آستان قدس بعد از “مهاب‌قدس” و “صبا”، کنترل “مپنا” را نیز در اختیار گرفت

تقاطع: “آستان قدس رضوی” بعد از “مهاب‌قدس” و “صبا”، گروه “مپنا”، دیگر شرکت بزرگ فعال در حوزه‌ی آب و برق ایران را نیز در اختیار خود گرفت. سرمایه فعلی “مپنا” رقمی در حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود.
 
به نوشته‌ی خبرگزاری “ایسنا”، به دنبال پایان یافتن دوره‌ی دوساله هیات مدیره‌ی “مپنا”، مجمع عمومی این شرکت روز ۲۰ اردیبهشت‌ماه (۱۰ می) برگزار شد و طی آن، شرکت‌های “سرمایه‌گذاری صنایع برق و آب صبا”، “مدیریت سرمایه کرامت”، “شرکت بین‌المللی تدبیر توسعه سرمایه رضوی”، “سرمایه‌گذاری ملی ایران” و “سرمایه‌گذاری سهام عدالت استان گلستان” به عنوان پنج عضو حقوقی هیات مدیره “مپنا” معرفی شدند.
 
از میان این پنج شرکت، سه شرکت “سرمایه‌گذاری صنایع برق و آب صبا”، “مدیریت سرمایه کرامت”، و “تدبیر توسعه سرمایه رضوی” به “آستان قدس رضوی” تعلق دارند که اکثریت هیات مدیره‌ی “مپنا” را در اختیار این هلدینگ اقتصادی تحت نظر رهبر جمهوری اسلامی قرار می‌دهد.
 
شرکت “مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران” (مپنا) بعد از دو شرکت “مهاب قدس” و “سرمایه‌گذاری آب و برق صبا” که آنها نیز تحت کنترل آستان قدس قرار دارند، سومین شرکت بزرگ فعال در زمینه نیرو در ایران به شمار می‌رود.
 
بر اساس اطلاعات موجود در وب‌سایت رسمی “مهاب قدس”، تمامی سهام این شرکت به پنج شرکت “عمران رضوی”، “آستان مقدس حضرت معصومه”، “آستان قدس رضوی”، “شرکت بین‌المللی تدبیر توسعه سرمایه رضوی” و “شرکت بین‌المللی رشد سرمایه رضوی” تعلق دارد.
 
وزارت خزانه‌داری امریکا در آگِست سال ۲۰۱۰ (مرداد ۱۳۸۹) این شرکت را به دلیل فعالیت‌هایش برای ساخت نیروگاه در ایران مشمول تحریم‌ قرار داد.
 
اطلاعات موجود در وب‌سایت شرکت “سرمایه‌گذاری آب و برق صبا” نیز نشان می‌دهد که ۴۹/۹ درصد سهام این شرکت که اکثریت آن به شمار می‌رود، در اختیار شرکت سهامی “مهاب قدس” است.
 
شرکت “مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران” (مپنا) در مرداد ماه سال ۱۳۷۲ خورشیدی توسط وزارت نیروی جمهوری اسلامی تاسیس شد و تا کنون نزدیک به ۱۰۰ پروژه به ارزش تقریبی بیش از ۳۰ میلیارد یورو را به انجام رسانده است.
 
نیروگاه جنوب اصفهان، نیروگاه گازی فارس، پتروشیمی خارک، پروژه توسعه فاز یک پارس جنوبی، نیروگاه سیکل ترکیبی کهنوج، نیروگاه گازی شاهرود، نیروگاه زاگرس کرمانشاه، و نیروگاه حرارتی-خورشیدی یزد از دیگر پروژه‌های در دست اقدام “مپنا” محسوب می‌شوند.
 
این شرکت علاوه بر مدیریت، ساخت و اجرای پروژه‌های نیروگاهی، در صنایع نفت و گاز و نیز حمل‌ و نقل ریلی نیز حضور دارد و هم‌چنین دامنه‌ی فعالیت‌های خود را به خارج از مرزهای ایران نیز گسترش داده است به طوری که طبق اطلاعات موجود در وب‌سایت رسمی آن، احداث “نیروگاه گازی الصدر” و “پروژه حیدریه” در شهر نجف از جمله پروژه‌های این شرکت در کشور عراق به شمار می‌روند.
 
“آستان قدس رضوی” با بیش از پنجاه شرکت اقتصادی و پانزده موسسه و بنیاد فرهنگی و اجتماعی در شهر مشهد، زیر نظر “تولیت” آرام‌گاه امام هشتم شیعیان اداره می‌شود. این “تولیت” بعد از انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ با حکم روح‌الله خمینی، رهبر پیشین حکومت ایران در اختیار عباس واعظ طبسی قرار گرفت که این حکم در زمان علی خامنه‌ای، رهبر کنونی جمهوری اسلامی نیز تمدید شد. واعظ‌ طبسی ۸۰ ساله عضو مجلس خبرگان رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی است و مدیریت عالی “حوزه علمیه خراسان” را نیز بر عهده دارد.
 
این “بزرگ‌ترین هلدینگ اقتصادی شرق کشور” از جمله نهادهای زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی است که از پرداخت مالیات به دولت معاف هستند. به تازگی، مجلس شورای اسلامی، در جریان تصویب لایحه‌ی بودجه‌ی سال ۱۳۹۴ کشور تصویب کرد که مالیات‌های اخذشده از شرکت‌های تابعه “آستان قدس رضوی” برای خرج در این “آستان” هزینه شوند.
+22
رأی دهید
-53

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۵
    محسن احمد علی - دبی، امارات متحده عربی

    آدم از نظر مغزی فلج میشه وقتی می بینه این ارقام و اعداد را که فقط در انحصار یه گروه، یا ریزتر بگویم ، زیر نظر یکنفر است ،. مجلس تصویب کرده که مالیات بگیره و دوباره ، برای آستان قدس رضوی خرج کنه..چقدر مسخره. .
    1
    73
    دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    مترلینگ - منچستر، انگلستان

    مثل اینکه نون تو استان قدسه یه شعبه دیگه بزنن اینا که بلدن بعدش هم بگن این حرم به اون حرم وصله چه اینجا پول بریزید چه اونجا
    0
    36
    دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    parvin55 - مادرید، اسپانیا

    یک مشت دزد قاتل از سرزمین موعود اسلام عربستان-- در ۲ مرحله ایران را به خاک سیاه نشاندند---در ۱۴۰۰ سال پیش با تعدادی خیانتکار از ایران ساسانی...و در ۱۳۵۷ با تعدادی ملی‌ مذهبی‌- مجاهد -جبهه‌ ی ملی‌!! و چپی که اینجا درس ادب میدهند که در برابر خیانتشان آفرین بگوییم-وگرنه می‌شویم رژیمی‌ و فاطی کماندو-چون آفرین به این جنایات نمیگوییم!!
    6
    55
    دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    سورتمه - بروکسل، بلژیک

    پولدارترین ارگان در ایران در درجه اول قدس رضوی و دوم کمیته امداد هست.اگر حتی 50 درصد از درامد استان قدس رضوی رو خرج محرومین کنند دیگر هیچ فقیری,در ایران باقی نمی ماند.حرم رضوی قلک خوبی برای سران نظام هست که پولش رو یکسری مردم ساده لوح واهن پرست پرداخت میکنند
    0
    38
    دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

    یادمون نره برای برآورد حاجت حتما یک سفر زیارت مشهد و کلی نذورات نقدی کنار بزاریم. تا وقتی حماقت ما مردم ادامه داره چرا دیگه اعتراض میکنیم؟ امروز حتی در روستاها دسترسی به اینترنت هست, یعنی هنوز بعد از این همه سال نمایش آخوندی, هنوز دوزاری ما نیفتاده؟
    0
    27
    دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    kitfa - سیاتل، ایالات متحده امریکا
    نتیجه : مردم ایران اگه انقلاب نکنن (خودمون) دیگه مجبوریم با اینا هم رنگ شی‌ م
    6
    15
    دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    sdfsfhjghj - گامبیا، گامبیا

    جارو برقی بدم خدمتتون؟! که یک دفعه همه چی رو با هم هورت بکشین؟
    0
    21
    دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    Dara20 - تهران، ایران
    اشتهای سیری ناپذیر این ملاها به غارت کشور باور کردنی نیست. جنازه‌های متعفن ریاکار دین فروش
    0
    12
    دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۱
    saitama - توکیو، ژاپن
    [::parvin55 - مادرید، اسپانیا::]. درود بر شما بانوی استوار پاینده باشید.
    4
    7
    دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۲۳:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    parvin55 - مادرید، اسپانیا
    [::saitama - توکیو، ژاپن::]. سپاس هم میهن ولی‌ چگونه می‌توان دیدگان را به روی فاجعه بست؟؟ برای من وضع امروز میهنم مثل یک کابوس وحشتناک در خواب‌های کودکیم است....عدم مطالعه و پذیرفتن ظلم بزرگترین درد جامعه ی داخل است افسوس و -پیروز باشید:
    3
    5
    ‌سه شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۶:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.