ایران وایر , روشنک شهریاری : من به دلیل نوع کارم از گذشته تا امروز هر ساله مدت زیادی را در خارج از ایران به سر می برم. به همین خاطر دلبستگی زیادی به غذاهایهای کشورها و فرهنگهای دیگر دارم اما تا چند سال پیش به غیر از رستوران هندی خبری از جایی که غذاهایی بقیه کشورها را داشته باشد نبود. اما چندین سال است که تهران به مرکزی برای باز شدن انواع رستوران از کشورهای مختلف تبدیل شده، از رستورانهای ایتالیایی و فرانسوی تا رستورانهای یونانی، مکزیکی، چینی، کرهای، مغولی، لبنانی و... یعنی این روزها تقریبا هر غذایی از هر کشوری که تمایل به خوردنش را داشته باشی را می توانی در تهران پیدا کنی. به همین خاطر من مشتاق شدم یک گزارش در همین رابطه بنویسم.
نکته جالب درباره رستورانهایی که غذاهای خارجی در تهران برای مشتریان خود عرضه می کنند این است که در خیلی از آنها آشپزها و حتی گارسونهایی از خود آن کشورها آورده اند تا هم شیوه پخت غذا و هم شیوه پذیرایی از میهمان با آداب و رسوم خودشان باشد.
برخی دیگر از این رستورانها اما آشپزهایی ایرانی دارند که من وقتی با آنها صحبت کردم متوجه شدم خیلی از آنها مدتی را در خود آن کشورها یا در کشورهایی دیگر در رستورانی که این نوع غذاها را داشت مشغول به کار بودند و پس از مدتی که کار را به خوبی یاد گرفتند برای راه انداختن رستورانی به ایران برگشتند.
البته در چند مورد از این رستورانها به نظر من کیفیت غذایی که ارایه می شود به خوبی و کیفیت غذای اصلی آن کشورها نیست که البته شاید دلیل آن نیز غیر از کیفیت کار آشپز نبود مواد اولیه با کیفیت و مسایلی دیگر باشد.
الان در تهران چیزی که بیشتر از همه وجود دارد رستورانهایی است که روی تابلوها و منوی آنها نوشته است غذای ایتالیایی. این رستورانها هر کدام هم اسم هایی ایتالیایی برای خود انتخاب کرده و غذاهای اصلیشان هم پیتزا و پاستا دو غذای معروف ایتالیایی است. اما به نظر من یک نکته جالب که می توان گفت این است که در موارد زیادی کیفیت و نوع پیتزاهایی که در ایران به اسم پیتزای اصلی ایتالیایی سرو می شود تفاوت زیادی با طعم و مزه پیتزاهایی که در این کشور است دارد. حتی می توانم این را بگویم که به نظر من برای ذایقه ما ایرانی ها آن پیتزاها خیلی هم خوشمزه نیست و همین پیتزاهایی که در ایران پخته می شود خوشمزه تر و به سلیقه ما نزدیکتر است.
چند رستورانی که با عنوان رستوران فرانسوی در تهران فعالیت می کنند نیز اغلب رستورانهایی لوکس و گرانقیمت هستند که رفتن به آنها و خوردن غذایشان برای همه اقشار امکان پذیر نیست. ولی با این حال این رستوران ها هم مشترهای خود را دارند و از انها تا حدودی استقبال شده است، مزه و طعم و شکل غذاهایشان نیز با غذاهای فرانسوی اصیل برابری می کند، چون چندتا از این رستورانها آشپزهایی حرفه ای از فرانسه آورده اند.
درباره رستورانهای چینی پایتخت هم باید گفت با توجه به اینکه در سالهای اخیر به دلیل مبادلات تجاری و اقتصادی زیاد ایران با چین، افراد زیادی از این کشور به ایران آمده اند این نوع رستوران ها تعدادشان بیشتر شده است. برای خود من ملاک رفتن به این رستوران ها و خوردن غذایشان این است که ببینم یا پرس و جو کنم خود چینی ها بیشتر به کدام رستوران می روند. این نکته نشان می دهد آن رستوران غذاهایی که ارایه می کند بیشتر از بقیه در پخت غذای چینی اصلی موفق بوده است.
دو سه سال است که چند رستوران کُره ای هم در تهران باز شده که در نوع خود جالب است. رستوران شبهای کره و شبهای سئول دو تا از این رستوران ها هستند که منوی غذاهایشان شامل غذاهای فست فودی معمولی و غذاهای کره ای است. غذاهای کره ای این رستوران ها چون آشپزهایشان را از کشور خودشان آورده اند بسیار شبیه غذاهای اصلی در کره است و جالب اینکه با استقبال مشتریان ایرانی هم مواجه شده اند.
دسته دیگری از رستورانهای خارجی که در شش هفت سال اخیر تعدادشان در تهران زیاد شده است رستورانی ترکی است. در تعدادی از این رستوران ها آشپزهایی که از خود کشور ترکیه آمده اند کار می کنند و غذاهایشان هم همان غذاهایی است که در استانبول و آنکار سرو می شود. من از بین غذاهای ترک ها بیشتر از همه کباب اسکندر را می پسندم که واقعا خوشمزه است.
از طرفی نزدیکی سلیقه و فرهنگ غذایی ما و ترک های ترکیه باعث شده است غذاهای آنها برای همه افراد با همه سلیقه ها در ایران مناسب باشد و مانند غذاهای دیگر کشورها نیستند که به دلیل شکل یا مزه های خاص و عجیبشان مورد پسند همه واقع نمی شوند.
به عنوان مثال در چند رستوران هندی و مکزیکی که در تهران فعالیت می کنند اغلب غذاها داری طعمی تند هستند که خیلی از ایرانی ها از آنها خوششان نمی آید. اما با این حال افرادی که به دنبال غذاهای مختلف خیلی تند هستند همیشه گذرشان به این رستوران ها می افتد. البته اینطور نیست که همه غذاهایی این کشورها تند باشد در بین غذاهای مکزیکی غذاهایی که شیرین باشند نیز وجود دارد. در بین رستورانهای مکزیکی پایتخت رستوران لاسالسا که توسط یک خانم مکزیکی الاصل که شوهری ایرانی دارد راه اندازی شده بیشتر از همه مشهور است و غذاهایش مثال زدنی است.
یک رستوران که برخی از غذاهایش را با طعم و مزه جاماییکایی اریه می کند هم در تهران وجود دارد که من چون با غذای اصلی جاماییکایی آشنایی ندارم نمی توانم درباره کیفیت غذایشان چیزی بگویم اما طعم و مزه برخی از این غذاها به دلیل تندی به غذاهای مکزیکی نزدیک است.
خلاصه آنکه تهران که زمانی در آن غذای فرنگی فقط در قالب پیتزا و همبرگر شناخته می شد حالا تغییرات زیادی کرده و پر شده از رستورانهای بین المللی و غذاهای کشورهای مختلف که هر کسی با هر سلیقه ای را میتواند راضی کند.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان