یک نانوا درشهرک «لاکانشهر» رشت ابتکار جدیدی به خرج داده و برای سرگرم کردن مشتریان خود در صف نان، کتابخانه راه انداخته است.
دیارمیرزا به نقل از مهر نوشته است که «ناصر بلباسی»، نانوای خوش ذوقی است که تنها دغدغه اش برای مشتریان، آماده کردن نان سالم و با کیفیت نیست بلکه برای آن ها دغدغه دانایی هم دارد.
در این گزارش آمده کم تر کسی است که در شهرک لاکانشهر، واقع در پنج کیلومتری شمال شهر رشت نام نانوای جوان شهرک را بشنود و دهانش به تعریف باز نشود: نه به خاطر این که بعد از مدت ها آمده و نانوایی نیمه جان شهرک را راه انداخته است؛ حتی به خاطر اخلاق خوش و لب همیشه خندانش هم نیست و یا به خاطر نان های با کیفیت و شیرمال های خوش طعمی که به دست مردم می دهد. همه ناصر را به خاطر خوش ذوق و مبتکر بودنش می شناسند؛ نانوایی که به فکر دقایق معطلی مشتریانش در صف نانوایی است.»
بنابراین گزارش، در نانوایی ناصر اولین چیزی که نظر هر تازه واردی را جلب می کند، کتاب خانه کوچک گوشه مغازه و پیام های اخلاقی است که به دیوار زده شده است. ناصر می گوید: «زیاد کتاب می خوانم و هر وقت توی کتاب جمله جالبی می بینم، جایی یادداشت می کنم که از آن استفاده کنم. این جمله ها هم که به دیوار نانوایی زده ام در کتاب های مختلف خوانده ام. خوشم آمد، یادداشت کردم و زدم به دیوار نانوایی تا دیگران هم از آن استفاده کنند.»
وی درباره کتابخانه کوچکش توضیح می دهد: «تاثیر کتاب خواندن را در زندگی ام زیاد دیده ام و همه دور و اطرافیانم را هم به کتاب خواندن تشویق می کنم. به همین خاطر، به فکر افتادم تا برای مشتریان نانوایی که وقت زیادی را این جا می گذرانند، چاره ای بیندیشم.»
ناصر ادامه می دهد: «برای این که مشتریان از وقتی که در نانوایی می گذرانند خوب استفاده کنند، به فکرم رسید که تعدادی کتاب از کتابخانه شهرک قرض بگیرم و با کتابهایی که خودم داشتم، گوشه نانوایی گذاشتم تا مشتریان وقتی در صف نانوایی هستند، هرچند کم، ولی از این کتاب ها مطالعه کنند.»
وی درباره استقبال مشتریان از این حرکت جالب می افزاید: «از روزی که این کتاب ها را در نانوایی گذاشته ام، خیلی ها آمده اند و از کتاب ها استفاده کرده اند. حتی بعضی ها آنقدر از برخی کتاب ها خوششان آمده که آنها را به امانت برده اند. یادم هست روزهای اولی که کتابها را گذاشتم، یکی از مشتریانم گفت من خیلی کم مطالعه می کنم ولی این حرکت شما به قدری جالب بود که از این به بعد مطالعه را در برنامه روزانه ام می گذارم. همین مشتری الان از طرفداران پرو پا قرص کتابخانه نانوایی است.»
ناصر درباره انتخاب موضوع کتابهای کتابخانه اش توضیح می دهد: «مردم وقتی در تاکسی نشسته یا در صف نانوایی ایستاده اند، حوصله شان زود سر می رود. پس باید کتاب هایی را انتخاب می کردم که جذابیت داشته باشند. به همین خاطر سراغ کتاب هایی با موضوعات عمومی تر مثل روان شناسی، شعر، نکات پزشکی و تفریحات و سرگرمی رفتم که هم برای خوانندگان جذاب باشد و هم کم تر متوجه گذر زمان بشوند که خوشبختانه استقبال خوبی هم شد.»
وی که تنها ۲۸ سال دارد، از آرزوهای بزرگی که برای کتابخانه نانوایی اش دارد، می گوید: «روز اول که کتاب ها را گذاشتم، یکی از دوستانم کلی دستم انداخت و به این کارم خندید ولی دفعات بعد که به این جا می آمد و استقبال مشتریان را می دید، خیلی خوشش آمد. همین مساله انگیزه ای شد که به فکر گسترش کتاب خانه ام بیفتم.»
نانوای خوش ذوق لاکانشهر می افزاید: « تعداد کتاب هایم ۳۰تا ۴۰ نسخه بیشتر نیست و دیگر تکراری شده اند. به این فکر هستم که تعداد کتاب ها و موضوعات آن ها را بیش تر و متنوع تر کنم که مشتریان با رغبت بیش تری کتاب بخوانند و به خاطر تکراری شدن کتاب ها، مطالعه را کنار نگذارند.»
وی ادامه می دهد: «در حال حاضر کتاب خوب کم پیدا می شود. به خاطر همین، مردم کم تر مطالعه می کنند و ترجیح می دهند بیش تر وقت خود را با گوشی هایشان بگذرانن. اما اگر کتاب خوب باشد، مردم هم سر ذوق می آیند و کتاب می خرند و مطالعه می کنند.»
ناصر که این روزها جدا از دغدغه پخت نان، به فکر تامین کتاب های مناسب برای کتابخانه کوچکش هم هست، می گوید: «به این فکر هستم که تعمیرات اساسی در نانوایی انجام دهم و یک قفسه زیبا برای چیدن کتاب ها درست کنم. بزرگ ترین آرزویم این است که روزی در همه نانوایی های شهر چند تا کتاب برای مطالعه پیدا بشود.»
اگر چه دغدغه های ناصر برای کتاب خواندن مشتریان و توسعه و بهبود کتابخانه اش تمامی ندارد اما دستش خالی است و نیازمند دستان یاریگری است تا به آرزویش جامه عمل بپوشاند.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان