جیمز هریسون در ظاهر مرد سالخوردهای عادی است که عاشق خانودهاش است، هرروز پیادهروی میکند و کلکسیون تمبر دارد، اما آنچه او را از دیگر انسانها متمایز ساخته،مایع حیاتبخشی است که درون رگهای بدنش جریان دارد.
براساس گزارش CNN، هریسون که به مرد دست طلایی نیز شهرت دارد، طی 60 سال گذشته تقریبا هر هفته برای اهدای خون به مراکز انتقال خون مراجعه میکند. دلیل این کار به جراحی باز میگردد که در دوران کودکی روی او انجام گرفتهاست.
هریسون 78 ساله در سال 1951 زمانی که 14 سال سن داشت، تحت جراحی قرار گرفت که طی آن یکی از ریههایش برداشته شدند. در آن دوران فردی ناشناس 13 واحد خود به او اهدا کرد و اینکار جانش را از مرگ نجات داد و همین رویداد او را به یک اهدا کننده خون همیشگی تبدیل کرد.
کمی پس از آنکه هریسون اهدای خون را آغاز کرد، پزشکان با او تماس گرفته و او را از ویژگی درمانی خاص خونش در درمان بیماریهای مرگبار آگاه کردند.
به گفته جما فالکنمایر یکی از اعضای بخش اهدای خون صلیب سرخ استرالیا، تاحدود سال 1967 در استرالیا سالانه هزاران کودک جانشان را از دست میدادند و کسی دلیل آن را نمیدانست. در آن دوران آمار سقط جنین بالا بود و نوزادان با آسیبهای شدید مغزی متولد میشدند. عامل این عارضه، بیماری خودایمنی به نام بیماری رزوس بود که در آن خون زنان باردار به سلولهای خونی جنین حملهور میشدند و در بدترین شرایط آسیبهای مغزی شدید در جنین ایجاد کرده و حتی جنین را نابود میکردند.
این بیماری زمانی بروز میکند که زن باردار دارای گلبولهای منفی رزوس و جنین دارای گلبولهای مثبت رزوس به ارث رسیده از پدر باشد. در این شرایط اگر بدن مادر نسبت به رزوس مثبت حساس باشد، بدن آنتیبادی تولید کرده و سلولهای خونی خارجی جنین را نابود میکند.
پزشکان به هریسون گفتند که خون او دارای آنتیبادی غیرعادی است و او از دهه 1960 همکاری خود را با پزشکان آغاز کرد تا در نهایت پادتنی به نام آنتی-دی (Anti-D) از خون او تولید شد که از ایجاد آنتیبادیهای مخرب در بدن زنان حامل گلبول منفی رزوس جلوگیری میکند.
هریسون خونی رنگینتر از دیگران دارد، زیرا به گفته صلیب سرخ استرالیا وی تاکنون با کمک خونش توانسته جان بیش از دو میلیون نوزاد را از مرگ نجات دهد. به گفته صلیب سرخ هر پادتن آنتیدی که در استرالیا ساخته میشود،از خون هریسون ساخته شدهاست، درحالی که بیش از 17 درصد از زنان استرالیایی به این دارو نیازمندند.
هنوز دلیل خاص بودن گروه خونی هریسون مشخص نشدهاست،اما پزشکان احتمال میدهند خونی که در 14 سالگی از یک اهدا کننده ناشناس دریافت کرده،چنین ویژگی را در بدن هریسون ایجاد کردهاست.
هریسون در استرالیا یک قهرمان ملی محسوب میشود که تاکنون بیش از هزاران بار پلاسمای خونش را اهدا کردهاست. با اینهمه در تمامی دفعاتی که وی خون اهدا کرده، حتی یکبار هم به سوزنی که وارد رگ دستش شده نگاه نکرده، زیرا به گفته خودش تحمل دیدن خون و توان تحمل درد را ندارد.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان