سرانجام قهرمان ملی؛ ده سال زندان و پنج سال تبعید

«شهرام امیری» پژوهش‌گر و متخصص رادیو ایزوتوپ‌های پزشکی دانشگاه صنعتی مالک اشتر با حکم شعبه هفتم دادگاه نظامی تهران به ده سال زندان و پنج سال تبعید به شهرستان خاش محکوم شد. دفتر شعبه هفت دادسرای نظامی تهران از تائید خبر خودداری و خبرنگار را تهدید به ره‌گیری و بازداشت کرد اما یکی از بستگان درجه یک شهرام امیری خبر مذکور را تائید کرده است.
 
به گزارش «سحام» به نقل از صبح امروز، «شهرام امیری» پژوهش‌گر و متخصص رادیو ایزوتوپ‌های پزشکی دانشگاه صنعتی مالک اشتر(وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح) که به اتهام «تماس و برقراری ارتباط مجرمانه با کشورهای متخاصم و اقدام علیه امنیت ملی و دراختیار گذاردن اطلاعات طبقه بندی شده به دشمن» بیش از۲۰ ماه است که از سوی دادسرای نظامی تهران در بازداشت به سر می‌برد درهفته گذشته با حکم شعبه هفتم دادگاه نظامی تهران به ده سال زندان و پنج سال تبعید به شهرستان خاش محکوم شده است.
امیری که در سفرعمره به عربستان در خرداد ۱۳۸۸ ناپدید شد و حدود ۱۳ ماه بعد، در۲۲ تیر ۱۳۸۹ به دفتر حافظ منافع ایران درآمریکا مراجعت کرده و دو روز بعد به ایران بازگشت، پس از بازگشت به ایران مورد استقبال مقامات عالی رتبه وزارت خانه‌های خارجه و دفاع کشور قرار گرفته و از وی به عنوان «قهرمان ملی» یاد شد.
 
وی در‌‌همان ایام ورود به کشور در چندین برنامه زنده تلویزیون دولتی ایران حضور یافت و ضمن تشریح جزئیات چگونگی ربایش‌اش ازعربستان توسط سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا اعلام کرد که به مدد الهی و یاری چند دوست معتمد از ایران توانسته از دست سازمان سیا و اف بی‌آی بگریزد و به دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن پناه ببرد.
 
شهرام امیری که پیش از آن از وی به عنوان دانشمند هسته‌ای پناهنده شده به آمریکا یاد می‌شد در تیرماه ۱۳۸۹ وقتی نامش بر سر زبان‌ها افتاد که چندین ویدئو متناقض از وی درفضای مجازی منتشر شد که در تعدادی از آن‌ها اعلام کرده بود به جهت تحصیل به آمریکا پناهنده شده و مهاجرت کرده و درتعدادی دیگر نیز اعلام کرده بود که آمریکا وی را ربوده است و درصدد بازگشت به کشور است.
 
امیری که به گفته هیلاری کلینتون وزیر خارجه دولت آمریکا میهمان آمریکا بوده است و بنا برخواست خودش به آمریکا رفته و از آمریکا هم خارج شده چهارماه پس از بازگشت پر سرو صدایش به ایران طبق گفته خانواده‌اش: «ابتدا مقام‌های قضایی او را دریک خانه امنی در شرق تهران نگهداری می‌نمودند که دوبار نیز اجازه یافته بودند درآن مدت درآخر هفته با وی در یک مجتمع تفریحی فرهنگی به نام «طلاییه» دیدار داشته باشند.»
آن زمان به خانواده امیری گفته شده بود که: «هدف از این نگهداری حفاظت از جان شهرام امیری در برابر خطراتی است که نیروهای امنیتی احساس نموده‌اند جان وی را تهدید می‌نماید». اما این ملاقات‌ها پس از گذشت یک ماه دیگر متوقف شده و بعد‌ها آن‌ها متوجه شدند که وی در زندان حشمتیه تهران و در سلول انفرادی نگهداری و زیر بازجویی می‌باشد.
 
امیری درخلال مدت بازداشت و بازجویی‌اش مورد شکنجه‌های روحی و جسمی قرار داشته که به واسطه این سوء رفتار‌ها یک‌بار نیز به مدت یک هفته در بیمارستان ۵۰۴ ارتش در تهران بستری بوده است.
 
خبرنگار صبح امروز در تماس با دفتر شعبه هفت دادسرای نظامی تهران ضمن آنکه موفق به تائید خبر نشده بلکه تهدید به رهگیری و بازداشت شد اما نهایتاً توانست با گفتگو با یکی از بستگان درجه یک شهرام امیری خبر فوق را تائید کند.
 
وی در جواب این سوال که وضعیت وی در زندان چگونه است گفت: «ازعید امسال ملاقاتش آزاد شده و هرهفته می‌شود به ملاقاتش رفت و یک روز درمیان هم به مدت پنج دقیقه اجازه تماس تلفنی دارد، قرار بود قاضی پرونده برای عید امسال به وی پنج روز مرخصی بدهد که بعد‌ها اعلام شد مورد موافقت قرار نگرفته اما روز سال تحویل به همراه یک مأمور وی موفق شد در کنار خانواده‌اش باشد.»
 
این عضو خانواده شهرام امیری در پایان اضافه نمود که: «شهرام با پای خودش و با رضایت خودش به ایران برگشته است ماهم هنوز نمی‌دانیم او خودش به آمریکا رفته و یا دزدیده شده است اما این را همه می‌دانیم که با پای خودش به ایران برگشته و آن‌گونه هم مورد استقبال قرار گرفت و لقب «قهرمان ملی» هم به او دادند توقع ما از مسئولان این نبود که با خوابیدن سرو صدا‌ها به سراغش بیایند و بازداشت‌اش کنند، ما هنوز هم نمی‌دانیم به فرزندان خردسالش چه جواب قانع کننده‌ای بدهیم وقتی می‌پرسند چرا بابا خانه نیست؟»
 
گفتنی ‌است چندی پیش نیز«سحام» در گفت‌وگویی با یکی از نزدیکان شهرام امیری از وضعیت بد این دانشمند کشورمان در زندان ارتش  و اعتصاب غذای وی خبر داده بود.
 
خانواده شهرام امیری در این گفت‌وگو فاش ساخته بودند که پیش از بازگشت وی به کشور، یک ماه در بازداشت بوده اند تا او مجبور به بازگشت شود.
+37
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۶
    دایره مینا - کراکف، لهستان
    بفرما ! آخر عاقبت یک نیمچه محقق را بنگرید ! همانگونه که پیش تر نیز گفته بودم این داستان - بالا رفتن از نردبان دنیا در ایران البته - به سه راه بیشتر نمی انجامد : منکوب شدن , مرعوب شدن و یا مغضوب شدن ! انتخاب با شماست ! حق همیشه با مشتری است !
    3
    12
    شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۲
    ozma - بروکسل، بلژیک
    با خودپونم معلوم نیس چند چند هستن
    1
    3
    شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    baas - روتردام، هلند
    عاقبت خدمت به‌‌ دیکتاتور ..... ۲ ریا لی ایرانیها دیر میفتد .
    2
    9
    شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۶
    آریان هامبورگ - هامبورگ، آلمان
    از یک طرف میگویند که با پای خودش به کشور برگشته است و از طرف دیگر میگویند که پیش از برگشت او، یک ماه خانواده در بازداشت بوده اند تا او مجبور به برگشت بشود.
    1
    6
    شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    masoud1900 - استکهلم، سوئد
    حقشه ،آدمی‌ که بخواد ۲ سره بار بزنه باید این بالا سرش بیاد تا آدم بشه
    2
    10
    شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.