روزنامه های تهران: داعش آن نبود که به نظر می رسید

روزنامه های امروز تهران در عنوان های صفحه اول خود از سقوط رمادی شهر بزرگ نزدیک بغداد به عنوان یک حادثه شوک آور یاد کرده و از حضور هیاتی از طالبان در تهران خبر داده اند.
روزنامه های اصولگر با ادامه مذاکرات هسته ای بین ایران و کشورهای پنج به اضافه یک از قول منابع خارجی خبر داده اند که بازرسی های سرزده ای از مراکز نظامی ایران در پیش است، و با این ترتیب بار دیگر بر مخالفت خود با مذاکرات هسته ای تاکید کرده اند.
تیتر و عکس های صفحه اول کیهانجاوید قربان‌اوغلی در مقاله ای در آرمان از دولت و تیم مذاکره کننده ایران خواسته: به ‌طور واضح و روشن در مورد مسئله‌ بازرسی‌ها شفاف‌سازی کنند و مردم را در جریان این موضوع قرار دهند.
نویسنده بر همین اساس توضیح داده: اولاً ایران یک‌بار در طول ۱۲ سال مذاکراتی که با غرب در زمینه هسته‌ای انجام داده است، پروتکل الحاقی را به صورت داوطلبانه پذیرفته‌ است. باید توجه داشت پذیرفتن پروتکل الحاقی به‌طور یقین یکسری الزامات حقوقی به همراه خواهد داشت. هر کشوری که پروتکل الحاقی را پذیرفته و به آژانس اعلام نکرده باشد که در فلان مرکز فعالیت هسته‌ای صورت می‌گیرد و آژانس بخواهد آن مکان را مورد بازرسی قرار دهد، نمی‌تواند به‌صورت سر زده برای بازرسی به آنجا وارد شود.
 
سفیر سابق ایران در آفریقای جنوبی تاکید کرده: هیچ کشوری اطلاعات نظامی خود را دراختیار بیگانگان قرار نمی‌دهد بنابراین باید بر روی این مسئله هم شفاف‌سازی صورت بگیرد. باید توجه داشت همان اندازه که نمایندگان مجلس دلواپس بازدید از مراکز نظامی هستند به همان اندازه هم آقای روحانی و ظریف که دلسوز نظام و کشور هستند، نسبت به آن دلواپسند.
 
مقاله آرمان چنین پایان می گیرد: این تصور اشتباه است که مذاکره می‌کنیم تا تحریم‌ها لغو شود بلکه ایران در سال ۸۲ تا ۸۴ مذاکره می‌کرد تا مسائل هسته‌ای را حل کند. تحریم‌ها به واسطه‌ برخی بی‌تدبیری‌ها به مذاکرات اضافه‌شده که در متن مذاکره جامع رفع خواهد شد. لذا هدف مذاکره، حل مسئله‌ هسته‌ای است و لغو تحریم‌ها در مقام بعدی است و اگر مذاکرات به نتیجه برسد به‌طور یقین تحریم‌ها هم لغو خواهد شد.
نگران بعد از توافق
آرمین منتظری در مقاله ای در شهروند نوشته: سعودی از ترس حضور مقتدرانه ایران در منطقه پس از توافق هسته‌ای قصد دارد، موارد اختلافی خود را با ایران هرچه سریع‌تر به نفع خود فیصله دهد. در این میان یمن و سوریه از موارد اصلی اختلاف میان ایران و عربستان‌سعودی است. در یمن، عربستان‌سعودی نزدیک به دو ماه است که کار خود را آغاز کرده است و در سوریه نیز به‌زودی شاهد سرمایه‌گذاری بیشتر عربستان‌سعودی در حمایت از شورشیان خواهیم بود.
 
این روزنامه نگار نوشته: امروز منطقه در حساس‌ترین شرایط خود به سر می‌برد و اگر عربستانی‌ها بتوانند در خصوص یمن به موفقیت دست یابند، به سرعت جبهه سوریه را نیز فعال خواهند کرد و به نظر می‌رسد که اشتهای زمامداران جدیدی که در عربستان بر سر کار آمده برای تسویه حساب با ایران، اشتهایی سیری‌ناپذیر است. نکته مهم در این میان اما لزوم دقت هرچه بیشتر دولتمردان ایران در مدیریت بحران است. کوچکترین اشتباهی می‌تواند به معنای به وجود آمدن بحرانی غیرضروری باشد.
 
در ادامه مقاله شهروند آمده: امروز بیش از هر زمان دیگری هماهنگی، اتحاد، زیرکی و هوشیاری مقامات سیاسی و نظامی کشور برای مدیریت بحران‌های منطقه‌ لازم است. ایستادن در مقابل ماجراجویی‌های عربستان‌سعودی در چارچوب حفظ منافع ملی کشور، اقدامی معقول و منطقی است اما باید کاملا دقت کرد در این مسیر اقدامات و اظهارات ماجراجویانه صورت نگیرد. سیاست دولت تدبیر و امید بر اساس تنش‌زدایی با کشورهای همسایه استوار شده است و در اجرایی این سیاست نمی‌توان به صورت گزینشی عمل کرد.
شوک سقوط الرمادی
متین مسلم در مقاله ای در شهروند نوشته: شوک خبری سقوط موصل در‌ سال گذشته، آن‌قدر تکان‌دهنده نبود که سقوط دو روز پیش الرمادی در١٢٠ کیلومتری شمال بغداد توانست به مردم عراق و افکارعمومی منطقه ضربه وارد کند. حیرت از این جهت که پس از گذشت قریب به یک‌سال از جنگ دولت عراق با این گروه تروریستی چند ملیتی، علی‌القاعده تصور این بود هم دولت مرکزی و هم ارتش عراق با تجربیاتی که به دست آورده‌اند قادر به رویارویی با این شبه نظامیان خواهند بود.
 
به نوشته این مقاله: توانایی دولت و ارتش عراق در مقابله با داعش و ناامنی‌های سراسر کشور اکنون به یک دغدغه جدی مشترک برای مردم عراق و نیز جامعه جهانی تبدیل شده، به ویژه آن‌که قرار و انتظار آن بود با روی کار آمدن عبادی، عراق دستکم به لحاظ سیاسی سر و سامانی بگیرد. تمامی شواهد و قرائن نشان می‌دهد واقعیت امروز عراق غیر از آن چیزی است که تصور می‌ شد در بطن این جامعه چند گونه و عمیقا متشتت وجود دارد.
 
مقاله شهروند افزوده: حیرت‌آور است، بسیاری و در رأس آنها دولت مرکزی بغداد ترجیح دادند برداشتی متفاوت از این واقعیات پنهان داشته باشند. نه الرمادی، بلکه هر موضوع و حادثه دیگری، دیر یا زود این واقع‌پوشی را آشکار می‌کرد، که کرد. می‌تواند انتقادی تلخ و گزنده به نظر برسد اما تحولات کنونی ثابت می‌کند ارزیابی‌های قبلی از علت و چرایی بروز و ایجاد ناامنی‌ها در عراق و نه فقط آنچه به داعش مربوط می‌شود، با محاسبات دقیقی صورت نگرفته است.
 
روزنامه جوان با تیتر «بازپس گیری الرمادی بدون آمریکا کلید خورد» نوشته: سخنگوی پنتاگون طبق معمول به کری خوانی پرداخت و با ژستی مدعیانه اعلام کرد که رمادی از داعش بازپس گرفته می‌شود و رئیس ستاد ‏مشترک امریکا هم سقوط یک شهر در جنگ را امری معمول خواند تا کم کاری و عدم جدیت نیروهای به اصطلاح ائتلاف ضد داعش در حمایت از دولت عراق را نشان داده ‏باشد.
به گزارش روزنامه سپاه پاسداران: در همین حال مردم و حتی عشایر سنی نشین عراق ناامید از وعده‌های آمریکایی‌ها خواستار اعزام هرچه بیشتر نیروهای بسیج مردمی عراق به رمادی ‏شدند تا به این ترتیب همچون تکریت فرآیند آزاد‌سازی این شهر بدون امریکا کلید بخورد. ‏
باید به مردم راست گفت
کارتون امین منتظری، بی قانونسه روز بعد از حادثه مبهمی که در هفته پایانی بازی های لیک برتر فوتبال ایران پیش آمد احمد شیرزاد در مقاله ای در اعتماد با اشاره به این حادثه نوشته: جامعه نیاز به آن دارد که مسایل مختلف برایش به روشنی بیان شود برای مثال اگر روابط‌شان با دولتی رو به تحول گذاشت این را به روشنی بیان کنند و برای جامعه توضیح دهند این تغییر موضع برای منافع ملی انجام شده است. در واقع بیان این‌گونه مسائل باعث می‌شود تا دمای جامعه پایین بیاید و از آن نقطه جوشی که تنش‌آفرین است فاصله بگیرد.
 
نویسنده دومین تاکید خود را بر صداقت و شفافیت با شهروندان گذاشته و نوشته: بزرگ‌ترین دستاورد روراستی با جامعه، اعتماد جامعه به حاکمیت و مدیران کشور است. یادمان نرود جامعه‌ای که به حاکمانش اعتماد نکند به خودش هم نمی‌تواند اعتماد کند. این نقد به دولت و حاکمیت ایران وارد است که دایره محرمانه هایش بسیار وسیع است. در سال‌های گذشته حتی انتشار نتایج برخی نظرسنجی‌ها از جامعه ایران محرمانه تلقی می‌شد.
مقاله اعتماد بدین جا رسیده که: شاید برخی بر این حرف من خرده بگیرند و بگویند در هر صورت یک سری مسائل محرمانه برای هر دولت و نظامی وجود دارد. در حالی که اگر در همه مسائل صداقت و شفافیت وجود داشته باشد در برخی مواردی که واقعا محرمانه است، جامعه پذیرای این واقعیت است که این مورد محرمانه است و به دولت اعتماد می‌کند و دیگر درگیر شایعات ریز و درشتی که می‌تواند منجر به آغاز بحران‌های اجتماعی و شکاف بین حاکمیت و ملت شود نخواهد شد.
کشف ۵ جزیره گرمایی در تهران
نقشه گرمایی تهران، قانونمحبوبه شعاعی در تیتر یک قانون از کشف پنج جزیره گرمایی در تهران خبر داده و نوشته: «میدان هفت‌تیر، میدان انقلاب، میدان شوش، میدان آزادی و اطراف قیطریه، جزایر گرمایی تهران هستند.» این گفته رئیس ستاد محیط‌زیست تهران، ناخودآگاه آدم را یاد دزدان دریایی و جزیره‌های گنج می‌اندازد. این‌بار اما نه دزدی وجود دارد و نه گنجی، تنها چیزی که در جزیره‌های تهران یافت می‌شود؛ گرما، آلودگی هوا و مرگ است.
 
به نوشته این گزارش: بعد از طی شدن سرمایی زودرس و بدون برف در تهران، بعید نیست که گرمایی شدید و سوزان داشته باشیم. اما حرف‌های محمدعلی شاعری، رئیس ستاد محیط‌زیست تهران، زنگ خطری را به صدا در آورد که نشان می‌دهد پرترددترین نقاط تهران، گرم‌ترین نقاط تهران است. همان نقاطی که مردم در آنجاها به سر کار، درس و زندگی‌شان می‌روند. به گفته این مقام مسئول، بعید نیست اگر در این مناطق تلفات انسانی ناشی از گرما هم داشته باشیم.
 
گزارش قانون بدین جا رسیده که: از سال ۱۳۰۳ تا سال گذشته حداقل دمای تهران منفی ۱۵ درجه بوده است که به دنبال تغییرات آب‌وهوایی اکنون به منفی ۵ درجه رسیده است و این به معنای افزایش درجه حرارت شهر تهران است که موجب کاهش نزولات شده و دما ۲ الی ۳ درجه افزایش یافته است.
هشدار علمی به رییس جمهور
روزنامه جوان از نامه چهار هزار و ۱۸۲ عضو رسمی هیات علمی دانشگاه ها خطاب به رییس جمهور خبر داده که در ابتدای آن وعده داده شده که مطالب و پیشنهادات کوتاه و مهمی را در خصوص فعالیت‌های علمی، پژوهشی، فناوری، نوآوری و نهایتاً توسعه فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در چارچوب اقتصاد مقاومتی برای شکوفایی و اقتدار ملی با تکیه بر خیل عظیم و مشتاق اساتید و محققین دانشگاهی به همراه دانشجویان مقاطع مختلف، به خصوص تحصیلات تکمیلی و همچنین سایر ظرفیت‌های ملی در این حوزه به استحضار می‌رساند.
در این نامه به نوشته روزنامه سپاه پاسداران آمده: پیشنهاد مشخص ما این است که با تمرکز و تقویت جهت‌گیری‌های صحیح علم و فناوری در چارچوب تدابیر، قوانین و سیاست‌های مصوب با مشارکت تمام اقشار مرتبط با این حوزه از تولید‌کنندگان علم تا بهره‌برداران و واسطه‌های مربوط، فضای شور و نشاط و پیشرفت همه‌جانبه علمی را توانی مضاعف بخشیده و این عرصه را تبدیل به عرصه‌ای استثنایی برای پیشرفت کشور قرار گیرد و بر اساس آن فرصت‌های استثنایی را به‌وجود آورد و با سرعت زیاد وابستگی کشور به درآمدهای حاصل از خام‌فروشی، به خصوص نفت و گاز را قطع کرد و همگان شاهد رونق و شکوفایی هرچه بیشتر کشور با حفظ ارزش‌ها و آرمان‌های آن باشند.
گسترش کلاهبرداری ها
بنفشه سام‌گیس گزارشی دارد در اعتماد که با این جلمه شروع می شود «با تلفن همراهم تماس گرفت و خودش را خانم ز. و نماینده سازمان بیمه سلامت معرفی کرد. پرسید که آیا بیمه تکمیلی دارم؟ گفتم ندارم و او که تمام اطلاعات شخصی من را داشت گفت که می‌تواند با دریافت رقم ١٤٩ هزار تومان به عنوان حق بیمه تکمیلی برای خودم و سه نفر فرد تحت تکفل، برای من بیمه تکمیلی با اعتبار یک ساله درست کند.»
 
در ادامه گزارش آمده: به دنبال اظهارات برخی شهروندان که در گفت‌وگو با «اعتماد» خبر دادند افرادی در تماس تلفنی، خود را نماینده بیمه‌های خصوصی یا دولتی درمان معرفی کرده و پیشنهاد صدور بیمه تکمیلی برای آنها دارند، کارشناسان بیمه و متولیان بیمه‌های خصوصی و دولتی در گفت‌وگو با «اعتماد»، هشدار دادند که این افراد کلاهبردار هستند و مردم مراقب باشند که فریب اصرار آنها را نخورده تا دچار زیان اقتصادی بر اثر واریز وجوه به شماره حساب‌های پیشنهادی آنها نشوند.
 
به نوشته این گزارش: داستان صرفا به فروش بیمه تکمیلی محدود نمی‌شود. صرفا هم به تماس تلفنی محدود نمی‌شود. توزیع صندوق صدقات در برج‌های مسکونی به نام انجمن‌های خیریه‌ای که هیچ جا ثبت نشده‌اند، وعده فروش یک ساله حبوبات به نرخ دولتی، صدور بیمه یک ساله آتش‌سوزی، فروش کارت تلفن و اینترنت هوشمند، تنها نمونه‌ای از کلاهبرداری‌های نوین هستند که از آنها با خبریم.
گزارشگر اعتماد در نهایت نوشته: باید علت را در کدام گره کور پیدا کرد؟ بیکاری؟ رکود اقتصادی؟ پیشرفت جرایم سازمان یافته؟ اهمال نیروهای انتظامی برای کشف جرایم؟ ضعف بازدارندگی قوانین؟ برای مالباخته البته هیچ کدام از این دلایل مهم نیست. او فقط می‌خواهد به پولی که از کف داده برسد.
بهانه‌ها از کجا می‌آید؟
حسن وزینی در سرمقاله ایران روزنامه دولت از مشکل دولت برای اجرای سیاست های اعلام شده خود نوشته و موانع کار را نام برده که اول از همه دولت معتقد است که یارانه‌ها از منظر منطق اقتصادی، اجتماعی و الزام قانونی باید در بین دهک‌های پایین جامعه توزیع شود. با این حال این نگرانی وجود دارد که با هر معیاری بخشی از کسانی که مستحق دریافت یارانه نقدی هستند، از گردونه شمولیت دریافت یارانه نقدی خارج شده و معیشت‌شان در معرض آسیب جدی قرار گیرد.
 
نویسنده با اشاره به احتیاطی که دولت به کار می گیرد تا در حذف افراد غیر محق امکان بروز خطا به کمترین حد خود برسد نوشته این احتیاط بعد دیگری نیز دارد و آن به رفتار ناپخته برخی از رقبای سیاسی بر‌می‌گردد. برخی از دولتمردان به صراحت گفته‌اند که در مسأله یارانه‌های نقدی نگران پشت پای رقبای سیاسی هستند. این نگرانی به این دلیل است که عملکرد مخالفان از تشویق مردم به انصراف ندادن از دریافت یارانه نقدی تا فشار بر دولت برای حذف برخی از یارانه بگیران، نشان از آن دارد که این طیف چشم طمع به تبعات حذف یارانه نقدی برخی اقشار دوخته و بروز هر اشتباهی را فرصتی برای رسیدن به منویات خود می‌داند.
 
مقاله روزنامه ایران بدان جا رسیده که: سخنگویان رسانه‌ای و سیاسی این طیف خود اقرار دارند دولت منابع کافی برای توزیع یارانه نقدی همگانی ندارد و حتی اگر داشته باشد ضرورتی به توزیع یکدست و همگانی نیست اما سعی می‌کنند از هر فرصتی برای بزرگنمایی اشتباهات احتمالی بهره‌برداری کنند.
یارانه من چی شد؟
کارتون فرهاد بهرامی، فرهیختگانآیدین سیار سریع در ستون طنز بی قانون با اشاره به این که دولت عزیز مدتی است یواشکی و به طوری که زیاد درد نگیرد در حال حذف یارانه افراد پردرآمد است گفتگوی خود را در وزارت کار شرح داده که در آن به قطع یارانه خود اعتراض می کند و می پرسد: اای وزارت کار! چرا یارانه من را قطع کردی؟
وزارت کار: حتما جزو آن پنج گروه پردرآمد بودی.
من: ای وزارت کار! من نه دارای خودروی لوکس هستم نه پزشک هستم، نه صاحب صرافی و اعضای هیات مدیره بانک و شرکت خصوصی و فرد مقیم خارج از کشور.
گفتگوی طنزنویس بی قانون با وزارت کار ادامه می یابد تا سرانجام وزارت کار می گوید: به این ترتیب هیچ دلیل قانع کننده‌ای برای حذف یارانه شما وجود نداره. شما برو تو خلوت خودت فکر کن ببین چه کار اشتباهی در زندگی‌ات انجام دادی که الان داری به این شکل نتیجه‌اش رو می‌بینی.
من: درست می‌گی. حالا که فکر می‌کنم می‌بینم یک ماه پیش واسه خنده به یکی از دوستامون که عاشق یه دختره شده بود گفتیم دختره ام اس داره، آخرش رفیق‌مون سکته کرد دختره هم ازدواج کرد رفت.
وزارت کار: واقعا کار زشتی کردین. با این کار شنیع انتظار داشتین یارانه‌تون هم قطع نشه؟
من: حق با شماست. من از دولت ممنونم که اینقدر پاسخگو است. از قول من از همه ارکان دولت تشکر کنید.
وزارت کار: خواهش می‌کنم. وظیفه ماست.
من: اوکی. بای.
وزارت کار: بای.
+8
رأی دهید
-34

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.