ادامه کاوشهای باستان شناسی در جنوب بازار تهران به کشف بقایای دومین اسکلت در کنار اسکلت زن هفت هزار ساله تهران و همچنین مواد فرهنگی پیش از تاریخی و دوران اسلامی (صفوی-قاجار) منجر شد.
«محمد اسماعیل اسماعیلی جلودار»، سرپرست گروه باستان شناسی در برنامه پژوهش باستان شناسی جنوب بازار تهران این خبر را اعلام کرد و به پژوهشگاه میراث فرهنگی وگردشگری گفت: «پس از شروع طرح لوله گذاری شرکت فاضلاب تهران در خیابان مولوی (حدفاصل میدان های محمدیه تا قیام) و کشف آثار پرشمار و گوناگون زیر سطحی و نیز مستند سازی شواهد گذشته عملیات گمانه زنی باستان شناختی در کنار اسکلت هفت هزار ساله قبلی، بقایای دومین اسکلت انسانی که احتمالا مربوط به همان بازه زمانی است کشف شد.
او افزود: « نخستین دست آوردهای دور جدید کاوش، مواد فرهنگی دوران اسلامی (صفوی-قاجار) و پیش از تاریخی است.
به گفته این باستان شناس، کشف ابزار آلات سنگی شامل سنگ ساب، مشته و تراشه به همراه بقایایی از کف و سازه های حرارتی و در کنار آن، تدفین انسان دوم، تاییدی بر وجود محوطه ای باستانی مدفون در نزدیکی چهار راه مولوی تهران است.»
او گفت در این دوره از کاوش، راهروی انتقال آب قنات مربوط به دوران اسلامی در عمق شش و نیم متری از سطح خیابان کشف شد.
اوایل دی ماه سال گذشته مشاهده تکههای سفال، تعدادی جوش کوره و... توسط «مهسا وهابی»، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته باستان شناسی در میان حفاریهای فاضلاب «میدان محمدیه» در سال گذشته، کاوشهای باستان شناسی را به همراه داشت که به کشف اسکلت زن هفت هزار ساله منجر شد. این اسکلت پس از شناسایی ژنتیک، مستند سازی، اسکن نوری و تحکیم سازی، در یک محفظه شیشه ای قرار گرفت. قرار است این مکان با همکاری پژوهش گاه میراث فرهنگی و گردش گری و سازمان زیباسازی شهرداری تهران به یک سایت موزه تبدیل شود.
به نوشته ایسنا، پس از تحقیقات و بررسیهای اولیه متخصصان حوزههای انسانشناسی، کالبدشناسی، ژنتیک و باستانشناسی نشان داد که این اسکلت متعلق به یک زن میان سال است.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان