در حالی که فیلم محمد، آخرین ساخته مجید مجیدی، و پرهزینه ترین فیلم تاریخ سینمای ایران، حتی پیش از نمایش عمومی با انتقاد رهبران مذهبی سنی روبرو شده است، تهیه کنندگان آن تصمیم گرفتهاند برای اکران فیلم در اروپا و آمریکا با توزیع کنندگان بینالمللی وارد مذاکره شوند.
مراحل پیش تولید فیلم محمد، محصول شرکت نورتابان، وابسته به بنیاد مستضعفان از سال ۱۳۸۶ آغاز شد و از همان هنگام نام مجید مجیدی، کارگردان «آواز گنجشکها» نیز به عنوان کارگردان فیلم محمد، بر سر زبانها افتاد.
اما نام مجیدی نکته شگفتانگیز ماجرای این فیلم نبود؛ بودجه اختصاص داده شده به فیلم محمد، رقمی است که سینمای ایران تا به حال به خود ندیده است.
۶۲۴ میلیارد ریال، عددی است که تهیه کننده فیلم محمد، به عنوان هزینه تولید این فیلم به رسانهها اعلام کرد، تا اهالی سینمای ایران را مدتها سرگرم حساب و کتاب ذهنی کند که با این رقم، امکان ساختن چند فیلم فراهم میشد.
مجید مجیدی، با داستانی که به کمک کامبوزیا پرتوی و حمید مجد نوشت، خواست داستان زندگی پیامبر اسلام را در قالب فیلم محمد به تصویربکشد تا به قول خودش دِین دینی خودش را ادا کرده باشد، اما اهالی مستقل سینمای ایران، اختصاص بودجه هنگفت از سوی یک نهاد حکومتی برای ساخت فیلم محمد را سیاسی خواندند. آنها بر این باور بودند، فیلم محمد، قبل از این که اثری هنری باشد، ابزاری تبلیغاتی در مقابل فیلم الرساله، ساخته مصطفی عقاد است.
مجیدی برای این هدف، در مراحل تولید از عوامل فنی نام آشنای دنیای سینما بهره گرفت. ویتوریو استورارو فیلمبردار مطرح ایتالیایی که سه جایزه اسکار را در کارنامه خود دارد، مدیر فیلمبرداری فیلم، جلوههای ویژه بر عهده اسکات اندرسون برنده اسکار برای طراحی جلوه ویژه فیلم باب و میلژن کلژاکویچ طراح دکور فرانسوی برنده جایزه «سزار» ، «آکادمی فیلم اروپا» و همچنین نامزدی دریافت جایزه «اِمی» طراحی دکور فیلم را بر عهده داشته است.
بر اساس گفتههای عوامل سازنده فیلم محمد، این فیلم با نشان دادن چهره پیامبر اسلام از همان ابتدا با واکنشهای گستردهای از سوی عالمان سنی چه در داخل و چه در خارج از کشور روبرو شد. نه عوامل تهیه و نه دست اندرکاران حکومتی در این فیلم، هیچ گاه پاسخی به واکنشها نشان ندادهاند.
با وجود تبلیغات گسترده رسانهای، مبنی بر نمایش فیلم محمد در جشنواره فیلم فجرامسال، این فیلم به دلیل مشکلات در تدوین نهایی به اکران فجر نرسید وپخش و نمایش آن تا نوروز به تعویق افتاد.
تهیه کننده فیلم محمد، از عدم انتخاب این فیلم از سوی دست اندرکاران جشنواره فیلم برلین به شدت انتقاد کرده و آن را عملی سیاسی و جهتدارخوانده بود. فیلم تاکسی جعفر پناهی در جشنواره فیلم برلین در غیاب محمد از ایران، برنده خرس طلایی این جشنواره شد.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان