مرور روزنامه‌های صبح تهران؛ پنجشنبه ۱۴ اسفند

روزنامه‌های امروز صبح پایتخت، روند مذاکرات هسته‌ای ایران را با امیدواری دنبال کرده‌ و در سرمقاله و گزارش‌های خود هم به انتقاد از سخنرانی اخیر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در کنگره آمریکا پرداخته‌اند‌.
جزر و مد پیشرفت در مذاکرات مونترو
روزنامه اعتماد در گزارشی از تحولات اخیر پرونده هسته‌ای ایران نوشته است، نشانه‌ها حاکی از آن است که ایران و آمریکا به توافق نزدیک شده‌اند اما به نظر می‌رسد که همچنان زمان مهم‌ترین دشمن تلاش‌ها برای رسیدن به توافق است. پنجمین روز از ماه مارس فرا رسیده و دو طرف کمتر از ۳۰ روز فرصت دارند که حداقل رسیدن به یک چارچوب مشترک برای ادامه کار و رسیدن به توافق جامع هسته‌ای را اعلام کنند.
 
روزنامه اعتماد همچنین در گزارش دیگری واکنش مقام‌های ایرانی و چهره‌های سیاسی ایران را به سخنرانی اخیر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، منعکس کرده است. به نوشته این گزارش آقای نتانیاهو عصبانی‌تر از همیشه در واشنگتن ظاهر شد و در نهایت سران کشورهای غربی با برخورد سردشان در موضع‌گیری‌های خود، نشان دادند که چند گامی به ایران نزدیک شده‌اند؛ چیزی که می‌تواند خبر خوبی برای فردای مذاکرات هسته‌ای باشد.
عصبانیت قابل درک
صادق زیباکلام، سرمقاله روزنامه شرق را با این پرسش آغاز کرده که علت این همه نارضایتی نتانیاهو از توافق احتمالی ایران و غرب بر سر برنامه هسته‌ای چیست؟
 
بعد نویسنده در پاسخ نوشته که این مخالفت‌ها چندان به مساله هسته‌ای ارتباطی ندارد. درست است که اسرائیلی‌ها از برنامه‌های هسته‌ای ایران نگرانی‌هایی دارند اما مساله اصلی تندروها در غرب از جمله نخست وزیر اسرائیل را باید در جای دیگری جست و جو کرد.
 
به نوشته این استاد علوم سیاسی دانشگاه، نخست وزیر اسرائیل حق دارد که ناراحت باشد، چون می‌‌بیند دولت جدید ایران توانسته بخش‌های معتدل حاکمیت آمریکا و اروپا و حتی اعراب را با خود همراه کند. او حق دارد ناراحت باشد، چون می‌بیند سیاست‌های دولت قبلی ایران به گونه‌ای بود که وقتی رئیس آن در مجامع بین‌المللی سخنرانی می‌کرد، عده‌ای سالن را ترک می‌کردند، اما رئیس جمهوری ایران امروز با استقبال مجامع جهان روبرو می‌شود. حالا این اتفاق برای نتانیاهو افتاده که بیش از ۵۰ نماینده کنگره به دلیل اعتراض به سخنرانی او جلسه را ترک کردند.
از کجا به کجا؟
حسین شریعتمداری، در سرمقاله روزنامه کیهان به شدت به آیت‌الله هاشمی رفسنجانی حمله کرده و اظهارات او را سخیف خوانده است. آقای رفسنجانی پیشتر از جمله گفته بود زمانی که تیم مذاکره‌کننده باز می‌گردد، دلواپسان به جای استقبال چیزهایی می‌گویند که نباید بگویند.
 
مدیر مسئول کیهان مدعی شده که آقای هاشمی رفسنجانی همسو با آقای روحانی تمامی حیثیت سیاسی خود را به مذاکرات هسته‌ای و نتایج آن گره زده‌ است. حال آن که امروزه تنها دستاورد دور جدید مذاکرات هسته‌ای، به تعبیر آقای شریعتمداری؛ اثبات غیرقابل اعتماد بودن آمریکا بوده است.
 
در ادامه این سرمقاله آمده که آقای رفسنجانی و در موارد بیشتری آقای روحانی، سعی می‌کنند برای ناکامی خود در مذاکرات و بر زمین ماندن وعده‌هایی که داده بودند، علت و عواملی بیرون از حوزه مسئولیتی خود بتراشند و در این راه تا آنجا پیش بروند که حتی منتقدان خود را با نتانیاهو، همزبان معرفی می‌کنند.
هشدار بزرگ به روحانی
مصطفی داننده در روزنامه ابتکار نوشته است که در ادبیات مردم ایران، دولت مسئول همه چیز کشور است و انتظار دارند تمام مشکلات را حل کند. این معنا را می‌شود در ماجرای لغو کنسرت‌ها در هفته‌های اخیر مشاهده کرد. مسئله‌ای که مخالفان دولت به خوبی در حال سوءاستفاده از آن هستند.
 
به نوشته این مقاله رئیس جمهوری تنها در حالتی می‌تواند سیاست‌های خود را اجرا کند که مردم با او همراه باشند، اما اگر در جامعه حس نومیدی ایجاد شود، کار سختی پیش روی رئیس دولت است.
 
به نظر آقای داننده هر چه این برخوردها بیشتر باشد و تعداد لغو مراسم فرهنگی بالاتر برود، قطعا فاصله میان دولت و بخشی از جامعه که علاقه‌مندان به سینما و موسیقی هستند، بیشتر خواهد شد. به ویژه آن که این طبقه در کنار طیف دانشگاهی از جدی‌ترین و لطیف‌ترین حامیان دولت روحانی هستند.
می‌شود به استقبال نوروز بی‌تصادف برویم؟
سالار ایرانزاد در سرمقاله روزنامه جهان صنعت نوشته است که معمولا نوروز با سفر همراه است و سفر در ایران با خطر. بدبختانه رانندگی در ایران به قدری ضعیف و سطحی نظارت و کنترل می‌شود که ضایعات آن به نسبت جمعیت از همه کشورهای دنیا بیشتر است.
نویسنده در ادامه با اشاره به عوامل بالا بودن میزان سوانح رانندگی، به مواردی از جمله عدم صلاحیت رانندگان وسایل نقلیه عمومی، غیراستاندارد بودن راه‌های ایران، عدم کنترل و نظارت کافی، ناکارآمدی قانون، کیفیت وسایل نقلیه ساخت داخل و بیمه دیه اشاره کرده و به تشریح کامل این موارد پرداخته است.
 
به نوشته آقای ایرانزاد بیمه دیه خودرو به مثابه خرید مجوز کشتن با خودرو است، وقتی راننده بداند که بیمه خون‌بهای مقتول را خواهد پرداخت، زیاد خود را تحت فشار قرار نخواهد داد.
حکایت یارانه ما و قانون آمریکا
مهدی نصرتی در سرمقاله روزنامه دنیای اقتصاد نوشته است، در موضوع حذف یارانه ثروتمندان، وقتی موضوع بررسی حساب‌های بانکی توسط دولت مطرح شد، انواع اعتراض‌ها بلند شد که دولت حق سرک کشیدن به حساب‌های بانکی افراد را ندارد. حالا بشنوید از قانونی که در سال‌های اخیر در آمریکا تصویب شده و همه موسسات مالی در همه جای دنیا را ملزم کرده است که برای جلوگیری از فرار مالیاتی اتباع آمریکایی، باید اطلاعات حساب‌های اتباع آن کشور را به دولت آمریکا گزارش دهند، والا جریمه خواهند شد.
 
با این مقدمه نویسنده به آن جا رسیده که ما هنوز درگیر این بحث هستیم که برای حذف یارانه نقدی که مبلغ ناچیزی برای ثروتمندان و هزینه‌ای کمرشکن برای دولت محسوب می‌شود، دولت حق دارد حساب بانکی شهروندان را بررسی کند یا خیر؟
به نوشته آقای نصرتی، دولت‌ها در دنیا برای جلوگیری از فرار مالیاتی چه کارهایی می‌کنند و ما کجا هستیم!
+1
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.