به نظر می رسید که جان تراولتا تلاش خواهد کرد تا اشتباه بزرگ خود در مراسم اسکار سال گذشته را به شکلی جبران کند. اما این هنرپیشه ۶۱ ساله در مراسم امسال نیز با رفتاری که برخی آن را ناپسند توصیف کرده اند، همه را به واکنش واداشت.
سال گذشته او هنگام معرفی آدینا منزل، خواننده و ترانه سرای آمریکایی، روی صحنه مراسم اسکار اشتباه کرد و او را آدله دازیم نامید و بعد به خاطر این اشتباه، خود را به طنز گرفت و سرزنش کرد.
در مراسم اسکار امسال، او نام این خواننده را درست بیان کرد اما بعد که روی صحنه در کنار یکدیگر قرار گرفتند جان تراولتا شروع کرد به نوازش کردن صورت آدینا منزل تاجایی که کاملا مشخص بود این خواننده زن از رفتار او کاملا ناراحت است.
قبل از شروع مراسم نیز، هنگام عبور ستاره های سینما از روی فرش قرمز، جان تراولتا بیش از حد به اسکارلت جوهانسون نزدیک شده بود و از روی عکس و فیلم های این لحظات می شود دید که اسکارلت جوهانسون آزردگی خود از این رفتار را به وضوح نشان می دهد.
از قرار معلوم آدینا منزل و اسکارلت جوهانسون تنها کسانی نبودند که از رفتار جان تراولتا آزرده و دلخور شده اند.
روزنامه بوستون گلوب نوشت: "تراولتا نزدیک می شود و دیگران منزجر". روزنامه ایوینینگ استاندارد نیز این رفتار او را "ناشیانه ترین و نامناسب ترین لحظه در مراسم اسکار" توصیف کرد.
رابی کالینگ، منتقد فیلم روزنامه تلگراف، از این هم جلوتر رفت و نوشت: "نحوه برخورد تراولتا با جوهانسون سکسیسم (برخوردهای جنسیتی) در هالیوود را به وضوح نشان داد."
این ماجرای جنجالی بار دیگر این سئوال را مطرح می کند: تفاوت و مرز دقیق بین بغل کردن دوستانه با لمس بیش از حد و نامناسب بدن طرف مقابل در کجاست؟ و آیا در دنیای هالیوود که ظاهرا همه با هم نزدیکند و احساسات خود را با در آغوش گرفتن یکدیگر نشان می دهند، رفتار بیش از حد "خودمانی" جان تراولتا قابل توجیه است؟
به اعتقاد لیز بروئر، کارشناس و آموزگار رفتار و آداب در محیط های جمعی، در هیچ جمع و محیط عمومی این رفتار جان تراولتا جذاب، دوستانه و قابل قبول تلقی نخواهد شد.
او می افزاید:"اسکار یک مراسم موقر و مودبانه است و نحوه رفتار مناسب خود را می طلبد. افرادی که روی صحنه می روند و یا در مراسم حاضر می شوند، جلوی دوربین هستند و صنعت سینما و حرفه بازیگری را نمایندگی می کنند."
"نمی دانم هدف او از این رفتار چه بود، آیا می خواست جلب توجه بکند؟ من نمی دانم که جان تراولتا در زندگی خصوصی چقدر با اسکارلت جوهانسون آشناست ولی چنین رفتاری جلوی دوربین و در یک مراسم عمومی کاملا ناپسند است."
دانیل پست سنینگ از موسسه رفتار و آداب امیلی پست در آمریکا می گوید: "در هر محیط کاری و حرفه ای لمس بدن دیگران به هر شکلی، همیشه مسئله ای بحث برانگیز و مهم است. نکته اصلی در یک رفتار جمعی صحیح این است که فرد و یا افراد مقابل، احساس راحتی بکنند و به همین خاطر باید به همه احترام گذاشت و برخوردی دوستانه داشت."
او می افزاید: "از واکنش آدینا منزل می توان به خوبی دید که او از رفتار جان تراولتا ناراحت است ولی در آن لحظه نمی تواند فریاد بزند که بس کن! چون آنها روی صحنه اند. وقتی که آدینا منزل خود را از او دور می کرد جان تراولتا باید می فهمید که طرف مقابل از رفتار او ناراضی است."
"این داستان من را به یاد یک ماجرای دیگر می اندازد. جورج دبلیو بوش رییس جمهور سابق آمریکا در یکی از جلسات رسمی کشورهای گروه ۸ خواست شانه های آنگلا مرکل را ماساژ بدهد. ولی خانم مرکل با یک واکنش سریع او را پس زد."
آقای سنینگ می گوید در عرف رایج در آمریکا فاصله مناسبی که بین دو فرد باید رعایت شود حدود ۴۰ سانتی متر است. در هر لحظه و شرایطی که کسی بخواهد از این فاصله متعارف عبور کند باید بداند که چه ضوابط و ملاحظاتی در آن رابطه حاکم است.
او می افزاید:"توصیه ما این است که بهترین روش معارفه، دست دادن است ولی اگر در شرایطی کسانی ترجیح می دهند که به شکل دوستانه یکدیگر را بغل کنند بهتر است قبل از این کار با نگاه کردن به چشم طرف مقابل و دادن علامت و نشانه های لازم به آنها بگویند که چنین قصدی دارند."
توصیه دیگر او این است که در تماسهای اجتماعی و یا رفتار با دیگران در محیط های کاری و حرفه ای همیشه باید با هر دو جنس ( زن و یا مرد) رفتار یکسانی داشت. او می افزاید:"به عنوان مثال اگر جان تراولتا همراه با یک بازیگر مرد روی صحنه می رفت آیا تا این حد به بدن او نزدیک می شد؟"
هفته گذشته جو، بایدن معاون رییس جمهور آمریکا، به خاطر انداختن دست های خود دور گردن خانم استفانی کارتر، همسر اشتون کارتر، وزیر دفاع جدید آمریکا، در مراسم معارفه او به شدت مورد انتقاد قرار گرفت.
دانیل پست سنینگ می گوید:"من بعید می دانم که آقای بایدن به این شکل و تا این حد به بدن یک مقام و یا کارمند مرد نزدیک شود و بخواهد در گوش او چیزی بگوید."
اصل مهم دیگر دقت در هدف شما از چنین رفتارهایی است و اینکه با این رفتار خود می خواهید چه چیزی را به دیگران برسانید.
دانیل پست سنینگ می گوید: "در مورد رفتار جان تراولتا با آدینا منزل به نظر می رسید که هدف اصلی جلب توجه این زن بود و به همین خاطر تلاش می کرد صورت این خواننده را به سمت نگاه خود برگرداند. اما در هر حالت لمس کردن صورت دیگران در یک محیط حرفه ای و کاری عمل بسیار خطایی است."
به گفته این کارشناس در ضرب المثل های محاوره ای در آمریکا برای رفتاری شبیه به جان تراولتا عبارت ویژه ای خلق شده: "کسی که نمی تواند دست هایش را برای خودش نگه دارد."
صحنه ای که جورج بوش در اجلاس رسمی گروه ۸ می خواست شانه های آنگلا مرکل را ماساژ بدهدآقای سنینگ می افزاید که رفتار نامناسب و عدم رعایت عرف مودبانه نه فقط روی فرد مقابل بلکه روی تمام کسانی که شاهد این صحنه هستند تاثیر منفی خواهد گذاشت. و در مورد مراسمی مثل اسکار، که در سراسر جهان میلیونها بیننده دارد، این تاثیر بسیار گسترده و موثر است.
او می گوید که فردای این ماجرا رفتار جان تراولتا روی شبکه های اجتماعی واکنش گسترده ای را برانگیخت.
توصیه کلی او این است: "در مورد نحوه معارفه و سلام و علیک با دیگران در محیط کار باید به شدت دقت و احتیاط کرد؛ در غیر این صورت، فردای آن روز رفتار شما به یک موضوع مورد بحث در شبکه های اجتماعی بدل خواهد شد."
توصیه های دانیل پست سنینگ، کارشناس رفتار و آدابموارد ممنوع در رفتار متعارف و مودبانه در محیط های کاری دست ها: بهترین و مناسب ترین روش دست دادن است. گاهی اوقات افراد هر دو دست خود را به کار می برند ولی چندان معمول نیست و بهتر است قبل از چنین کاری عرف و ضوابط این حرکت و آمادگی طرف مقابل را بسنجید.
بازوان: مثل دست ها استفاده از بازوان تا حد نوازشی اندک بر شانه دیگران اشکالی ایجاد نمی کند. ولی در این مورد و یا در مورد بغل کردن، باید با نگاه به چشم طرف مقابل به آنها اطلاع داد که قصد چنین کاری را دارید.
صورت: توصیه ما به همه این است که در محیط های کاری حتی به صورت خودشان هم دست نزنند؛ بنابراین لمس کردن و دست زدن به صورت دیگران هم کاملا خطاست.
رانها: دست زدن و یا لمس کردن ران دیگران نقض حریم شخصی، بی احترامی و کاری به شدت ناپسند است.
شکم: لمس کردن شکم دیگران به هیچ وجه جایز نیست.
باسن: مطلقا نادرست و بی ادبانه است.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان