افتتاح پیست شب شمشک، حاشیههای فراوانی را در پی داشت، اتفاقی که باعث شد سفر تیم ملی اسکی مردان و زنان ایران به آمریکا لغو شودورزش ایران در یک سال گذشته به غیر از موفقیتها و ناکامیها، صحنه جنجالهای متعددی بود، از ماجرای عدم همراهی علی کریمی با تیم ملی در آستانه جام جهانی تا تاثیر دستگیری غنچه قوامی بر والیبال ایران.
اسکی در شمشکمراجع فضایی به دلیل "اتفاقات رخ داده" در مراسم افتتاحیه پیست شبِ شمشک، مراجع این پیست را پلمب کردند. این مراسم "بدون هماهنگیهای با مراجع ذیصلاح" برپا شده بود. فیلم منتشر شده نشان میداد که موسیقی پخش شده و ورزشکاران نیز حرکت درجا یا پایکوبی را انجام میدادند.
فدراسیون اسکی خواهان برخورد شدید با متولیان مراسم شد. قرار بود تیم ملی مردان و زنان با هزینه فدراسیون جهانی، براى حضور در رقابتهای جهانی ۲۰۱۵ راهی آمریکا شود اما ساوه شمشکی سرمربی تیم ملی گفت: "از فدراسیون تماس گرفتند و گفتند نمیرویم. دلیل خاصی را هم اعلام نکردند."
میترا کلهر عضو تیم ملی هم درباره اینکه آیا "مشکل حراستی" برای اسکیبازان به وجود آمده است، به خبرگزاری فارس گفت: "وقتی قرار است این چنین با روحیه ورزشکار بازی کنند، معتقدم اگر اسکی را جمع کنند، بسیار بهتر است."
رئیس فدراسیون اسکی ایران دخالت حراست یا وزارت امور خارجه در لغو سفر را رد کرد.
فوتبالیستهای سربازابطال کارت پایان خدمت دهها فوتبالیست به خاطر "جعل اسناد" برای اخذ معافیت، از حیث بازتاب در رسانهها و تبعات آن در باشگاهها و تیم ملی، حاشیهسازترین ماجرای ورزش ایران در سال ۱۳۹۳ بود.
علی حمودی، بختیار رحمانی، سروش رفیعی، مهرداد پولادی، سینا عشوری، آرش افشین، سعید حلافی، احمد عبداللهزاده، محمدحسین مهرآزما و مهدی کریمیان تعدادی از این بازیکنان بودند. همگی نیز تا پایان فصل، حتی از حضور در تیمهای نظامی هم محروم شدند.
حسین ماهینی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: "دو سال رایگان بازی کنیم. تیم خودمان و تیم ملی را از ما گرفتند. به یک باره حکم اعدام هم بدهند دیگر. مگر برنامه ۹۰ حکم بخشش قاتل را نگرفت؟ یعنی کار ما بدتر از آدم کشتن بود؟ خدا را شکر در مملکت ما هیچکس کار اشتباهی نکرده؟ هیچ تخلف و سوء استفادهای نشده؟ آنها پول بیت المال نبوده؟"
از نظامیان متخلف، هرگز نامی به میان نیامد. اخبار "پرونده عظیم فساد در سیستم نیروهای مسلح" در رسانههای دولتی و صداوسیما به نحوی منتشر میشد که گویی خود بازیکنان اسناد جعلی را تایید کرده و سپس کارتها را صادر کردهاند.
مایلی کهن در زندان در پی شکایت علی دایی و با حکم دادگاه، محمد مایلیکهن با حضور در کلانتری میدان ارگ و در حالیکه مامورین به دستش دستبند زده بودند، برای چهار ماه حبس، راهی زندان اوین شد.
مایلیکهن خیلی زود آزاد شد. مدیریت فنی تیم ملی امید را پذیرفت و پس از آن، دیگر هرگز علیه دایی موضع نگرفت.
آقای شماره ۸علی کریمی در طول سال، بارها خبرساز شد. قرار نگرفتن اسمش در فهرست نهایی جام جهانی. خداحافظی از فوتبال. پذیرفتن دستیاری کیروش در تیم ملی و سرانجام کنارهگیری از تیم ملی در شب اعزام به جام ملتهای آسیا.
مرد سال ۲۰۰۴ فوتبال آسیا وقتی از فوتبال خداحافظی کرد. نوشت: "هرگز تن به بازی خداحافظی که متاسفانه در فوتبال ما نوعی حرکت تشریفاتی، تبلیغاتی و بعضا ریاکارانه است نخواهم داد. بسیاری از بزرگان فوتبال ما بی سروصدا خاموش شدند و به گورستان فراموشی رهسپار گردیدند."
کریمی پای حرف خود ایستاد و تن به بازی خداحافظی نداد. گرچه فدراسیون فوتبال نیز هرگز پیشنهادی برای برپایی چنین مسابقهای مطرح نکرد.
"خیانت" در دوومیدانیدر بازیهای آسیایی اینچئون، یکی از دوندگان ایران در ماده چهار در ۴۰۰ متر امدادی به خیانت متهم شد. ابتدا هادی رحیمی دوید و چوب را به مهدی زمانی داد. او هم تلاش کرد چوب را به احسان طهماسبی برساند که از گرفتنش خودداری میکرد.
به نوشته خبرگزاری ایسنا، یکی از دلایل طهماسبی برای رقم زدن حذف ایران، تلافی شوخی همتیمیها بود. تیمور غیاثی مدیر تیمهای ملی دوومیدانی گفت: "او را تنبیه میکنیم. او فقط به خودش بدی نکرده، بلکه به یک کشور و سه جوانی که با آرزو به اینچئون رفته بودند خیانت کرده."
سجاد هاشمی که نفر آخر بود و مأموریت داشت چوب را از طهماسبی دریافت کند، گفت: "آن لحظه به نظرم حماقت محض کرد و بس. او نه تنها به ما که به ایران خیانت کرد. حتی نیامد عذرخواهی کند. به عاکفیان گفته بود دیدی مرا اذیت کردند، چه کار کردم؟"
طهماسبی تمام اتهامات مطرح شده را رد کرد.
حقکشی و خودکشیکشتی فرنگی ایران سالی پر حادثه را سپری کرد. ماجرای کشتی سعید عبدولی با رقیب کرهای در بازیهای آسیایی و "نقض آشکار قوانین" در این مسابقه، در محافل کشتی جهان بازتابی چشمگیر یافت.
ایران تهدید کرد به دادگاه عالی ورزش شکایت خواهد کرد و اتحادیه جهانی کشتی هم در چند نوبت به صورت رسمی و غیر رسمی واکنش نشان داد اما سرانجام، تغییری در نتیجه رقم نخورد.
بابک قربانی ستاره کشتی فرنگی هم که به خاطر ارتکاب قتل، بیش از سه سال در زندان دیزل آباد کرمانشاه بود، با "مصرف مقدار زیادی قرص" در ۲۵ سالگی خودکشی کرد.
مقامات قضایی از ارائه هر توضیحی درباره ماجرای بابک قربانی خودداری کردند.
رقاصی در ماکائو پس از پایان مسابقات پرورش اندام قهرمانی آسیا به میزبانی ماکائو، مراسم اختتامیه برگزار شد. بارتاب خبری قهرمانی ایران ناچیز بود اما فیلم اختتامیه انعکاس وسیعی یافت. ورزشکارانی با اندام تنومند و عضلات در هم پیچیده مشغول رقصیدن با ترانه "دوباره عشق" از مرتضی خواننده لس آنجلسی.
فدراسیون جهانی WBPF نیز با دوربینی متفاوت، فیلم دیگری منتشر کرد و نوشت: "جشن پر شکوهی داشتیم. نگاه کنید به رقاصی بهترین تیم مسابقات، ایران."
ناصر پورعلیفرد رئیس فدراسیون بدنسازی به خبرگزاری فارس گفت این تیم را به رسمیت نمیشناسد.
غنچه قوامیدر کنگره فدراسیون جهانی والیبال در ایتالیا با حضور نمایندگان ٢١٠ کشور، رییس فدراسیون جهانی خواستار آزادی خانم قوامی شد. طومار درخواست آزادی غنچه قوامی هم بیش از ۷۰۰ هزار امضا جمع کرد.
آری گراسا رییس فدراسیون جهانی گفت به حسن روحانی نامهای فرستاده تا ایران تصمیم بازداشت غنچه قوامی را مورد بازنگری قرار دهد.
در نشست فدراسیون جهانی از اعضا خواسته شد تا این ارگان را در تلاش برای آزادی غنچه یاری دهند. پس از این نشست، تیمهایی در نقاط مختلف جهان، با پلاکاردهایی در حمایت از قوامی به زمین آمدند و حتی به صورت رسمی و پیش از شروع بازیها، بیانیهای در این باره میخواندند.
قوامی سرانجام به صورت مشروط آزاد شد اما جلوگیری از ورود زنان به ورزشگاه، بازنگری فدراسیون جهانی در اعطای میزبانی مسابقات به ایران را در پی داشت.
تجلیل دولترییس جمهور ایران در مراسم تجلیل از ورزشکاران، پاداش مدال آوران را اهدا کرد اما جمعی از مربیان کشتی آزاد و فرنگی، تکواندو و کاراته مردان و زنان که نتایجی درخشان در بازیهای آسیایی به جا گذاشتند، نامهای به وزیر ورزش نوشته و اعتراض کردند. آنها نوشتند مراسم تجلیل "به شکل تاسفانگیز" صورت پذیرفته.
نصرالله سجادی، معاون وزیر ورزش در واکنش به اعتراض مربیان گفت: "ما فقط به ورزشکاران قول دادیم، هیچ جایی درباره مربی و سرپرست صحبت نشده."
تعدادی از مربیان هم بلافاصله در اقدامی بی سابقه، با صدور بیانیهای عبارت "پاداش" را برای وزیر ورزش تعریف کردند.
مربیان ملی گفتند تصمیم رییس جمهور آذربایجان در اهدای پاداش ۱۰۰ هزاردلاری به سرمربی ایرانی تیم ملی کشتی فرنگی این کشور، هم تعریف واژه پاداش است و هم خطر جدی برای ورزش ایران به خاطر سرمایهگذاری هنگفت کشور همسایه در رشتههایی که ایران مدعی کسب مدال در المپیک است.
سلفی در استرالیااستقبال گسترده ایرانیان مقیم استرالیا از تیم ملی اگرچه رسانههای این کشور را شگفتزده کرد اما بازتابی متفاوت در کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال ایران داشت.
تلویزیون استرالیا و مطبوعات این کشور، گزارشهایی از "هواداران پرشور" ایران منعکس کردهاند. بازیکنان هم گفتند به جای ملبورن یا سیدنی، تصور میکنند در تهران هستند.
فیسبوک و اینستاگرام پر شد از تصاویر مشترک دختران هوادار تیم ملی ایران با بازیکنان. محمدزاده رئیس کمیته اخلاق گفت: "بازیکنان مراقب باشند از آنها به عنوان ابزار سیاسی استفاده نشود تا کسانی که عکس میگیرند، بعداً علیه ملیپوشان استفاده کنند. نباید با هرکسی عکس بیندازند. اگر رعایت نکنند مجبوریم با آنها برخورد کنیم."