مرور روزنامه‌های صبح تهران؛ پنجشنبه ۷ اسفند

روزنامه‌های صبح پایتخت همچنان موضوع مذکرات هسته‌ای را در صدر گزارش‌ها و تحلیل‌های خود قرار داده‌اند.
تاکتیک مصاحبه
صباح زنگنه در سرمقاله روزنامه شرق نوشته است، مذکرات هسته‌ای ایران و گروه پنج بعلاوه یک به مراحل کاملا جدی و حساس خود رسیده است.
 
به باور این تحلیلگر مسائل سیاسی این که پس از مباحث سیاسی و حقوقی حالا جزئیات مباحث فنی اتمی هم به بحث گذاشته می‌شود، بی‌تردید نشانه ورود مذاکرات به فاز تازه‌ای است. حضور مقامات اقتصادی ایران در مذاکرات که در بحث تحریم‌های بانکی و قوانین پولی و مالی جهانی خبره و صاحب‌نظر هستند، هم می‌تواند تضمین کننده نوع لغو تحریم‌ها در راستای حرکت آزاد اقتصادی کشور در ابعاد مختلف باشد.
 
خلاصه آن که آقای زنگنه از مواضع روز گذشته مسئولان دیپلماسی دو کشور این استنباط را کرده که مسائل کلی و برخی مسائل جزیی تا حدی پاسخ‌های لازم را دریافت کرده و اندک مسائل باقی مانده نیز در حال بررسی است.
سرانجام سرمقاله شرق با این جمله به پایان می‌رسد که فضای تحولات جهانی اهمیت رسیدن شش کشور طرف مذاکره با ایران به یک توافق خوب را محتمل‌تر کرده است.
فرصت تاریخی مذکرات
جاوید قربان‌اوغلی در روزنامه آرمان نوشته است، در روزهای گذشته شاهد موضع‌گیری خانم موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بودیم که اعلام کرده یک توافق هسته‌ای خوب با ایران در دست است و طرفین نباید این فرصت را از دست داده و اجازه دهند که موقعیت کنونی از بین برود.
 
نویسنده مقاله نوشته که این حرف کاملا درست است؛ چرا که یک فرصت تاریخی برای حل پرونده هسته‌ای کشور فراهم آمده است. یعنی این پرونده که بیش از یک دهه است در حال پیگیری است با روش‌های خلاقانه و مثبت از سوی دیپلمات‌های هسته‌ای دنبال می‌شود. از علل دیگری که این فرصت تاریخی را رقم زده این که تمایل بسیار روشن و شفاف طرف و به خصوص آمریکایی‌ها برای حل این معضل است.
به نظر نویسنده مقاله حالا که همه این شرایط دست به دست هم داده‌اند تا فرصتی خاص و تاریخی در سیکل طولانی‌مدت مذاکرات از چندین سال پیش تاکنون پیش آید، طرفین باید با اراده سیاسی و غلبه بر موانع داخلی که تندروها برای آنها فراهم می‌آورند، نتیجه مطلوبی برای این پرونده به بار آورند.
تحریم و پس از آن
محمد اسلامیان در سرمقاله روزنامه دنیای اقتصاد نوشته است، از فعل و انفعالات بین‌المللی و عکس‌العمل خصوصا غیرمنطقی اسرائیل و بعضی از کشورهای منطقه می‌توان احساس کرد که مذاکرات هسته‌ای در شرایط حساس و تعیین‌کننده‌ای قرار گرفته است.
به نظر نویسنده سرمقاله آن چه مهم است داشتن برنامه برای استفاده از فرصت‌های به وجود آمده خواهد بود. فراموش نکنیم در دوره‌ای بدون تحریم و با منابع عظیم درآمدی، به علت بی‎برنامگی یک فرصت تاریخی را برای ساختن کشور از دست دادیم و ثمره آن بیکاری و تورم گسترده بود.
 
به نظر نویسنده سرمقاله، بزرگترین چالش کشور فقدان یک استراتژی توسعه است. این امر خصوصا در حوزه صنعت و تولید تاثیرات نامطلوبی به همراه داشته است.
قم پشتوانه دولت
روزنامه اعتماد در گزارش اول خود نوشته است که حسن روحانی فاصله بین پایتخت سیاسی و پایتخت مذهبی ایران را با قطار رفت. این نخستین سفر استانی رئیس جمهوری بود که به صورت زمینی انجام شد. به نوشته این گزارش برنامه سفر آقای روحانی به قم اما فرق‌های بیشتری با دیگر سفرهای او دارد. در این شهر دولتی‌ها باید خود را برای حضور در بیوت آیات عظام و مراجع تقلید هم آماده کنند؛ برنامه‌ای که شاید از تمام برنامه‌های دیگر این سفر مهم‌تر باشد.
 
به نوشته اعتماد، خیلی‌ها منتظرند تا اعلام مواضع بزرگان دینی قم را در رابطه با دولت بشنوند، اظهارنظرهایی که این بار رو در رو با رئیس جمهوری مطرح خواهند شد. هر چند بیوت مراجع تقلید و آیات عظام در قم هفته‌های گذشته هم میزبان برخی دیگر از چهره‌های دولتی بود. در آن دیدارها مواضع علما در قبال دولت و کارنامه هجده ماهه دولتی‌ها امیدوار کننده بود.
 
گزارش اعتماد حاکیست که تکرار این مواضع در حضور آقای روحانی می‌تواند پشتوانه‌ای قوی برای دولت یازدهم باشد؛ چیزی که خود رئیس جمهوری هم به آن اذعان کرده است.
رقابت شفاف آبروی بخش خصوصی است
محمدصادق جنان‌صفت در سرمقاله روزنامه تعادل نوشته است، راه‌هایی که می‌تواند بخش خصوصی را از حالت کودکی و ناتوانی دور کند یکی هم این است که شرایط رقابت دموکراتیک را مراعات کند. برخی شنیده‌ها حاکی است که شاید عده‌ای بدشان نیاید رقبای نیرومندشان را به تیغ رد صلاحیت‌ها بسپارند و آسوده‌خاطر شوند که رای می‌آورند. راه را برای رقابت شفاف و سالم هموار می‌سازیم، توانایی‌های خود را به رای‌دهندگان یادآور شویم، راه را برای این که رقیب خود را براساس نقشه‌ها و طرح‌های غیرشرافتمندانه از صحنه خارج کنیم، ببندیم.
به نظر سردبیر روزنامه اقتصادی تعادل، شرف و آبروی بخش خصوصی در امروز و فردای تاریخ این سرزمین به عوامل و رویدادهای پرشماری بستگی دارد که یکی از آنها انتخابات ۱۸ اسفند است. در این باره تردید نکنید و رقابت دموکراتیک را بر هر چیز دیگری آبرو دهید.
سختگیری شهرداری علیه خبرنگاران چرا؟
حمید تهرانی در سرمقاله روزنامه جهان صنعت نوشته که در پایان هر سال خبرنگاران و شهرداری به هم می‌رسند، نه از آن جهت که خبرنگاران کارنامه یک ساله شهرداری را ورق بزنند که از جهت افتادن گذر پوست به دباغ‌خانه.
تهران که مرکز بیشترین تعداد نشریه سراسری است و دفاتر مرکزی این نشریات را در خود جای داده همزمان دارای چند نوع محدودیت ترافیکی است که دو نوع مشهور و دائمی آن محدودیت تردد در محدوده ترافیک و نیز محدوده تردد پلاک‌های زوج یا فرد است.
آقای تهرانی نوشته که اگر شهردار تهران و همکارانش اراده‌شان بر این است که در زمره یاران رسانه قرار گیرند و در اطلاع‌رسانی سریع و دقیق به شهروندان ایرانی سهیم باشند، چرا برای اعطای یک کمک که وظیفه اداری‌شان هم هست، این قدر سختگیری می‌کنند؟
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.