مرور روزنامه‌های صبح تهران؛ پنجشنبه ۲۸ اسفند

روزنامه های چاپ تهران در آخرین شماره از سال ۱۳۹۳ امیدوارند که در نخستین روزهای سال نو، توافق هسته‌ای ایران و کشورهای پنج بعلاوه یک به سرانجامی برسد، در مقابل روزنامه‌های تندرو همچنان مخالف چنین توافقی هستند.‌
مذاکرات تا آخرین لحظه سال
روزنامه اعتماد در گزارشی نوشته که مذاکرات فشرده و امیدوار کننده لوزان در واپسین روزهای ۹۳ ادامه دارد. این گزارش حاکیست در شرایطی که منابع آگاه به اعتماد خبر داده‌اند که همچنان احتمال حضور وزرای امور خارجه در لوزان در این دور وجود دارد و شاید در فرصت باقیمانده دو طرف بتوانند به فهم مشترک سیاسی لازم دست پیدا کنند، اما منابع غربی از احتمال حضور دوباره تیم‌های مذاکره کننده در سوئیس در هفته آتی و پس از سال نو جدید در ایران خبر می‌دهند.
 
به نظر گروه دیپلماسی روزنامه اعتماد در شرایطی که هیچ کدام از طرفین وعده موفقیت چشمگیر در گفت‌وگوها تا سه روز آینده را نداده‌اند، اما همگان امیدوار هستند که تا فردا بتوانند از حجم اختلاف‌های باقی مانده بکاهند. مسائلی چون نحوه برداشته شدن تحریم‌های ایران و همچنین شکل و شمایل نظارت بر برنامه هسته‌ای در این میان از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.‌
قطعنامه فصل هفتمی تضمین نیست، دام است
روزنامه کیهان، تصویب توافق احتمالی در شورای امنیت سازمان ملل تحت فصل هفتم را از قول برخی کارشناسان، یک تضمین اجرایی ندانسته بلکه آن را یک دام سیاسی می‌خواند.
 
این روزنامه که روز گذشته در سرمقاله خود به مخاطرات و پیامدهای چنین رویکردی پرداخته بود، از جمله به نقل از رئیس سازمان بسیج دانشجویی نوشته است که چنین توافقی به معنی پذیرفتن غیرصلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای ایران است که هزینه‌های زیادی در پی دارد.
 
روزنامه کیهان همچنین مدعی شده که طرف آمریکایی در مطالبه امتیاز نقد و به روز، دقیق عمل می‌کند اما در واگذاری امتیاز، بر دادن وعده‌های مبهم تمرکز دارد؛ به تعبیر دیگر آمریکایی‌ها معتقد به اخذ امتیاز آنی در برابر ارائه وعده‌های آتی است.
سرانجام توافق
علی زمانی در گزارش اول روزنامه آرمان نوشته است، سال ۹۳ را باید سال تحرک و فعالیت بیش از اندازه مخالفان دولت روحانی به شمار آورد. مخالفان او در این سال هر ابزاری در اختیار داشتند به صحنه بازی آوردند تا دولت آقای روحانی را از نفس بیندازند.
 
به نوشته این گزارش، مخالفان روحانی در این سال سه رویکرد عمده را در مقابله با دولت او به کار بردند، اول این که مجلس را به عنوان تریبون اصلی خود برای مقابله با دولت انتخاب کردند. دوم این که با تشکیل اتاق فکر تلاش کردند که ارزش‌های دولت را به ضد ارزش تبدیل کنند. سومین رویکرد مخالفان اما مغشوش کردن وجهه مذاکرات هسته‌ای بود. تندروها تلاش کردند که موفقیت‌های تیم مذاکره کننده هسته‌ای دولت را به صورت منفی به مردم و افکار عمومی نشان بدهند.
 
به رغم همه این‌ها روزنامه آرمان معتقد است که تدبیر رئیس جمهوری ایران در مذاکرات با کشورهای پنج بعلاوه یک سرانجام نتیجه خواهد داد.
۹۴؛ سال خیز دولت برای حل مشکلات داخلی
علی ذهابی در روزنامه شرق نوشته است که آخرین جلسه هیات دولت در سال ۹۳ روز گذشته با حضور رئیس جمهوری و اعضای هیات دولت تمام شد. برخلاف هفته‌های گذشته این بار خبرنگاران، عکاسان و دوربین‌های صدا و سیما به حیاط هیات دولت برده شدند تا آخرین نشست با حضور آنها نشست خداحافظی نام بگیرد؛ حاشیه نشست هیات دولت این بار به متن تبدیل شد و مابقی ماجرا هم به حاشیه رفت.
به نوشته این گزارش آقای روحانی این بار خود در جمع خبرنگاران حاضر شد و ابراز امیدواری کرد که سال ۹۴ سال بهتری برای مردم ایران خواهد بود، سالی که دولت تلاش خواهد کرد تا مشکلات به جا مانده از گذشته را بیش از پیش مرتفع کند.
 
به اعتقاد آقای ذهابی، حتی با گذشت نزدیک به ۱۸ ماه از عمر دولت، سایه سنگین مشکلات به جا مانده از دولت گذشته همچنان از دغدغه‌های اصلی دولت است.
چهره سال کیست؟
علیرضا کریمی در روزنامه آفتاب یزد نوشته است که به رسم معمول در آخر سال، رسانه‌های مختلف نام‌های فراوانی را منتشر کرده‌اند. برخی از سردار قاسم سلیمانی به دلیل نقش او در عراق نام می‌برند و بعضی محمدجواد ظریف را لایق چنین عنوانی معرفی می‌کنند و می‌گویند چه توافق هسته‌ای صورت بگیرد یا نه او چهره سال ۱۳۹۳ است.
 
به نوشته این مقاله علی مطهری هم از جمله چهره‌هایی است که در طول سال گذشته نام او بسیار بر سر زبان‌ها افتاد و به او حتی لقب نماینده شجاع هم داده شد. در میان هنرمندان هم برخی به سراغ مرتضی پاشایی می‌روند، چرا که نحوه انعکاس رفتنش از این دنیا معادلات بسیاری را برهم زد.
 
حتی می‌توان دختران اصفهانی را که در ماجرای اسیدپاشی چهره آنها آسیب دید را به عنوان چهره سال انتخاب کرد، خلاصه آن که به اعتقاد آقای کریمی هر فردی که به مردم ایران نزدیک‌تر بود و اقدام بیشتری به نام و برای آنها انجام داد، شایسته دریافت چنین عنوانی است.
زلف گره بزنیم به بهار
محمد صالح علاء در سرمقاله روزنامه ابتکار نوشته که آدمی تشکیل شده از آبی که می‌نوشد، گلی که می‌بوید، جاده‌ای که در آن قدم می‌زند، بارانی که زیرش خیس می‌شود، معشوقی که به او فکر می‌کند و قطعه موسیقی که‌ می‌شنود...
 
نویسنده در ادامه این یادداشت بهاری از جمله نوشته که اگر گنجشک‌ها در تالار وحدت کنسرت بگذارند حاضر است هزارها تومان پول بلیت بدهد و به تماشای آن برود. او نوشته که مثل آفتاب باشیم تا هیچ کسی از ما نرنجد.
 
خلاصه آن که به تعبیر آقای صالح علاء بیاید پشت کلمات‌مان آینه بگذاریم، ترازویی بگذاریم و توزین کنیم، اندیشه‌های‌مان را. به هستی برگردیم و بپرسیم که چرا بهار می‌شود؟ بهار با ما چه کار دارد؟ آن وقت می‌توانیم زلف را به سبزی‌ها و گل‌ها گره بزنیم.‌
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.