جان کری: بنیامین نتانیاهو در مورد ایران 'نادرست' می‌گوید

جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا گفته است که در نتیجه مذاکرات بین المللی با ایران، اسرائیل امنیت بیشتری پیدا کرده استاختلاف میان دولت باراک اوباما و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل عمیق‌تر شده است.
 
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در انتقادی تند از روند مذاکرات اتمی با ایران گفته است که قدرت های جهانی از جلوگیری از اتمی شدن ایران 'دست کشیده اند.'
 
جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا قضاوت بنیامین نتانیاهو در این مورد را زیر سوال برده و گفته است که در نتیجه مذاکرات بین المللی با ایران، اسرائیل امنیت بیشتری پیدا کرده است.
 
وزیر امور خارجه آمریکا پس از شرکت در تازه‌ترین دور مذاکرات هسته‌ای گفت نخست‌وزیر اسرائیل در مخالفت خود با مذاکرات احتمالا اشتباه می کند.
 
سخنان آقای نتانیاهو در جلسه حزب لیکود در اطراف بیت المقدس درحالی مطرح می شود که گزارش ها حاکیست پیشرفت هایی در مذاکرات پنج به علاوه با ایران به دست آمده است. ضرب الاجل موفقیت این مذاکرات ماه مارس است.
 
او در جلسه روز چهارشنبه گفت: "از موافقتنامه ای که درحال شکل گرفتن است چنین برمی آید که آنها (قدرت ها) دست از تعهد خود کشیده اند و درحال پذیرش این موضوع هستند که ایران به تدریج ظرف چند سال آینده توانایی تولید مواد لازم برای تعداد زیادی سلاح اتمی را توسعه دهد."
 
او روز چهارشنبه در جلسه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان گفت که نمی خواهد در مورد نطق هفته آینده نخست وزیر اسرائیل در کنگره اظهار نظر کند.
 
انتظار می رود آقای نتانیاهو در این سخنرانی، که باعث جنجال زیادی شده، استدلال کند که تهران با حسن نیت مذاکره نمی کند و برخلاف ادعاهایش در پی ساخت سلاح اتمی است.
 
بنیامین نتانیاهو پیشتر موافقتنامه اولیه ژنو با ایران - موسوم به طرح عمل مشترک که گفتگوهای جاری ناشی از تمدید همان توافق است - را "معامله قرن" برای تهران خوانده بود.
 
اما آقای کری گفت که آقای نتانیاهو "ممکن است قضاوتی داشته باشد که احتمالا نادرست است."
آقای نتانیاهو روز سه شنبه گفته بود:‌ "اطلاعاتی که در روزهای اخیر به دست من رسیده نگرانی های ما درباره توافقی که میان قدرت ها و ایران در حال شکل گرفتن است را کاملا تشدید می کند."
 
او گفت: "اگر این توافق امضا شود به ایران اجازه خواهد داد در آستانه بدل شدن به یک کشور اتمی قرار گیرد."
 
آقای نتانیاهو اضافه کرد:‌ "این وظیفه من به عنوان نخست وزیر است که هر چه در توان دارم برای جلوگیری از این توافق انجام دهم. در نتیجه به واشنگتن خواهم رفت... زیرا کنگره آمریکا احتمالا آخرین ترمز پیش از این توافق خواهد بود."
رهبران حزب جمهوریخواه آمریکا از نخست وزیر اسرائیل برای سخنرانی در کنگره دعوت کرده‌اند.
 
برنامه سخنرانی او در کنگره آمریکا که بدون هماهنگی با کاخ سفید برنامه ریزی شده باعث خشم دولت اوباما و بعضی از دموکرات های کنگره شده است.
 
یکی از سخنگویان کاخ سفید در این مورد هشدار داده که روابط آمریکا و اسرائیل به مسئله سیاسی یک حزب تقلیل پیدا کرده باشد.
پیشتر نیز سوزان رایس مشاور امنیت ملی باراک اوباما گفت که پذیرش دعوت کنگره از سوی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل "برای تار و پود روابط میان دو کشور مخرب است".
 
آقای نتانیاهو پس از این سخنان بار دیگر در روز چهارشنبه گفت که به باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا احترام می گذارد اما در مورد "مساله مهمی مثل این وظیفه خود می داند هر کاری می تواند برای امنیت اسرائیل انجام دهد."
 
همزمان نیویورک تایمز روز چهارشنبه در سرمقاله ای نوشت:‌ "ممکن است موافقتنامه ای بین ایران و شش قدرت جهانی برای محدود کردن برنامه اتمی ایران در دسترس باشد. بعد از ماه ها عدم پیشرفت ظاهری، سرعت فزاینده گفتگوها نشان می دهد که مذاکره کنندگان در ژنو ممکن است بتوانند تا پایان مارس به یک چارچوب مورد توافق دست یابند و توافق نهایی تا پایان ژوئن به دست آید."
 
در این سرمقاله آمده است:‌ "گزارش می شود که در جریان گفتگوهای ژنو در این هفته، پیشرفت هایی در مورد چارچوب یک توافق به دست آمد. هدف ایجاد یک دوره ده ساله است که طی آن توانایی ایران برای تولید سوخت اتمی کاملا محدود باشد، و این محدودیت ها در پنج سال بعد از آن به تدریج تسهیل شود."
 
به نوشته سرمقاله نیویورک تایمز بعضی مقام های ایرانی خواستار محدود کردن این توافق به یک دوره هفت ساله بودند اما بعضی مقام های دولت آمریکا آن را برای ۱۵ سال یا بیشتر می خواستند.
+48
رأی دهید
-11

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۷
    *بی همتا* - برلین، آلمان

    جان کری . ملیجک حسین اوباما . درنظر سنجی جدید امریکا . بعنوان بدترین وزیر خارجه امریکا تا کنون شناخته شد. تبریک به داماد جراح مغز ایرانی جان کری ...
    30
    6
    ‌پنجشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    روبرتو روسلینی - تهران، ایران
    من با نظر نتانیاهو موافقم.این نظام به درد مردم ما نمیخوره.با پول این ملت هر غلطی خواستن کردن و ایران رو نابود کردن.این نظام نه مشروعیت داره و نه مقبولیت .هیچ کس به فکر ما نیست . باید تحریم رو ادامه میدادن نه اینکه همه رو با این مذاکرات سر کار میذاشتن.آخه چرا مردم ما اینقد ساده لوح هستن؟ با وعده آب و برق مجانی انقلاب کردن و با دریافت یه ساندیس و سیمکارت مجانی تو راهپیمایی شرکت میکنن و با وعده های دروغ روحانی سر صندوق های رای رفتن!!! شدن بازیچه یه عده بی همه چیز !! فریب خوردن تا کی؟؟؟چرا قدر خودمون رو نمیدونیم؟ .... به این اسلام ایرانی و اون رهبر مترسک
    16
    15
    ‌پنجشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۳
    بچه شمال - گیلان، ایران
    جانی جان واسه کی داری حرف از امنیت میزنه این مرتیکه ... تخیلی اتفاقا دلش یه جنگ می خواد.
    5
    10
    ‌پنجشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    *بی همتا* - برلین، آلمان
    میگن تحریم .اما چندماه پیش .بیش از 3000 هزارمیلیون دلار پولهای بلوکه شده ایران قبل از انقلاب را بدستور همین اوباما به جمهوری اسلامی واریز کرد ..
    7
    6
    ‌پنجشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۶
    andisheh mehr - لندن، انگلستان
    درود بر آقای جان کری.{نادرست می‌گوید} در ادبیات دیپلماسی بسیار بهتر از {غلط می‌کند و یا هیچ غلطی نمی‌‌کند }است که در ادبیات بازار تره بار و شوربختانه در ادبیات برخی‌ از مسئولین ایران استفاده می‌‌شود.به نظر من هم آقای نتانیاهو در مورد ایران {نادرست}می‌گوید.توافق بین ایران و کشورهای غربی هم برای کشورهای عربی‌ منطقه و هم برای اسرائیل که نگران اتمی‌ شدن عربهای منطقه می‌‌باشد،امنیت بیشتری به ارمغان خواهد آورد.
    1
    13
    ‌پنجشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.