراز نگرانی کرده است که یک پروژه عظیم معدن زغان سنگ و گسترش یک بندر در منطقه به این تپه ها آسیب می رساند.
در یک گزارش سال ۲۰۱۴ تغییرات جوی، رویدادهای شدید جوی، و آلودگی ناشی از صنایع از عواملی شمرده شد که "انتظار می رود وضع این تپه ها را در آینده بدتر کند."
استرالیا پیشتر در سال جاری طرحی را تسلیم یونسکو کرد که در آن خطوط کلی چگونگی مقابله با تهدیدها را توضیح داد.
هدف این برنامه کاهش ۸۰ درصد آلودگی پیش از ۲۰۲۵ و همچنین تجدید نظر در تصمیمی برای تخلیه مواد لایروبی شده در نزدیکی تپه هاست.
این تپه ها در سال ۱۹۸۱ در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت.
سازمان ملل می گوید که این تپه ها از نظر تنوع زیستی در صدر این فهرست قرار می گیرند و دارای "اهمیت ذاتی و علمی فوق العاده هستند."
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان