توکلی: وزارت خارجه سفر اردوغان به ایران را به تعویق بیندازد

احمد توکلی، از نمایندگان اصولگرای مجلس، از وزارت خارجه ایران خواست که سفر رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه به ایران را در واکنش به سخنان روز پنج شنبه او به «تعویق» بیندازد.
 
آقای اردوغان روز پنج شنبه، ۶ فروردین، با متهم کردن ایران به تلاش برای تسلط بر خاورمیانه، گفته بود که این کار جمهوری اسلامی، ترکیه، عربستان و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس را «به ستوه» آورده است.
 
به گزارش خبرگزاری تسنیم، آقای توکلی روزجمعه، هفتم بهمن، این سخنان آقای اردوغان را «بی پایه و اساس» خواند.
 
وی اضافه کرد:«وقتی رئیس‌جمهور یک کشور آن ‌قدر برای کشور همسایه خود احترام قائل نیست که در آغاز سفرش ... اقدام به دخالت می‌کند، لازم نیست ما نسبت به ایجاد روابط با این کشور اشتیاق نشان دهیم.»
 
ساعاتی پیش از این سخنان ، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، در واکنش به سخنان آقای اردوغان گفته بود:«کسانی که با اشتباهات استراتژیک و سیاست‌های بلند پروازانه خود، خسارات جبران‌ناپذیری به بار آورده‌اند، بهتر است با اتخاذ سیاست‌های مسئولانه از ظرفیت‌های موجود جهت ایجاد آرامش و همگرایی در منطقه استفاده کنند».
 
آقای توکلی اما این موضع گیری وزیر خارجه ایران را «کافی » ندانست و گفت که این وزارتخانه باید «قاطع ‌تر از این موضع بگیرد.»
پیش از این محمود واعظی، وزیر ارتباطات ایران، خبر داده بود که رئیس جمهوری ترکیه نیمه دوم فرودین ماه سال ۹۴ به ایران سفر خواهد کرد.
 
در همین حال خبرگزاری دولتی ایرنا روز جمعه به نقل از رسانه‌های ترکیه خبر داد که برنامه سفر آقای اردوغان با وجود سخنان روز پنج شنبه او درباره ایران تغییر نکرده است.
 
به گزارش این خبرگزاری، ابراهیم کالین، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه، اعلام کرد که « تحولات اخیر در یمن اهمیت سفر اردوغان به ایران را نشان می‌دهد.»
 
آنکارا و تهران بر سر بحران‌های حال حاضر منطقه،از جمله جنگ داخلی سوریه، با یکدیگر اختلاف نظری فاحش دارند.
ترکیه از مهم ‌ترین مخالفان بشار اسد به شمار می ‌رود در حالی که ایران از مهم‌ ترین هم ‌پیمانان حکومت آن کشور است.
مولود چاووش‌اغلو، وزیر خارجه ترکیه در آذر ماه سال ۹۳ به ایران سفر کرده بود.
 
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، در دیدار با آقای چاووش‌ اغلو خواستار پیش گرفتن «اهدافی مشترک» میان تهران و آنکارا در «زمینه مسائل منطقه‌ای» شده بود.
 
وزیر خارجه ترکیه نیز به سفر پیش‌روی آقای اردوغان به ایران اشاره کرده و ابراز امیدواری کرده بود که دومین نشست شورای عالی راهبردی دو کشور در این سفر برگزار شود تا زمینه‌های لازم برای اجرایی و عملیاتی شدن «اهداف تعیین شده» را فراهم کند.
+54
رأی دهید
-18

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۰
    metti - تهران، ایران
    اقای توکلی خیلی شکر خوردن زمانیکه تریلی تریلی پول و طلا میفرستادین ترکیه چرا خفه خون . گرفته بودی پست وطن فروش؟؟؟؟چون نظره ا.ن به خ.ر نزدیک تر بود؟؟؟؟؟
    9
    16
    شنبه ۸ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۱
    DAADAA - تهران، ایران

    خاک بر سر دولت ایران که اجازه میده ترکیه که خودش تاریک ترین تاریخ رو داره ٬ به خودش اجازه چرت وپرت گویی میده..
    2
    26
    شنبه ۸ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.