افزایش زنان کارتن‌خواب در تهران؛ کمپین سینماگران برای ایجاد سرپناه

در حالی‌که یک عضو کمیسیون مجلس ایران از افزایش نگران‌کننده زنان کارتن‌خواب تهران خبر داده، تعدادی از هنرمندان با تشکیل کمپینی به نام «سین هشتم: سرپناه» درصدد کمک برای بهبود وضعیت این معضل اجتماعی هستند.
 
آغازگر این حرکت اجتماعی رخشان بنی‌اعتماد، سینماگر ایرانی بود که اواخر سال گذشته، جایزه‌ای را که برای فیلم «قصه‌ها» از آسیا-پاسیفیک دریافت کرده بود، به حراج گذاشت تا مبلغ به دست آمده از آن،‌ برای زنان بی سرپناه هزینه شود.
 
بعد از این حرکت خانم بنی‌اعتماد، تعداد دیگری از سینماگران و هنرمندان ایران هم دست به چنین کاری زدند و در پی این اقدام اجتماعی، کمپینی به نام «سین هشتم: سرپناه» برای سر و سامان دادن به اوضاع زنان بی‌سرپناه، شکل گرفت.
 
جمشید مشایخی، پرویز پرستویی، علی رفیعی، بهمن فرمان آرا، فاطمه معتمدآریا، حمید جبلی، حبیب رضایی، هما روستا، شمس لنگرودی، نیکی کریمی، فرشته طائرپور، کمال تبریزی، بهرام رادان و احمد مسجدجامعی از جمله هنرمندان و چهره‌های شاخصی بوده‌اند که تاکنون در این حرکت اجتماعی حضور داشته‌اند.
 
در همین حال در رابطه با مسئله زنان بی‌سرپرست و کارتن‌خواب در شهر تهران، ‌طی چند ماه اخیر، ‌اظهار نظرهای متعددی از سوی شخصیت‌های دولتی و نمایندگان مجلس صورت گرفته است.
 
تازه‌ترین اظهار نظر،‌ مربوط به گفت‌وگوی فاطمه آلیا، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، با خبرگزاری مهر است.
خانم آلیا در گفت‌وگوی منتشر شده در روز جمعه ۱۵ خرداد بر روی خبرگزاری مهر، با بیان این که شهرداری‌ها و سازمان بهزیستی متولی اصلی ساماندهی کارتن‌خواب‌ها هستند، اعلام کرد: «بر اساس مشاهدات بازدید شبانه در دو هفته قبل، تعداد کثیری از کارتن‌خواب‌ها در تهران را شهرستانی‌ها تشکیل می‌دهند که بخش عمده آنها مشکل اعتیاد و قاچاق مواد دارند؛ البته افراد سالم هم بین کارتن‌خواب‌ها وجود دارد که در شهر سرگردانند.»
 
این نماینده مجلس با اشاره به این که آمار دقیقی از تعداد کارتن‌خواب‌ها در دست نیست، گفت: «تعداد کارتن‌خواب‌ها متغیر است و برخی از آنها گاهی به دلیل ارتکاب به جرم بازداشت شده ولی بعد از مدت کوتاهی مجدد به مجموعه این افراد باز می‌گردند.»
 
صحبت‌های این نماینده مجلس در مورد نامشخص بودن آمار کارتن‌خواب‌های تهران در حالی صورت گرفته است که رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران چند روز پیش اعلام کرده بود حدود ۱۵ هزار کارتن‌خواب در این شهر وجود دارد.
 
فاطمه دانشور،‌ عضور شورای شهر تهران، روز نهم خرداد با اشاره به این که در سال ۱۳۹۲ تعداد کارتن‌خواب های تهران ۱۲ هزار نفر بود به خبرگزاری فارس گفت: «در سال ۹۳، مدیران شهر تهران از افزایش کارتن خواب‌ها به ۱۵ هزار نفر خبر دادند و آخرین آمارهای سازمان رفاه شهرداری تهران در ۲۰ فرودین امسال هم حکایت از آن دارد.»
 
رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر با بیان این که حاشیه تهران مامنی برای کودکان کارتن‌خواب تبدیل شده، ‌اعلام کرد: «در حالی با رشد این آسیب اجتماعی شهر تهران مواجه هستیم که حضور زنان باردار و کودکان در شرایط حاد، در میان کارتن‌خواب‌ها در حال شیوع است.»
در همین رابطه،‌ زهره طبیب‌زاده نوری، یکی دیگر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نیز روز سی‌ام اردیبهشت در گفت‌وگویی با خبرگزاری فارس از معاونت امور زنان ریاست جمهوری ایران خواسته بود تا به وضعیت زنان کارتن‌خواب رسیدگی کند.
دیدار رضا کیانیان،‌ حسین پاکدل و حبیب احمدزاده با معاون امور زنان حسن روحانیاز سوی دیگر و در رابطه با حرکت فرهنگی اجتماعی «سین هشتم: سرپناه»،‌ چندی پیش سه نفر از اهالی هنر، رضا کیانیان، حسین پاکدل و حبیب احمدزاده به نمایندگی از هنرمندان حاضر در این کمپین با شهین‌دخت مولاوردی، معاون حسن روحانی در امور زنان و خانواده، دیدار و گفت‌وگو کردند.
 
در این دیدار، رضا کیانیان با اشاره به آمار ۱۵ هزار نفری بی‌خانمان‌ها در تهران و حضور پنج هزار زن در این میان، گفت: «مردم و هنرمندان‌ حرکت فرهنگی اجتماعی «سین هشتم: سرپناه» را آغاز کرده‌اند و حالا نوبت دولت است که همراهی خود را نشان دهد.»
 
آقای کیانیان همچنین اعلام کرد: «ما نمی‌خواهیم قیمومیت داشته باشیم، چون هدف اصلی ما این است که توجه افکار عمومی را نسبت به این ماجرا که یکی از معضلات بزرگ شهری است، جلب کنیم؛ چراکه بی خانمانی برای کل جامعه خطرات بی‌شماری دارد.»
 
این بازیگر سینمای ایران در عین حال تاکید کرد که موضوع سر و سامان دادن به بی‌خانمان‌ها به سه وزارتخانه کار، بهداشت و کشور مربوط می‌شود و پیشنهاد کرد جلساتی با حضور مسئولان این وزارت‌خانه‌ها برگزار شود.
 
به گزارش ایسنا،‌ در همین زمینه خانم مولاوردی هم قول داد که با توجه به فعالیت ستادی در «معاونت امور زنان و خانواده» ریاست جمهوری، هماهنگی‌هایی را برای این دیدارها انجام دهد.
 
در رابطه با کمپین «سین هستم: سرپناه»، قرار است برخی از هنرمندان،‌ بخشی از جوایز یا آثار هنری خود را به نفع بی‌خانمان‌ها هدیه کنند تا این آثار توسط حامیان مالی این برنامه خریداری و در قالب یک موزه نگهداری ‌شود؛ در ادامه هم درآمد حاصل از این حرکت، صرف تهیه و تجهیز ساختمانی برای اسکان بی‌خانمان‌ها، به خصوص زنان بی‌سرپناه خواهد شد.
+48
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۳
    rood120 - منچستر، انگلستان

    سرباز رهبر شما که می گفتید ایرانیان در ایران زندگی اشرافی دارند و هر روز چلو کباب و تعطیلات اگر وجدان داری بیا در مورد این خبر نظر بده .
    11
    36
    شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد
    لعنت بر اخوند ! حال و روزیکه اخوند برای ملت ایران درست کرد , مغولها صدها سال پیش با تمام وحشیگریشان برای ایرانیان درست نکردن . ان سرمایه ایکه خرج ارامگاه خمینی دجال کردن خرج کاروبار این زنان کارتون خواب میکردن خیلی به جا تر و انسانی تر بود.
    7
    24
    شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    *بی همتا* - برلین، آلمان
    مهم نیست --ساخت ضریح خمینی واجب تر است ..
    7
    21
    شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.