رهبر حوثی‌های یمن: هرگز تسلیم حملات عربستان نمی‌شویم

عبدالملک الحوثی رهبر شبه‌نظامیان شیعه حوثی در یمن در اولین سخنرانی تلویزیونی خود بعد از آغاز حملات هوایی عربستان و متحدانش گفت که این گروه هرگز تسلیم "تهاجم وحشیانه" سعودی نخواهد شد.
 
عبدالملک الحوثی، عربستان سعودی را به تلاش برای تهاجم به یمن با هدف اشغال این کشور متهم کرد.
رهبر انصارالله (حوثی‌ها) گفت مردم یمن حق مقاومت در برابر این حملات عربستان سعودی را "با هر وسیله و گزینه ممکن" برای خود محفوظ می‌دانند اما توضیحی درباره جزییات نداد.
 
عربستان سعودی رهبری ائتلافی منطقه‌ای را بر عهده دارد که از چهار هفته پیش در قالب عملیات "توفان قاطع" آنچه را "مواضع حوثی‌ها" در یمن می‌نامد بمباران می‌کند.
 
مقام‌های عربستان می‌گویند این حملات به درخواست دولت عبد ربه منصور هادی که از سوی جامعه جهانی به عنوان رئیس جمهور قانونی یمن شناخته می‌شود صورت می‌گیرد و هدف از آن جلوگیری از "اشغال کامل یمن به دست حوثی‌ها" است.

قطع برق و کمبود بنزین برای مولدهای الکتریکی، بخش وسیعی از یمن را در تاریکی فرو برده استسازمان‌های امدادرسان بین‌المللی می‌گویند تا کنون صدها غیر نظامی در حملات هوایی ائتلاف و همین طور درگیری‌های داخلی یمن کشته شده‌اند.
 
عربستان ایران را به حمایت از حوثی‌ها و دخالت در امور یمن متهم می‌کند. ایران این اتهام را رد می‌کند و در مقابل حملات هوایی عربستان را دخالت آشکار در امور یمن می‌داند.
 
روز شنبه دولت در تبعید یمن طرح چهار ماده‌ای ایران برای توقف فوری درگیری‌ها در این کشور را رد کرد.
پیشنهاد ایران که از سوی محمد جواد ظریف وزیر خارجه این کشور به سازمان ملل متحد ارایه شده است خواهان "توقف فوری حملات نظامی خارجی، ارسال کمک‌های بشردوستانه، از سرگیری گفتگوی ملی با مشارکت همه احزاب سیاسی، و تشکیل دولت فراگیر وحدت ملی در یمن" شده بود.
 
رهبر حوثی‌ها در سخنرانی تلویزیونی خود، اتهام‌ها‌ی مربوط به پشتیبانی تسلیحاتی ایران از گروه خود را بهانه مقامات عربستان سعودی برای اشغال یمن دانست.
 
سخنان رهبر حوثی‌ها در حالی است که در دو روز گذشته درگیری شبه نظامیان این گروه با نیروهای وفادار به رئیس جمهوری برکنار شده یمن، عبد ربه منصور هادی، در شهرهای عدن، تعز و ضالع ۸۵ کشته از طرفین برجای گذاشت.

سازمان‌های بین‌المللی می‌گویند ده‌ها کودک یمنی تاکنون در حملات هوایی عربستان سعودی کشته شده‌اندرهبر حوثی‌ها همچنین قطعنامه هفته قبل شورای امنیت مبنی بر تحریم تسلیحاتی گروه خود را "ناعادلانه" دانست.
 
همزمان علی عبدالله صالح رئیس جمهوری سابق یمن که از او به عنوان متحد حوثی‌ها در نبرد با دولت ساقط شده آقای هادی یاد می‌شود روز یکشنبه در گفتگویی با یک روزنامه محلی از قطعنامه شورای امنیت با هدف آنچه او "توقف خونریزی" می‌نامید حمایت کرد.
 
بنا به گزارش‌ها، نیروهای وفادار به آقای صالح در ساختار ارتش یمن در کنار حوثی‌ها قرار دارند اما او در این گفتگو هرگونه دخالت خود در اداره نظامیان را رد کرد و گفت از سال ۲۰۱۲ که قدرت را به آقای هادی واگذار کرد نقشی در این زمینه ندارد.
 
آقای صالح در عوض، عامل همراه شدن بخش‌هایی از ارتش یمن با حوثی‌ها را ناکارآمدی رئیس جمهور هادی و فرار او به عربستان سعودی دانست که باعث شد واحدهایی از ارتش در اختیار حوثی ها قرار بگیرد.
 
روز یکشنبه در عدن نیروهای وفادار به آقای هادی توانستند ساختمان کنسولگری روسیه و کاخ ریاست جمهوری را در این شهر از دست حوثی‌ها خارج کنند.
 
به گفته هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل، مردم یمن در نقاط مختلف این کشور برای رفع نیازهای اولیه خود مانند آب آشامیدنی غذا و دارو شرایط دشواری دارند.
 
سخنگوی ائتلاف منطقه ای در ریاض با اعلام اینکه تاکنون بیش از ۲ هزار حمله هوایی به یمن صورت گرفته است گفت به زودی یک "کریدور دریایی" برای ورود محموله های بشردوستانه به یمن شکل می‌گیرد.
+27
رأی دهید
-46

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۳
    باور عمیق - قم، ایران
    سلطنت طلب . این همونیه که ادعا میکردی کشته شده . البته اگر میشد هم فرقی نمیکرد اما موضوع اینجاست که شما از کجا اینقدر اطلاعاتت دقیقه . اسم حوثی ها رو به خاطر بسپار . اینا قاتلای آل یهود خواهند بود
    26
    10
    دوشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    amirHassna - سیدنی، استرالیا
    بهتره بگی تا زمانیکه ایران داره به ما شیتیل میده تسلیم نمی شیم. دولت اخوندا تو ایران که قدرت دارن چه گلی کاشتن که شماها تو یمن می خواین بکارین.
    7
    26
    دوشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    Dara20 - تهران، ایران
    این مرتیکه شکم گنده هم یه اوباش همانند سید حسن خرس الله است. امیدوارم این تروریست‌های مسلمان بدست تروریست‌های عربستان نفله شوند.
    6
    20
    دوشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۹۴
    mountainman - استکهلم، سوئد
    . [::باور عمیق - قم، ایران::]. دشمنیت با یهودیا چیه؟ خوبه که یهودیا یکی از اقوامی هستن که باعث بیشترین پیشرفت این دنیای خراب شده که تو توش زندگی میکنی شدن . [::amirHassna - سیدنی، استرالیا::]. این قضیه ی یمن به خاطر گرانی مواد غذایی و نفت و سوخت بود که حدودا پنج سال پیش تظاهرات کردن بدونید که اون زمان دولتی که سر کار بود یه دولت شیعی بود پس بیجا هست که بگین اینا از ایران پول میگیرن و غیره تازه یمن اکثریتش حوثی و زیدی که زیرمجموعه ی شیعه میشه هستن .
    5
    2
    دوشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    عقاب سرخ - پاسارگاد، ایران
    هیچی‌ دیگه!!حالا خر بیار باقالی بار کن،!!،هرچی‌ را که عربستان بمبارون و ویران میکنه و کرده را آخوندها و سپاه با پول مردم ایران،بازسازی و درست میکنه! باز ملت آخوند زده و زجرکشیده باید بیشتر درد و رنج را تهمل کنن تا پول هایی که باید برای ایران و ایرانی‌‌های مستحق خرج بشه یا پولهای بلوکه شده نفت و بانک‌ها سر از یمن در بیارن و برای شیعیان مهمتر از مردم ایران مصرف بشه :و البته کمک‌های نظامی و مسلح کردن و ترغیب کردن ۳۰ در صد از شیعه‌های یمن برای جنگ و خونریزی هم میلیاردها دلار هزینه رو دست مردم ایران گذاشته!!ننگ‌ و مرگ درناک بر آخوند و سپاهی و سردار‌های کثافت سپاه
    0
    4
    دوشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۹:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.