تلاش ایران برای جایگزینی یک اپلیکیشن ایرانی به جای وایبر

همزمان با گسترش روزافزون استفاده ایرانیان از نرم‌افزار پیام‌رسان «وایبر»، گزارش شده که نسخه ایرانی این نرم‌افزار با عنوان «ParsApp» در حال طراحی است و در نیمه دوم سال جاری رونمایی خواهد شد.
 
مجید رضازاده، رئیس مرکز توسعه پیگشیری سازمان بهزیستی ایران از طراحی نسخه ایرانی وایبر به نام «پارس اپ» خبر داده و گفته است: «در تلاش هستیم نسخه وب، آندروید و سپس IOS این اپلیکیشن را به تدریج طراحی و اجرا کنیم».
 
رضازاده در ادامه مدعی شده نرم‌افزارهایی همچون وایبر و واتس‌اپ «فاقد امنیت لازم هستند». او اضافه کرده: «ما در تلاش هستیم تا محتواهای مربوط به سلامت روانی، جسمی، اجتماعی و غیره را که در حال حاضر از طریق کتاب، کلاس، کارگاه‌ها و غیره ارائه می‌شود، وارد این برنامه کنیم و در گروه‌ها جهت محتواسازی منتشر کنیم.»
 
این درحالی است پیش از این رئیس پلیس فتای ایران اعلام کرده بود که پیام‌های خصوصی در وایبر توسط نیروهای پلیس این کشور قابل کنترل است که البته این سخنان از سوی شرکت وایبر رد شد.
وایبر ایرانی؛ تلاشی دیگر برای کنترل ارتباطات
خبر انتشار طراحی نسخه ایرانی وایبر در شرایطی منتشر می‌شود که به تازگی دولت ایران از راه‌اندازی دو موتور جستجوی ایرانی «با هدف مقابله با گوگل» خبر داده است.
 
برای این دو موتور جستجو که «پارسی‌جو» و «گُرگُر» نام دارند، میلیاردها تومان هزینه شده است.
سرمایه‌گذاری کلان دولت ایران برای راه‌اندازی این موتورهای جستجو را می‌توان بخشی از پروژه حاکمیت ایران مبنی بر تسلط و کنترل رفتار کاربران ایرانی در اینترنت قلمداد کرد.
 
در صورتی که دولت موفق شود کاربران ایرانی را مجاب کند که به جای مثلا موتور جستجوی گوگل، از موتورهای جستجوی فارسی استفاده کنند، در این صورت دولت می‌تواند تا حدود زیادی بر رفتار کاربران ایرانی تسلط پیدا کند.
 
اکنون و با اعلام خبر طراحی اپلیکیشن «پارس اپ» به نظر می‌رسد دولت می‌خواهد به حجم عظیمی از ارتباطاتی که در وایبر در بین ایرانیان در جریان است تسلط داشته باشد.
 
مجید رضازاده در ادامه گفتگوی خود با ایسنا از مردم خواسته که به این اپلیکیشن اعتماد کنند: «به مردم حق می‌دهیم که بنا به دلایل متعددی اعم از هک و غیره به چنین برنامه‌ها یا شبکه‌های داخلی اعتماد نداشته باشند.»
 
او در ادامه افزوده است: «به همین دلیل به تدریج سعی در اعتمادسازی داریم و از مردم درخواست اعتماد می‌کنیم اما هیچ اجباری برای قبولاندن این واقعیت نداریم بلکه از تمامی کسانی که این اپلیکیشن را مفید و کاربردی می‌دانند تقاضای حمایت خواهیم داشت.»
 
هنوز تا زمان رونمایی رسمی اپلیکیشن پارس‌اپ چند ماهی باقی مانده اما به نظر می‌رسد شمار زیادی از کاربران اینترنت، ترجیح می‌دهند رفتار ارتباطاتی آن‌ها از دید دولت پنهان بماند و «وایبر» را به «پارس اپ» ترجیح دهند.
 
+3
رأی دهید
-44

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۰
    MartinT - هایدلبرگ، آلمان
    وایبر فاقد امنیت لازم است؟؟!!جمهوری وحشتناک اسلام و سپاه سرطان و مخوف امنیت داره که جوانها بهش پناه ببرن!؟
    2
    19
    ‌سه شنبه ۱۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    mabahamim - لیدز، انگلستان
    این اپلیکیشن بیاد یه گروه از برادران بسیجی که بیکارن میرن سرکار جاسوسی از حرف زدن مردم هر موقع که بخوان قطع و وصل کنن هیچ ادم سالمی خودش تو چاه اینا نمیندازه مگر خواهران و برادران حزب الله این کاروبکنن ایه ردو بدل کنن
    0
    8
    ‌سه شنبه ۱۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    سلام لبخند - تهران، ایران
    نرم افزار وطنی امن هست عزیزان . اطمینان کنید . انقدر امن که برادران امنیتی با چشمان باز مراقب شما خواهند بود تا خدای ناکرده دچار لغزش نشوید و به جهنم سقوط نکنید . هدف فرستادن شما به بهشت است .
    0
    8
    ‌سه شنبه ۱۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.